Fostul cinema ”Dacia”, o rană deschisă pe faţa cartierului Micro 21
Foto: Iulia Kelt

Fostul cinema ”Dacia”, o rană deschisă pe faţa cartierului Micro 21
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Parcă nimic nu vorbeşte mai mult de delăsarea şi lipsa de interes a autorităţilor pentru cartierul Micro 21 ca sediul fostului cinematograf "Dacia". Spaţiul atât de cunoscut celor care au copilărit în zonă e acum o ruină, care vorbeşte de la sine despre faptul că aleşii noştri nu se grăbesc să rezolve chestiunile arzătoare.

O uşă din fier, înecată de un rând de magazinaşe, atât a rămas din intrarea fostului cinema. De pe geamuri se cojesc literele care anunţau odinioară că aici rulau filme. Ciment crăpat, cu  gropi în care să-ţi scrânteşti picioarele, bolovani căzuţi din tencuială. Deasupra uşii, o grămadă de moloz stă gata să cadă în capul celui care s-ar încumeta să o deschidă. Noroc că nimeni nu mai trece pragul fostului cinema, nici măcar cei care ar trebui să vadă de rostul acestuia. În spate, imaginea e şi mai dezolantă. Miroase a urină şi fecale, de-ţi mută nasul din loc, aici fiind înfiinţat un soi de WC public pentru cei care-şi fac veacul prin zonă. Zidurile se scorojesc, parcă topindu-se de inutilitate, bolovani stau gata să cadă în capul trecătorilor şi nu există niciun avertisment, nicio restricţie impusă celor care s-ar putea accidenta trecând pe acolo. Uşi sparte, înăuntru ghenă de gunoi şi loc de ascunziş pentru oamenii străzii. În  jur, o mulţime de blocuri, o mulţime de oameni nevoiţi să înghită maldărul dizgraţios de mizerie. Ruinele sunt principala nemulţumire a oamenilor de aici.

Cu restul neajunsurilor, s-ar mai putea trăi, dar acesta e necazul lor cel  mai mare: "Nu înţeleg de ce nu-l dărâmă odată. Şi garajele din partea stângă. Vă daţi seama câte locuri de parcare sau ce parc s-ar putea face aici? Dar politicienii vin la cerşit voturi, nu să facă şi un capăt de treabă", ne spune Cornel Sandu. E greu de descris în cuvinte situaţia dezastruoasă în care se află clădirea, iar oamenii şi-au pierdut speranţa că va mai  putea reveni la ce a fost odată, în condiţiile în care procesul dintre autorităţile care doresc să preia acest obiectiv şi RADEF România Film nu s-a terminat, iar degradarea continuă.

REPORTAJ în Micro 21 [vezi mai multe detalii și foto]

Citit 5817 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2018 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.