Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
6 comentarii

În şedinţa de astăzi, Consiliul Judeţean ar fi trebuit să preia oficial Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), împreună cu toate bazele sale sportive, dar şi pe cele ale Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), administrate de CSM Dunărea. Numai că votul aleşilor se amână pentru luna iulie, întrucât unul dintre cele mai importante obiective – Bazinul Olimpic al Galaţiului – este dorit atât de Consiliul Judeţean, cât şi de Primărie, iar şefii celor două instituţii nu au ajuns, deocamdată, la un acord.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, ne-a declarat că îşi doreşte ca Bazinul Olimpic al Galaţiului, care zace în paragină de mai mulţi ani, întrucât lucrările de reconstrucţie a acestuia au fost sistate în 2011, să fie preluat de CJ şi refăcut, cel mai probabil, cu bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Numai că bazinul este „vânat” şi de municipalitate, motiv pentru care reprezentanţii celor două instituţii negociază, de ceva vreme, preluarea Bazinului Olimpic. „Mai avem câteva chestiuni de lămurit cu privire la preluarea bazelor sportive şi taberelor şcolare, dar, cu siguranţă, pe ordinea de zi a şedinţei din luna iulie vom veni cu proiectul de hotărâre. Amânăm practic luarea acestei decizii cu aproximativ 20 de zile”, ne-a spus preşedintele Costel Fotea. Şeful Consiliului Judeţean a recunoscut voalat că nu doreşte să renunţe la preluarea Bazinului Olimpic în favoarea municipalităţii. Ba mai mult, acesta a precizat că CJ a identificat surse de finanţare nu doar pentru refacerea taberelor şcolare, abandonate şi degradate, ci şi pentru bazin. „Bazinul va fi refăcut, cel mai probabil, cu bani de la CNI. Mai sunt două variante – cu fonduri proprii sau prin parteneriat public-privat”, a menţionat preşedintele CJ.

Amintim că, în luna mai, Ministerul Dezvoltării a propus Consiliului Judeţean să preia DJST, împreună cu toate bazele sportive pe care instituţia le administrează, bunurile patrimoniale ale acesteia şi personalul aferent. Acelaşi lucru s-a propus şi pentru bazele sportive aflate în administrarea CSM Dunărea, club aflat, ca şi DJST, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. Conform propunerii Ministerului Dezvoltării, CJ urmează să preia de la DJST imobilul în care funcţionează Hotelul "Sport" şi Complexul Sportiv "Dunărea", care cuprinde două baze aflate în ruină: sala de atletism şi Bazinul Olimpic. Tot de la DJST ar mai veni la CJ taberele şcolare de la Gârboavele şi Buciumeni şi sediul ATTS Galaţi (Agenţia teritorială a taberelor şcolare). De la CSM Dunărea ar urma să fie preluate Sala de lupte "Ştefan Babin", încă în funcţiune, dar aflată într-o stare avansată de degradare, sala de tenis de câmp de lângă fostul cartodrom, nefuncţională de câţiva ani, şi Baza Nautică de kaiac-canoe de la Cătuşa. Ministerul Dezvoltării a propus totodată Consiliului Judeţean să preia şi Casa de Cultură a Studenţilor, aflată acum tot la MTS. CJ nu este interesat de acest obiectiv, motiv pentru care, cel mai probabil, Casa de Cultură a Studenţilor va ajunge la Primărie, în condiţiile în care municipalitatea îşi doreşte preluarea ei.

Citit 3637 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2018 00:10

6 comentarii

 • postat de Este și o problemă de proiectare și tehnică de izolare hidro a bazinului. Miercuri, 27 Iunie 2018 17:25 213.233.101.*** Link la comentariu
  0
  2

  Bazinul de înot olimpic, a fost proiectat un pic greșit, prea aproape de râpă, se observă și-n fotografie, coroana copacilor din râpă, din fundal, fiind aproximativ la nivelul bazinului, aproximativ la 5 metri, să zicem. Odată umplut bazinul cu apă, greutatea a crescut și a apărut o ușoară tasare spre râpă în timp și după cutremure. Nu a fost belea, dar în timp, au apărut fisuri în bazin, izolația hidro fiind deficitară, așa erau materialele în acele vremuri și au apărut scurgeri de apă din bazin, spre râpă, riscând o alunecare de teren spre râpă, prin umidificarea solului. Scurgerile de apă din bazin s-au amplificat, așa că s-a închis bazinul, se risca o alunecare de teren cu tot cu bazin. La un moment dat, umplerea bazinului, nu mai putea compensa scurgerile de apă din bazin.

  Raportează
 • postat de Turteanu Marți, 26 Iunie 2018 22:45 82.137.8.*** Link la comentariu
  1
  7

  Eu zic sa nu i se dea bazinul primariei decat daca Pucheanu jura pe rosu ca nu i-l concesioneaza lui Karan, SRL cu actionariat(sic!) romano-iraniano-italian.

  Raportează
 • postat de Suzana Marți, 26 Iunie 2018 15:16 82.137.13.*** Link la comentariu
  2
  9

  Și după ce îl preluați îl băgați în circuitul închis numai pentru Aleși și alte neamuri de Cumetrie Oltenească făcută Pas cu Pas

  Raportează
 • postat de Caţavencu Marți, 26 Iunie 2018 11:13 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  18

  Jocuri de cărţi şi de culise fără nici un căpătâi!
  Manevre, trocuri şi interese care mai de care!
  BAZINUL OLIMPIC cred că ar trebui finalizat printr-un parteneriat public privat sau prin accesarea de Fonduri europene, dar se pare că dl Fotea şi dl Pucheanu fug ca Dracul de tâmîie de aceste fonduri. Nu că ar fi îngrijoraţi doar de o mai mare responsabilitate, dar le este frică să nu le miroase a creier ars dacă vor purcede să facă Proiecte delicate!. E multă muncă, bre! Şi apoi... n-ai cu cine dom-le!

  Raportează
 • postat de Ady Marți, 26 Iunie 2018 10:44 188.24.218.*** Link la comentariu
  4
  14

  Cand doi se bat tot vtrun patronache castiga.

  Raportează
 • postat de Taranu Taran Marți, 26 Iunie 2018 06:53 93.122.250.*** Link la comentariu
  9
  10

  Dar drumul asfaltic din satul Plesa (comuna Beresti Meria) este macinat asfaltul de foarte multi ani mai ales de la Scoala spre marginea satului cand se va moderniza ??? Poate vorbeste domul Costel Fotea in calitatea de presedinte PSD pe judet cu primarul PSD de la Beresti Meria domnul Victor Dorobat (ales primar pe lista PSD) . Este jale cu acest drum din centrul satului , rog sa vina presa sa pozeze drumul .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.