Ce obligaţii au societăţile comerciale care deţin câini

Ce obligaţii au societăţile comerciale care deţin câini
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 260 din 26 aprilie 2018, care poate fi consultată pe portalul Primăriei municipiului Galaţi - www.primariagalati.ro, prevede obligaţii nu doar pentru cetăţenii care deţin animale de companie, ci şi pentru persoanele juridice.

Şi acestea sunt pasibile de amenzi, în cazul în care săvârşesc fapte încadrate de HCL nr. 260 în categoria contravenţiilor.

Astfel, Regulamentul prevede negru pe alb că societăţile comerciale au obligaţia să permită accesul echipajelor de ecarisaj în incinta unităţii, pentru ridicarea câinilor fără stăpân, sub sancţiunea amenzii cuprinse între 300 şi 1.000 de lei.

În cazul în care societatea comercială doreşte să adopte câinii respectivi, o poate face numai după efectuarea operaţiilor de sterilizare, vaccinare şi marcare. În caz contrar, este pasibilă de amendă cuprinse între 300 şi 1.000 de lei.

Sub aceeaşi sancţiune, firmele sunt obligate să-şi împrejmuiască corespunzător proprietatea şi să nu permită ieşirea câinelui pe domeniul public! De asemenea, trebuie să aibă carnete de sănătate pentru toate animalele pe care le deţin.

Tot cu amendă cuprinsă între 300 şi 1.000 de lei este sancţionată şi aruncarea, de către orice persoană fizică sau juridică, a cadavrelor de animale sau păsări pe domeniul public sau privat al municipiului Galaţi. "Cadavrele se vor preda la firma specializată în neutralizarea deşeurilor de origine animală", se arată în regulament.

Citit 2003 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2018 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.