Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
11 comentarii

Primăria municipiului Galaţi a scos ieri la bătaie un contract de 70.000 de lei fără TVA, iar până pe 14 iunie aşteaptă ofertele din partea proiectanţilor interesaţi să realizeze studiul de fezabilitate şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul "Amenajare Inel de Rocadă". Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

"Inelul de Rocadă a rămas la stadiul iniţial de amenajare, fără intervenţii decisive de-a lungul timpului, într-o formă care nu mai corespunde cerinţelor actuale din punct de vedere tehnic şi estetic. În vederea eliminării deficienţelor şi pentru a oferi locuitorilor oraşului un punct de atracţie, pe lângă Faleza Dunării şi Grădina Botanică, municipiul Galaţi doreşte realizarea proiectului Amenajare Inelul de Rocadă" se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice lansate ieri pe portalul Primăriei Galaţi.

Nu este prima dată când administraţia locală încearcă să găsească soluţii arhitecturale pentru acest perimetru. Vă reamintim că, în toamna anului trecut, municipalitatea gălăţeană a lansat, în premieră, un concurs de soluţii cu tema "Reamenajare zona Inelul de Rocadă", competiţia fiind deschisă tuturor arhitecţilor şi echipelor de arhitecţi care aveau o propunere interesantă pentru această zonă a oraşului. Din păcate, Primăria a primit doar două proiecte arhitecturale, care ar fi trebuit să fie supuse votului gălăţenilor, dar despre care nu s-a mai auzit nimic!

Iată că acum Primăria lansează din nou demersurile pentru Inelul de Rocadă - un teren cu suprafaţa totală de 4.087 mp şi un rondou cu diametrul de 74 m. Misiunea ofertantului care va câştiga contractul va fi ca, în termen de 90 de zile, să prezinte trei variante de amenajare prin care să pună în valoare spaţiul urban. "Tipul de lucrări nu este limitat. Scopul este de a obţine o amenajare spectaculoasă a spaţiului. Scenariile propuse trebuie să respecte principiile dezvoltării durabile. Sursa de finanţare a proiectului este bugetul local", se arată în caietul de sarcini. Alături de propunerile tehnice, proiectantul trebuie să depună şi o estimare financiară.

Rămâne de văzut dacă se vor primi oferte, având în vedere timpul extrem de scurt al procedurii.

Tentative ale administraţiei trecute

Trebuie spus că şi fostul primar al Galaţiului, Marius Stan, a încercat să reamenajeze zona Inelului de Rocadă. În februarie 2014, printr-un anunţ postat pe pagina sa oficială de Facebook, fostul edil le-a cerut gălăţenilor "cât mai multe idei realiste pentru modernizarea Inelului de Rocadă". Paradoxal, tot în mandatul său, în martie 2013, a fost votată o hotărâre de Consiliu Local care prevedea reamenajarea întregului scuar al străzii Brăilei şi, în primul rând, îndepărtarea uriaşei construcţii metalice care ruginea la Inelul de Rocadă, pentru a face loc unei fântâni arteziene cu diametrul de 18 metri şi a unui gard ornamental cu înălţimea de 1,25 metri, pe lângă înlocuirea bordurilor care delimitează suprafaţa carosabilă de spaţiul verde. Tot ce s-a realizat a fost demolarea construcţiei metalice şi amplasarea unui drapel.

Citit 4229 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 17:43

11 comentarii

 • postat de viorel Miercuri, 13 Iunie 2018 15:39 217.156.52.*** Link la comentariu
  1
  9

  Tot inel, tot rondou?
  Era vorba sa se faca pasaj subteran pe sub inel ptr str Brailei pe directia cartier Tiglina - cartier Dunarea (M19) deaoarece traficul este infernal la ore de varf.
  Un pasaj subteran modern ca in Bucuresti, Iasi, etc
  Iar deasupra sa ramana un sens giratoriu normal.
  Chiar nu se pot modeniza bulevardele principale ale Galatiului?
  La Intersectiile Brailei cu Traian si Brailei cu Cosbuc se poate amenaja sensuri giratoriii. Ba mai mul, intrucat terenul in panta o permite e poate amenaja un pasaj subterant ptr bld Brailei la intersectiz cu Cosbuc.
  Dar nu noi, nu suntem in stare de asa ceva.
  Nici macar un pod sau tunel peste Dunare care ar ajuta imens dezvoltarea Galatiului nu au fost in stare alesii orasului.
  N-ai cu cine dom'le, n-ai cu cine!!!

  Raportează
 • postat de Atuuri Miercuri, 13 Iunie 2018 10:39 93.122.249.*** Link la comentariu
  1
  8

  Pai sunt vreo doi proiectanti are primesc toate incredintarile directe... lasati vrajeala....

  Raportează
 • postat de gopo Marți, 12 Iunie 2018 17:35 213.233.85.*** Link la comentariu
  9
  4

  Asfalt si canalizare pe toate strazile, lasati amenajarile inutile.

  Raportează
 • postat de Suzi quatro Marți, 12 Iunie 2018 17:04 82.137.8.*** Link la comentariu
  4
  5

  Bagâ bani. Bagâ bani. Bagâ bani nu 70 000 de lei ci. 70 000 de euroi pentru fezbilitate Cine se mai deranjezâ pentru lei poate cei de la Zoo Suna mai frumos. Euroii au si mai putin miros. si poti fugi cu ei in Dubai Dacâ vin euroii pentru dumul de centurâ ce duce la Tecuci pe la primavarâ facem o micâ Rocadâ la bânut si asfaltâm si Inelul de Rocadâ

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Marți, 12 Iunie 2018 15:09 86.34.180.*** Link la comentariu
  6
  3

  Subscriu cu entuziasm observatiilor @Alergatorul de pe Faleza.

  Raportează
 • postat de Vaida Marți, 12 Iunie 2018 13:49 91.208.234.*** Link la comentariu
  2
  10

  O statuie care sa fie o reprezentare alegorica a Patriei Mama. Suntem in anul Centenarului.
  O statuie care sa dainuie peste ani si sa aminteasca de jertfa ostasilor romani pentru apararea Patriei.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Kurganul_lui_Mamai

  Raportează
 • postat de Pardalean Marți, 12 Iunie 2018 12:48 81.92.203.*** Link la comentariu
  8
  6

  Acolo sa se faca o zona de gratare si manele !
  Sa nu mai mergem la Garboavele , pentru asa ceva !

  Raportează
 • postat de Alergătorul de pe Faleză Marți, 12 Iunie 2018 08:35 94.177.47.*** Link la comentariu
  4
  34

  Lăsați amenajările inutile, schimbatul bordurilor și alte proiecte stupide și fără folos real pentru cetățean. Străduiți-vă să aduceți investitori, sa gândiți un plan de dezvoltare a orașului pe următorii 10 ani, căutați metode să motivați oamenii care chiar vor să facă ceva bun în orașul ăsta necăjit. Ne transformăm încet încet într-o nouă Vale a Jiului iar prioritățile noastre sunt în continuare bâlciurile, schimbatul bordurilor și amenajarea intersecției de la Ultimul Leu.

  Raportează
 • postat de Remus Marți, 12 Iunie 2018 07:37 82.137.8.*** Link la comentariu
  4
  21

  Nu vă alertați nu mai căutați proiectanți Căutați un investitor strategic care vrea să-și spele Euroii. Îi concesionăm pe 50 ani terenul și. rămâne Primăria Galați cu bănuți de Panseluțe Olandeze

  Raportează
 • postat de Cetatean Marți, 12 Iunie 2018 07:20 82.137.10.*** Link la comentariu
  8
  16

  De ce trebuie sa fie ceva monumental? Terminati cu prostiile ,trei steaguri ro,ue si nato si schimbati stalpii aia de iluminat restul flori si arbusti pitici.

  Raportează
 • postat de Galatean Marți, 12 Iunie 2018 07:16 95.76.2.*** Link la comentariu
  2
  32

  Domnule primar, de doi ani, cautam, cautam!

  Dar treaba cand mai facem?!

  Pai cam toate proiectele anuntate acum doi ani, din campania electorala, sunt pe teava tunului..

  Ori focosul nu ia foc, ori, vorba nevestelor: de doi ani barbate strici patul degeaba, vreau un bebe!
  Daca nu, divortam; pot fi si alti pretendenti potenti.

  Deci, nu fac analize rautacioase; s-au cam terminat lucrarile din mandatul predecesorilor.
  Nu le ridic osanale, ca ma gandesc sa-mi cumpar pistol numai cum ies din casa si dau peste treburi facute de mantuiala in orasul asta: unda verde, SICTIR!, o modalitate de a lua banii galatenilor, amenzi ca au trecut pe rosul care nu se mai termina; asfalt de proasta calitate, gropi in trotuare, etc., etc.

  Fcem lucrari,chipurile, prin centrul orasului: Potcoava - str. Navelor
  Anunt cu surle si trambite de anul trecut; pasajul din centru!

  Pai, bai frate, lucrari de asemenea anvergura se fac in anotimpurile propice; acusi trece vara si vin ploile, gerul si zapada..

  Daca incepi lucrari la carosabil la sfarsitul anului, gandeste, bre, macar cand te uiti in oglinda si vezi chipul de primar: ce faci, stai iarna cu strazile desfacute, trotuare si canalizari neterminate, cu semne pietonale, stanga, dreapta, ocoliti!?

  Repet, au trecut doi ani de mandat; in afara ca s-au cheltuit banii pe fezabilitati in vesnica balbaiala, "o sa fie, daca nu se iveste ceva, suntem in proiect, asteptam investitori"!

  Tatea acestea sub vesnica pomenire a CL, unde PSD are majoritate, iar opozitia doarme!

  Si inchei, lasand si pe altii carora le pasa de orasul asta, sa continuie, doar amintind un aspect de uflet:
  cum poti sa treci, primare, prin Mazepa, la Potcoava de Aur, in centrul orasului, si nu numai,cu ochii inchisi, lipsit de respect fata de panselutele si bunghisorii plantati cu sudoare in jardiniere sparte, trepte la scari de-si rup oamenii picioarele, parca roase de cainii care umbla in haite in orasul asta, alta nerealizare, incalecand nepasator, imprturbabil fotoliul de prim gospodar al orasului!?

  Bre, nu ti-e rusine sa iesi din casa in fiecare zi intrun oras, de care, in calitate de edil, iti bati joc?!

  Este o orba la noi in moldova sudica, adresata incompetentilor:

  Du-te bre acasa, ca-i gata mamaliga!

  Ti-o spun fara rautate.

  Lasa-ne!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.