Primăria şi Consiliul Judeţean se ”bat” pentru Bazinul Olimpic

Primăria şi Consiliul Judeţean se ”bat” pentru Bazinul Olimpic
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În şedinţa de astăzi, Consiliul Judeţean ar fi trebuit să preia oficial Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), împreună cu toate bazele sale sportive, dar şi pe cele ale Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), administrate de CSM Dunărea. Numai că votul aleşilor se amână pentru luna iulie, întrucât unul dintre cele mai importante obiective – Bazinul Olimpic al Galaţiului – este dorit atât de Consiliul Judeţean, cât şi de Primărie, iar şefii celor două instituţii nu au ajuns, deocamdată, la un acord.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, ne-a declarat că îşi doreşte ca Bazinul Olimpic al Galaţiului, care zace în paragină de mai mulţi ani, întrucât lucrările de reconstrucţie a acestuia au fost sistate în 2011, să fie preluat de CJ şi refăcut, cel mai probabil, cu bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Numai că bazinul este „vânat” şi de municipalitate, motiv pentru care reprezentanţii celor două instituţii negociază, de ceva vreme, preluarea Bazinului Olimpic. „Mai avem câteva chestiuni de lămurit cu privire la preluarea bazelor sportive şi taberelor şcolare, dar, cu siguranţă, pe ordinea de zi a şedinţei din luna iulie vom veni cu proiectul de hotărâre. Amânăm practic luarea acestei decizii cu aproximativ 20 de zile”, ne-a spus preşedintele Costel Fotea. Şeful Consiliului Judeţean a recunoscut voalat că nu doreşte să renunţe la preluarea Bazinului Olimpic în favoarea municipalităţii. Ba mai mult, acesta a precizat că CJ a identificat surse de finanţare nu doar pentru refacerea taberelor şcolare, abandonate şi degradate, ci şi pentru bazin. „Bazinul va fi refăcut, cel mai probabil, cu bani de la CNI. Mai sunt două variante – cu fonduri proprii sau prin parteneriat public-privat”, a menţionat preşedintele CJ.

Amintim că, în luna mai, Ministerul Dezvoltării a propus Consiliului Judeţean să preia DJST, împreună cu toate bazele sportive pe care instituţia le administrează, bunurile patrimoniale ale acesteia şi personalul aferent. Acelaşi lucru s-a propus şi pentru bazele sportive aflate în administrarea CSM Dunărea, club aflat, ca şi DJST, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. Conform propunerii Ministerului Dezvoltării, CJ urmează să preia de la DJST imobilul în care funcţionează Hotelul "Sport" şi Complexul Sportiv "Dunărea", care cuprinde două baze aflate în ruină: sala de atletism şi Bazinul Olimpic. Tot de la DJST ar mai veni la CJ taberele şcolare de la Gârboavele şi Buciumeni şi sediul ATTS Galaţi (Agenţia teritorială a taberelor şcolare). De la CSM Dunărea ar urma să fie preluate Sala de lupte "Ştefan Babin", încă în funcţiune, dar aflată într-o stare avansată de degradare, sala de tenis de câmp de lângă fostul cartodrom, nefuncţională de câţiva ani, şi Baza Nautică de kaiac-canoe de la Cătuşa. Ministerul Dezvoltării a propus totodată Consiliului Judeţean să preia şi Casa de Cultură a Studenţilor, aflată acum tot la MTS. CJ nu este interesat de acest obiectiv, motiv pentru care, cel mai probabil, Casa de Cultură a Studenţilor va ajunge la Primărie, în condiţiile în care municipalitatea îşi doreşte preluarea ei.

Citit 4444 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2018 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.