Acvarii noi la Complexul Muzeal, cu fonduri europene

Acvarii noi la Complexul Muzeal, cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Consilierii judeţeni s-au întrunit, ieri, într-o nouă şedinţă extraordinară, pentru a aproba două noi proiecte cu finanţare europeană. Primul dintre ele vizează dotarea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii cu acvarii cu meduze, căluţi de mare, ace de mare şi alte specii, împreună cu echipamente educaţionale interactive, iar cel de-al doilea se referă la achiziţionarea unui utilaj de cosire şi întreţinere a luciului de apă la balta Zătun.

Proiectele depăşesc 1,2 milioane de lei. Autorităţile vor să obţină finanţare prin Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020.

În prezent, Acvariul de la Complexul Muzeal expune 1.500 de exemplare din 80 de specii de peşti din toate zonele globului, atât tropicale, cât şi temperate.

În ceea ce priveşte utilitatea utilajului de întreţinere a luciului de apă de la Zătun, reprezentanţii ADP-ului de la judeţ precizează că, la acest moment, instituţia nu deţine în patrimoniu niciun utilaj/ echipament pentru cosirea şi scoaterea la mal a vegetaţiei acvatice, fapt ce presupune apelarea la prestatori de serviciu specializaţi şi implică cheltuieli de închiriere, cheltuieli de cazare pentru operatorul/ operatorii utilajului, plata combustibilului utilajului. Aceste costuri sunt de 850-1.200 de euro/ha/an, valoarea totală fiind de 22.950-32.400 euro/an. Evaluarea include o singură prestare de serviciu pe an, deşi în medie se fac anual două-trei cosiri.

Citit 4017 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2018 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.