Evaluaţi acest articol
(27 voturi)
27 comentarii

UPDATE, 31 mai 2018. Primăria municipiului Galaţi intenţiona să-l cheme astăzi pe concesionarul Plajei "Dunărea", SC Karan Business & Finance SRL, pentru o predare amiabilă a zonei de agrement, dar, după ce a discutat cu reprezentantul societăţii, a aflat că va trebui să aştepte până luni. Se pare că investitorii ar fi de acord cu rezilierea contractului de concesiune, dar nu gratis! Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, concesionarul condiţionează predarea Plajei "Dunărea" de plata unor despăgubiri. Cert este că ieri, comisia special constituită de Primăria municipiului Galaţi, care a venit să constate stadiul investiţiilor realizate, a descoperit cu surprindere că la bazin se lucra de zor. Constructorii neplătiţi veniseră să-şi ia materialele, ca să mai recupereze din pierdere.

Ieri dimineaţă, în vreme ce comisia special constituită de Primăria municipiului Galaţi inspecta Plaja "Dunărea", pentru a consemna în procesul verbal stadiul investiţiilor realizate de concesionarul zonei de agrement, câţiva gălăţeni, în costume de baie, se relaxau la soare, pe saltelele sau şezlongurile aduse de-acasă. Unii, în parcul de la Turnul Tv, ceilalţi, chiar pe Plaja "Dunărea" sau, mai degrabă, pe ce a mai rămas din ea.

Acţiune de recuperare

Nu mică ne-a fost mirarea şi nouă, dar şi trimişilor Primăriei, când am descoperit că, într-unul dintre bazinele care ar fi trebuit să fie date în folosinţă anul trecut, un excavator lucra de zor. Şi de îndată şi-au făcut apariţia trei camioane, dintre care două cu sigla Atlas. Deşi muncitorii s-au codit să ne spună ce fac acolo, până la urmă au recunoscut, cu jumătate de gură, că au fost trimişi să încarce pietrişul de pe fundul bazinului. Câţiva cetăţeni care urmăreau de sus acţiunea ne-au spus că firmele de construcţii care au furnizat materialele folosite la reparaţia bazinului au rămas neplătite de firma Karan, motiv pentru care au venit să recupereze ce se mai putea din cheltuiala făcută. Nici măcar tânărul paznic, care supraveghea acţiunea, se pare că nu şi-a mai luat de mult banii.

Nu s-a făcut nimic, dar s-a distrus!

Comisia Primăriei s-a abţinut să facă declaraţii, dar nu a putut constata decât evidenţa! Că nu s-a realizat nimic din lucrările trecute în graficul de investiţii asumat de Karan odată cu semnarea contractului de concesiune a Plajei "Dunărea". Mai grav, este că, după părerea noastră, au fost distruse şi lucrările în valoare de 337.725 de lei, pe care Primăria municipiului Galaţi le-a executat în vara anului 2016, pentru a permite redeschiderea zonei de agrement.

Munţi de gunoaie, apă stătută băltind pe fundul bazinelor pentru copii, duşurile şi băile inutilizabile, transformate în depozite de te miri ce, un bazin decopertat şi unul distrus, praf amestecat cu nisip şi buruieni, pe scurt dezastru edilitar şi atmosferă dezolantă!

Ce urmează

"Luni sperăm că reprezentanţii concesionarului vor fi prezenţi şi că această predare amiabilă va avea loc. Vom vedea! Urmăm paşii legali tocmai pentru ca nimeni din aparatul de specialitate al Primăriei şi nici primarul să nu aibă de suferit din niciun punct de vedere, nici financiar şi nici penal", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Numai că se pare că municipalităţii i se pun condiţii. "Ultima lor adresă ne lasă de înţeles că au acceptat situaţia în care se află şi că o formă de reziliere, din care nici dumnealor nu vor pierde foarte mult, i-ar interesa. Ei cer nişte despăgubiri, pe care nu le putem acorda, pentru că acolo nu s-a întâmplat aproape nimic. În afară de faptul că s-a adus nişte nisip, s-a dat o vopsea la bazinul de copii, care a rămas cu aceeaşi suprafaţă betonată, şi a apărut o scenă într-o parte a plajei, eu nu ştiu să se fi făcut cine ştie ce. De dat bani nu se pune problema câtuşi de puţin!", a declarat primarul, în opinia căruia pretenţiile financiare ale Karan sunt nejustificate, întrucât neducerea la îndeplinire a acestui contract nu a fost din vina Primăriei.

Ionuţ Pucheanu admite că investitorul ar putea cere aceste despăgubiri în instanţă, dar susţine că, potrivit consilierilor juridici, nu există riscul unui eventual blocaj al demersurilor Primăriei de a dispune de bunurile proprii într-un viitor apropiat.

Când vom avea ştrand

În varianta optimistă, în care Plaja va reveni la Primărie pe cale amiabilă, va fi adusă o echipă de specialişti care va inspecta bunurile: "Să vedem dacă se pretează unei rapide şi imperios necesare investiţii din partea Primăriei municipiului Galaţi. Marea noastră îngrijorare vizează bazinele, care au fost gândite de tipul bazin în bazin, o cuvă care ţine altă cuvă. Temerea este ca aceşti piloni care ţin bazinul să nu fie afectaţi de infiltraţii. Dacă totul este în regulă şi dacă se poate interveni într-o formă rapidă, atunci o vom face pe repede înainte şi, sperăm, până la sfârşitul verii, măcar un bazin să-l putem reda cetăţenilor. Dacă situaţia va impune alte măsuri, ceva mai costisitoare şi de durată, atunci vom intra pe o proiectare rapidă, cu un caiet de sarcini, şi sperăm ca în anul 2019 să avem un ştrand la un minim standard de calitate şi de confort", a mai declarat edilul.

În ceea ce priveşte finanţarea, primarul spune că există posibilitatea transferării banilor din buget, de la un proiect la altul, desigur, cu votul consilierilor locali. În plus, spune primarul, Galaţiul are şanse să primească o sumă extrem de consistentă din fondurile europene acordate pe retrospective, adică pentru obiective de investiţii deja realizate.


La bazinul Plajei Dunărea se lucrează de zor: Constructorii neplătiţi au venit să-şi ia materialele de construcţie! Comisia special constituită de Primăria municipiului Galaţi a venit în această dimineaţă, la Plaja „Dunărea”, pentru a constata stadiul investiţiilor realizate de concesionarul zonei de agrement, firma Karan Business & Finance SRL. Nu mică ne-a fost mirarea şi nouă, dar şi trimişilor Primăriei, când am descoperit că, într-unul dintre bazinele care ar fi trebuit să fie date în folosinţă anul trecut, un excavator lucra de zor. Şi de îndată şi-au făcut apariţia trei camioane, dintre care două cu sigla Atlas. Deşi muncitorii s-au codit să ne spună ce fac acolo, până la urmă au recunoscut, cu jumătate de gură, că au fost trimişi să încarce pietrişul care fusese pus pe fundul bazinului. Câţiva cetăţeni care urmăreau de sus acţiunea ne-au spus că firmele de construcţii care au furnizat balastul şi materialele de construcţii folosite la reparaţia bazinului au rămas neplătite de firma Karan, motiv pentru care au venit să recupereze ce se mai putea recupera din cheltuiala făcută. Nici măcar tânărul paznic, care supraveghea acţiunea, se pare că nu şi-a mai luat de mult banii.

Comisia Primăriei s-a abţinut să facă declaraţii, dar nu a putut constata decât evidenţa! Că nu s-a realizat nimic din lucrările trecute în graficul de investiţii asumat de Karan odată cu semnarea contractului de concesiune a Plajei Dunărea. Mai grav, este că după părerea noastră, au fost distruse şi lucrările pe care Primăria municipiului Galaţi le-a executat în vara anului 2016 la Plaja Dunărea, pentru a permite redeschiderea zonei de agrement.  

În contrast cu desfăşurarea de forţe de la Plaja Dunărea şi cu atmosfera dezolantă creată de tot dezastrul edilitar, câţiva cetăţeni se relaxau la soare, în costume de baie, pe şezlongurile şi saltelele aduse de acasă…

Vom reveni cu amănunte.

Citit 25773 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 11:20

27 comentarii

 • postat de Suzi quatro Joi, 31 Mai 2018 23:00 82.137.15.*** Link la comentariu
  2
  1

  Domilor din Galati sunteti buni. Dar de platâ de ce? Eu am primit plaja pentru 50 de ani .Deci eu o amenajez. in. 50 de ani Acum vreti sâ o. AMENAJEZ in 30 de zile

  Raportează
 • postat de Suzi quatro Joi, 31 Mai 2018 22:32 82.137.15.*** Link la comentariu
  1
  0

  Va rog mult dragii nostri alegâtori mai aveti putinticâ râbdare câ vâ ducem pe toti la Mare Dupâ ce se rezolvâ cu sistemul de incâlzire sunt bani șâ mergem si in Dubai Dumnezeule ajuta gâlâtenii sâ nu intre in pâcât Ati iubit cei numiti sâ ne conduca Dar acum nu mai aveti loc de intors roata ca sâ vâ vedeti care vâ este soarta

  Raportează
 • postat de Un alergator de pe faleza Joi, 31 Mai 2018 15:58 94.177.47.*** Link la comentariu
  0
  22

  De parca nu se stia ca nu se va face nimic! Galatiul e lasat sa moara iar proiectele astea sunt abureli cu care suntem dusi de nas an de an. Orasul va ajunge un ghetou in care vor locui doar pensionari si pierde-vara. Oamenii cu initiativa si tinerii pleaca deja in numar mare. Pacat de asa un oras frumos cu atata potential.

  Raportează
 • postat de Dima Danut Joi, 31 Mai 2018 15:52 5.13.251.*** Link la comentariu
  0
  18

  Ce poti sa mai comentezi, orice comentariu e de prisos . Aproape toate orașele din tara se pot lauda cu realizări mai mari sau mai mici in ultimii 15,20 de ani , la noi ......Daca pana si o zona de agrement ( mult mai ușor de realizat datorită poziție geografice ) nu S- a putut concretiza in atâția ani, ce rost mai are sa discutam .

  Raportează
 • postat de Domn, Primar , Joi, 31 Mai 2018 14:40 89.137.225.*** Link la comentariu
  0
  19

  poza aia din titlu sa v-o puneti pe afisul electoral ,din viitoarea campanie electorala.
  Este foarte sugestiva , si spune totul.

  Raportează
 • postat de m Joi, 31 Mai 2018 13:42 82.137.10.*** Link la comentariu
  0
  18

  aici e vorba de furaciune la drumul mare din partea alesilor nostri....care a-ti votat psd ...spalati-va pe cap cu ei...

  Raportează
 • postat de ironic Joi, 31 Mai 2018 13:17 5.12.184.*** Link la comentariu
  0
  23

  Cand Marius Stan incepuse sa transforme orasul in ceva normal (a inceput cu daramarea consignatiilor si a garajelor), nu a mai fost bun.
  Idiotii din Galati au votat cu PSD, plini de oameni incapabili. Cei care ati votat cu PSD, va meritati soarta. Din pacate o impactati si pe a noastra, cei care nu am votat cu ei.
  Incet incet, RIP Galati

  Raportează
 • postat de Ionescu Cristina Joi, 31 Mai 2018 12:16 89.136.5.*** Link la comentariu
  7
  1

  De ce nu incercam pt piscina de vara o locatie ca Parcul Closcca (DURBACA ) sau poate PLAJA COCUTA reinfiintata sa pe faleza , sau spre METRO dar sa fie asezata la soare ,ca la umbra avem pe V... ?

  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL Joi, 31 Mai 2018 12:15 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  15

  Cred că acum în Galaţi trebuie declarată STAREA de ASEDIU!
  Niciodată în ultimii 30 de ani nu a fost aşa de distrus oraşul nostru.
  Urgent trebuie DEMISĂ toată conducerea Primăriei, începând de la Pucheanu şi până la ultimul Diriginte de Şantier care trebuia să urmărească din timp ce se întâmplă la Plaja Dunărea, nu acum după mai bine de 1 an de la încheierea contractului.
  Noi avem în Consiliul Local nişte consilieri din opoziţie care să ia nişte iniţiative pentru cetăţenii Galaţiului, sau sunt toţi o apă şi un pământ?
  GALAŢI TREZEŞTE-TE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de Ionescu Cristina Joi, 31 Mai 2018 12:07 89.136.5.*** Link la comentariu
  11
  0

  De ce nu facem in Galati un bazin de inot cu plaje afara in alt loc decit PLAJA DUNAREA( cum ex .este la Bucuresti in Parcul TINERETULUI).De ce nu avem de atita ani o piscina de vara cu plaja asezata la soare Plaja Dunarea are tot felul de probleme .Pina la rezolva faceti o piscina cu plaje in alt loc sa numai mergem in alte localitati pt plajea de vara.De fapt si iarna e tot fara o piscina serioasa numai chiciuri

  Raportează
 • postat de Akbar Joi, 31 Mai 2018 12:06 81.12.148.*** Link la comentariu
  0
  16

  Daca s-a distrus ceva, e cazul de plangere penala.
  Daca este vorba despre incompetenta " specialistii" din Primarie care au ales Karan sa se karabaneasca.
  Daca este vorba despre despagubiri, asa cum afirma Karan, sa fie platite din lefurile celor din Primarie.
  Este inadmisibil ca domeniul public sa devina tarlaua unor incompetenti care sa decida inceperea unei investitii de o asemenea importanta cu o firma cu zero experienta in domeniu.
  Ca mai apoi sa invoci termene si grafice de lucrari cand acolo toata investitia s-a rezumat la un lighean de apa pus la soare.
  Si culmea e ca nici un consilier local n-a avut curiozitatea sa vada cum decurg lucrarile.
  Pentru gafe infinit mai mici, oameni politici infinit mai importanti, din respect fata de cetateni, si-au prezentat demisia.
  Nu la noi, logic.

  Raportează
 • postat de Corlione Joi, 31 Mai 2018 12:04 82.137.9.*** Link la comentariu
  6
  7

  Asa e Sergiu baetii smecheri sta pe sezlong la Viva si bea cocteiluri. Cine nu se descurca isi intinde prosopul la valuri si bea ssifon.
  Smecheria nuam e pentru toata lumea

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 31 Mai 2018 11:06 5.13.128.*** Link la comentariu
  0
  15

  Mi se pare mie sau au tocanit tot fierul vechi din jurul bazinelor cu tot cu agregate!? Asta nu e furt, distrugere, neîndeplinirea unui contract ferm de una din parti. etc. Nea Pucheanu ce facem? Se vede ca nu stiti sa faceti NIMIC, dar macar hai sa pastram ce aveam! Tatutzu sa traiasca... NESIMTIRE

  Raportează
 • postat de Aderin Joi, 31 Mai 2018 10:29 90.95.123.*** Link la comentariu
  0
  43

  UPDATE: Dezastru în primărie.
  Cea mai mare rușine pe anul acesta, cea mai multa incompetență și bătaie de joc. Mai puteți? V-ați arătat toată arama sau ???

  Raportează
 • postat de Laurentiu Joi, 31 Mai 2018 09:37 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  36

  Foarte interesant.Italianul sau iranianul asta stie el ceva.Trebuie sa fie o clauza ceva in contract de cere si despagubiri acum.Ar fi interesant sa citim si noi contractul, doar e pentru noi galatenii, nu? Toate se fac pe banii nostri!
  Sa vedem, are curaj sa publice primaria contractul? Sau cineva din opozitie, daca mai exista asa ceva in orasul asta!

  Raportează
 • postat de Danut Joi, 31 Mai 2018 08:11 5.2.205.*** Link la comentariu
  3
  23

  Sergiu Moldovan, mai sunt si saraci in orasul asta.....nu toata lumea isi permite sa mearga la Viva unde sunt numai fete dubioase cu activitati ilegale care de care mai diverse.

  Raportează
 • postat de Galatean Joi, 31 Mai 2018 06:02 79.116.108.*** Link la comentariu
  1
  39

  Aţi fost la Oradea?

  La sute şi sute km de Marea Neagră, cu un râu, nu fluviu precum Galaţi au un acqua park superb.

  Centrul vechi din Oradea este superb, RENOVAT de Primaria Oradea, aici vorbim şi de clădiri.

  De ce Galaţi nu a folosit aceiaşi firmă?
  De ce Oradea poate şi Galaţi nu poate?

  Nu există decât o singură explicaţie : de proşti ce suntem şi de proşti ce sunt cei care ne conduc.

  Raportează
 • postat de Parcă sunt interese oculte. Parcă văd câteva file apărute în zonă. Joi, 31 Mai 2018 05:11 213.233.104.*** Link la comentariu
  0
  23

  După distrugerile planificate, cu siguranță în final, vor răsării câteva vile, așa cum au apărut forțat pe Faleza Superioară. Altfel nu se explică incapacitatea celor de la Primărie, să întrețină măcar, ce a fost frumos.

  Raportează
 • postat de Sergiu Moldovan Miercuri, 30 Mai 2018 20:48 72.52.77.*** Link la comentariu
  80
  4

  Nu prea mă interesează subiectul, am la Viva tot ce-mi trebuie, e la doi pași de casă... nu mergeam acolo, e pentru alții...

  Raportează
 • postat de pachela Miercuri, 30 Mai 2018 20:27 188.24.214.*** Link la comentariu
  1
  52

  draga dgi ... adica vezi domle, pezevenchiu' de functionar public, rautatea de om , a hotarat el de capul lui sa dea ditamai plaja la un terchea berchea, i-a vrajit din ochi pe toti consilierii locali care au votat hotararea de concesionare ( se stie ca se voteaza fara sa se citeasca proiectele de hotarare), ca doar le-a bagat cu siguranta ceva mincinos si fantezist in documentatia aia ! Sigur si-a primit el functionaru' spaga pe chestia asta ! Ca doar uite ce salarii mari au ! Nici nu se batea din picior pe holurile Primariei vechi sa se marite mortul viu numit Zona de Agrement Plaja Dunarea, cu primul investitor chior si batran... Ai dreptate totusi. Decizia de concesionare nu e a primariei in general. E a primarului in totalitate, a aparatului de consilieri personali si a managerului public ! Dar despre vii, numai de bine !

  Raportează
 • postat de SC Bazine Srl Miercuri, 30 Mai 2018 19:56 100.117.40.*** Link la comentariu
  5
  66

  Mai mare rusinea, un oras la Dunăre fara sa aiba bazine.
  Unde esti nea Nicule, sa vezi cum se distruge tot ce sa construit...

  Raportează
 • postat de VasilIca Miercuri, 30 Mai 2018 15:35 82.137.12.*** Link la comentariu
  8
  80

  Jos pucheanu!
  Daca mai ramane 2 ani primar cine stie ce mai distruge.

  Raportează
 • postat de Un cetatean Miercuri, 30 Mai 2018 14:42 5.13.182.*** Link la comentariu
  4
  75

  Pe vremea lui nea Nicu sa construit ceva , dar nu am reusit sa pastram sa modernizam pentru cetarenii orasului . Bazinul Olimpic vai de capul lui , in afara de mici si bere cu plancarde strigind '' Jos ala , Sus ala nu stim mai nimic stim sa ne uitam mereu la cuponul; de pensie daca sa marit si atat

  Raportează
 • postat de dgi Miercuri, 30 Mai 2018 14:40 82.208.137.*** Link la comentariu
  9
  49

  Decizia de concesionare nu este a primariei in general. Ar trebui ca jurnalistii sa faca o cercetare impartiala si sa ne prezinte faptele si deciziile asa cum au fost ele derulate in timp pana azi. As fi surpris ca un functionar minor sa fi luat decizia finala de concesionare. Vrem sa-i cunoastem pe toti cei care au creeat acest dezastru.

  Raportează
 • postat de un cetatean Miercuri, 30 Mai 2018 13:08 62.121.74.*** Link la comentariu
  4
  97

  sa se retina distrugerile si pagubele din salariul primarului...

  Raportează
 • postat de Akbar Miercuri, 30 Mai 2018 12:52 81.12.148.*** Link la comentariu
  3
  110

  Ce bonitate o fi avut Karan in construirea de parcuri acvatice, doar Primaria Galati poate spune.
  De ce nu s-au initiat discutii cu firme specializate in astfel de constructii ? Doar Primaria Galati poate spune.
  Cum de alte orase au realizat asemenea investitii si noi inca inventam apa calda ?
  Incompetenta sau prostie crasa ?

  Raportează
 • postat de Geanina Miercuri, 30 Mai 2018 12:45 89.121.206.*** Link la comentariu
  3
  96

  Clar, aici e vorba de incapabilitatea Primariei Galati, uite asa trec anii si se duce pe apa sambetei tot.
  S-a abtinut de la a -si exprima punctul de vedere? pai de ce?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.