Adăposturile pentru câini, interzise pe domeniul public

Adăposturile pentru câini, interzise pe domeniul public
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Aşa cum am promis, continuăm să vă prezentăm obligaţiile care vă revin, conform noului Regulament privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, document care conţine un întreg capitol dedicat deţinerii, creşterii şi circulaţiei animalelor de companie.

Vă reamintim că, potrivit Regulamentului, dacă locuiţi la bloc, puteţi deţine mai mult de trei câini de companie sau mai mult de trei pisici numai cu acordul asociaţiei de proprietari! Documentul interzice construirea în mod abuziv pe domeniul public de împrejmuiri şi adăposturi pentru patrupede, sub sancţiunea unei amenzi cuprinse între 200 şi 1.500 de lei.

Obligaţii pentru societăţile comerciale

Regulamentul prevede obligaţii clare nu doar pentru cetăţenii care deţin câini, ci şi pentru societăţile comerciale. Cotidianul "Viaţa liberă" a semnalat, nu o dată, cazurile revoltătoare în care unele firme şi-au transformat curţile în veritabile adăposturi pentru câinii comunitari. Mai mult, unii cetăţeni au avut de suferit din cauza câinilor deveniţi teritoriali şi agresivi. Un motiv foarte bun pentru ca Regulamentul să prevadă clar că persoanele juridice sunt obligate să permită accesul echipajelor de ecarisaj în incinta unităţilor, pentru ridicarea câinilor fără stăpân!

"În cazul în care societatea comercială doreşte să adopte câinii respectivi, aceştia pot fi adoptaţi doar după efectuarea operaţiilor de sterilizare, vaccinare, marcare”, se precizează în documentul care instituie ordinea şi disciplina în municipiul Galaţi. Regulamentul mai prevede şi obligaţia firmelor care deţin patrupede să împrejmuiască corespunzător proprietatea şi să nu permită ieşirea câinelui pe domeniul public! De asemenea, şi companiile sunt obligate să aibă carnete de sănătate pentru toate animalele pe care le deţin!

Nerespectarea acestor obligaţii este sancţionată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 1.000 lei!

Citit 3304 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iunie 2018 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.