Se caută (din nou) proiectanţi pentru INELUL DE ROCADĂ

Se caută (din nou) proiectanţi pentru INELUL DE ROCADĂ
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a scos ieri la bătaie un contract de 70.000 de lei fără TVA, iar până pe 14 iunie aşteaptă ofertele din partea proiectanţilor interesaţi să realizeze studiul de fezabilitate şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul "Amenajare Inel de Rocadă". Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

"Inelul de Rocadă a rămas la stadiul iniţial de amenajare, fără intervenţii decisive de-a lungul timpului, într-o formă care nu mai corespunde cerinţelor actuale din punct de vedere tehnic şi estetic. În vederea eliminării deficienţelor şi pentru a oferi locuitorilor oraşului un punct de atracţie, pe lângă Faleza Dunării şi Grădina Botanică, municipiul Galaţi doreşte realizarea proiectului Amenajare Inelul de Rocadă" se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice lansate ieri pe portalul Primăriei Galaţi.

Nu este prima dată când administraţia locală încearcă să găsească soluţii arhitecturale pentru acest perimetru. Vă reamintim că, în toamna anului trecut, municipalitatea gălăţeană a lansat, în premieră, un concurs de soluţii cu tema "Reamenajare zona Inelul de Rocadă", competiţia fiind deschisă tuturor arhitecţilor şi echipelor de arhitecţi care aveau o propunere interesantă pentru această zonă a oraşului. Din păcate, Primăria a primit doar două proiecte arhitecturale, care ar fi trebuit să fie supuse votului gălăţenilor, dar despre care nu s-a mai auzit nimic!

Iată că acum Primăria lansează din nou demersurile pentru Inelul de Rocadă - un teren cu suprafaţa totală de 4.087 mp şi un rondou cu diametrul de 74 m. Misiunea ofertantului care va câştiga contractul va fi ca, în termen de 90 de zile, să prezinte trei variante de amenajare prin care să pună în valoare spaţiul urban. "Tipul de lucrări nu este limitat. Scopul este de a obţine o amenajare spectaculoasă a spaţiului. Scenariile propuse trebuie să respecte principiile dezvoltării durabile. Sursa de finanţare a proiectului este bugetul local", se arată în caietul de sarcini. Alături de propunerile tehnice, proiectantul trebuie să depună şi o estimare financiară.

Rămâne de văzut dacă se vor primi oferte, având în vedere timpul extrem de scurt al procedurii.

Tentative ale administraţiei trecute

Trebuie spus că şi fostul primar al Galaţiului, Marius Stan, a încercat să reamenajeze zona Inelului de Rocadă. În februarie 2014, printr-un anunţ postat pe pagina sa oficială de Facebook, fostul edil le-a cerut gălăţenilor "cât mai multe idei realiste pentru modernizarea Inelului de Rocadă". Paradoxal, tot în mandatul său, în martie 2013, a fost votată o hotărâre de Consiliu Local care prevedea reamenajarea întregului scuar al străzii Brăilei şi, în primul rând, îndepărtarea uriaşei construcţii metalice care ruginea la Inelul de Rocadă, pentru a face loc unei fântâni arteziene cu diametrul de 18 metri şi a unui gard ornamental cu înălţimea de 1,25 metri, pe lângă înlocuirea bordurilor care delimitează suprafaţa carosabilă de spaţiul verde. Tot ce s-a realizat a fost demolarea construcţiei metalice şi amplasarea unui drapel.

Citit 5698 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.