Cadouri primite de primar, la ultima şedinţă a Consiliului Local (FOTO)

Cadouri primite de primar, la ultima şedinţă a Consiliului Local (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un set de medalii câştigate de Clubul Sportiv United şi "manualul" pe care primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, îl are pe birou, sunt cadourile pe care primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, le-a primit la ultima şedinţă a Consiliului Local. Şi nu era ziua lui!

Deşi primarul nu a fost prezent la niciunul dintre cele două meciuri din finala Ligii I, disputate la Galaţi, s-a "trezit" medaliat de către preşedintele Clubului Sportiv United, Toader Ştefu. Acesta a luat cuvântul la începutul şedinţei Consiliului Local, special pentru a le mulţumi aleşilor pentru finanţarea primită de la bugetul local, în sezonul competiţional 2017-2018. "Am promis că, în schimbul sumelor de bani pe care le-aţi alocat, noi vă aducem în schimb performanţă şi asta am făcut. Am jucat două finale de campionat naţional din două posibile", a spus Ştefu, cerând permisiunea să îi înmâneze edilului un set de medalii obţinute de Clubul Sportiv United în sezonul competiţional 2017-2018 (argint în Liga I de seniori, argint la juniori U19).

Cu fundiţă roşie

Pentru primarul Ionuţ Pucheanu, plăcut surprins de gestul sportivilor, a urmat şi un duş rece, administrat de grupul PNL, prin consilierul local Ion Cordoneanu. Acesta i-a oferit edilului, un dar legat cu fundiţă roşie: "În spijinul dumneavoastră şi tocmai pentru că unii dintre noi îşi mai doresc încă minuni pentru Galaţi, vă rog să-mi permiteţi să vă ofer această carte, după care  nu primarul Clujului lucrează pentru oraş - ştim că vă irită acest exemplu, pe care cei de pe Facebook vi-l tot repetă, ci primarul unui oraş mult mai mic decât al nostru, Oradea: cel mai eficient şi sigur oraş din România, cu cea mai eficientă administraţie şi cu cei mai veseli oameni de la noi. Un oraş care urmează exemplele de bună practică ale altora şi le implementează rapid.

Domnule primar, ne propunem puţin, obţinem puţin! Vrem doar să cârpim oraşul, obţinem cârpeli. Galaţiul are nevoie de o viziune, pe care, până acum, nu am văzut-o. Poate acest cadou va contribui la naşterea acestei viziuni. Este vorba despre Global Street Design Guide, sub îndrumarea şi cu sprijinul Global Desingning Cities Initiative Bloomberg Associates - pe care omologul dumneavoastră de la Oradea, domnul Bolojan, îl are pe birou. Şi, da, minunile se pot întâmpla şi la Galaţi, dar ele, în administraţie, nu ţin de religios, ci de eficienţă, prioritizare, proiecţie şi responsabilitate!", a spus profesorul Cordoneanu.

Pe moment, primarul a acceptat cadoul fără comentarii, dar a avut o replică ulterior, pe parcursul dezbaterilor: "Am primit două cărţi pe care, sincer, le aveam! O să-i completez şi eu colecţia dlui Cordoneanu cu un studiu legat de parcări".

Citit 8258 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 11:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.