Ce puncte termice vor deveni CENTRALE DE CARTIER

Ce puncte termice vor deveni CENTRALE DE CARTIER
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Proiectul ce vizează viitoarele centrale de cartier se află în procedură de licitaţie


O hotărâre de modificare a ”HCL 319 din 30.05.2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru achiziţie şi montaj instalaţii de producere a energiei termice în municipiul Galaţi” a fost aprobată săptămâna trecută, în ultima şedinţă a Consiliului Local Galaţi.

Concret, a fost actualizată lista beneficiarilor proiectului privind transformarea a 20 de puncte termice în microcentrale de cartier, având în vedere că este vorba de un serviciu public cu puternic impact social, ca urmare a apariţiei ulterioare a unor modificări de opţiuni ale beneficiarilor finali.

„Întrucât actualul sistem de termoficare al municipiului Galaţi este într-o situaţie critică, generator de pierderi, ineficient tehnic şi economic, s-a considerat oportună iniţierea programului de reabilitare a sistemului local de termoficare a municipiului Galaţi. Proiectul vizează transformarea a 20 de puncte termice (PT) şi schimbătoare de căldură (SC) în microcentrale de cartier alimentate cu gaz pentru furnizarea de agent termic în sezonul rece pentru circa 6.000 de apartamente din cadrul a aproximativ 50 de asociaţii de proprietari din cartierele Centru, Mazepa I, Țiglina I, Micro 16, Micro 19, Micro 21, Aurel Vlaicu, Micro 14, Micro 39 – 40. Valoarea proiectului este estimată la 699.882 de euro (fără TVA)”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit datelor furnizate de municipalitate, din cele 91.500 de apartamente din municipiul Galaţi, mai sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare doar aproximativ 17.000 de apartamente.

„În condiţiile în care numărul consumatorilor a scăzut constant în ultimii ani, s-a considerat oportună iniţierea unui program de reabilitare a sistemului local de termoficare a municipiului Galaţi, acolo unde numărul apartamentelor racordate la reţea depăşeşte 50 la sută. Scăderea permanentă, în ultimii ani, a consumului de energie termică este cauzată de sincopele în calitatea serviciilor oferite, dar şi de situaţia financiară dificilă a populaţiei, care a recurs la solicitarea debranşărilor parţiale sau totale a locuinţelor de la sistemul centralizat de termoficare”, precizează Primăria Galaţi.

În prezent, proiectul ce vizează viitoarele centrale de cartier se află în procedură de licitaţie, însă simultan cu derularea procedurii prevăzută de lege, în punctele termice care vor fi modernizate se lucrează pentru adaptarea infrastructurii la alimentarea cu gaz.

Citit 14524 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2018 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.