Cumpărătorii de voturi - un pas înapoi la Bereşti

Cumpărătorii de voturi - un pas înapoi la Bereşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Subcomisarul Dorin Geru a coborât milităria din pod * Niciun fel de milă faţă de cei care vor oferi bani, bunuri sau alte foloase pentru a determina alegătorul să voteze un numit candidat *

În cel puţin 40 de puncte din oraş, afişe prin care Ministerul Administraţiei şi Internelor avertizează: „Votul ilegal înseamnă închisoare!”. Ieri, în plus, fiind şi zi de târg, agentul Daniel Coşug, de la Poliţie, distribuia fluturaşi, explicându-le cetăţenilor cu drept de vot la ce riscuri se expun dacă încalcă legislaţia electorală.

Întrebat care fapte sunt infracţiuni şi care contravenţii, poliţistul a formulat răspunsuri prin trimiteri la Ordonanţa de Urgenţă nr. 95 din 2 septembrie 2009 privind modificarea şi completarea Legii nr. 370/2002 pentru alegerea Preşedintelui României.

La Bereşti, secţia de votare specială se va organiza în incinta Autogării Dumony, ca să fie şi Staţia CFR aproape – să se poată vota uşor de către persoanele aflate în tranzit.

„La nivelul urbei, după cum ne-a declarat subcomisarul Dorin Geru, şeful Poliţiei Orăşeneşti, urmează să fie constituite o echipă de intervenţie şi una profilată pe cercetarea operativă. În aceste zile, accentul principal se pune pe prevenirea cât mai diversificată: întâlniri cu grupuri de cetăţeni, deplasări la societăţile comerciale…

Prin staţia locală de radioamplificare, ca alt exemplu, vom difuza la cele mai potrivite ore, de regulă seara, când audienţa este maximă, un material – îl avem înregistrat pe CD – realizat de compartimentul de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.” 

22 noiembrie 2009 este, pentru Poliţia Bereşti, zi de foc. Măsurile luate, încă de pe acum, cu caracter excepţional, vor trebui să conducă la alegeri nefraudate. Dacă se va mai jongla cu bani?

Cumpărătorii de voturi – profesionişti în derutarea alegătorilor - au motive să se teamă. Se pare că la Bereşti s-a încheiat cu acest „sport” atât de drag unora.

Am văzut cu ochii mei, la un reprezentant al unui partid politic, lista cu numele celor folosiţi la ultimele alegeri, de către adversari, bineînţeles, ca intermediari lipsiţi de scrupule în plasarea de bani primiţi de la Galaţi şi distribuirea de produse alimentare, pentru a fi monitorizaţi şi daţi, dacă va fi cazul, pe mâna Poliţiei.

PET-urile de doi litri, cu vin-spălătură în ele, pe care alegătorii cu gâturile mai uscate nu le-au uitat („Beţi cât puteţi, că partidul are vin pentru toţi susţinătorii săi, numai să nu cădeţi în brânci, să nu mai ştiţi cine trebuie lăsat pe buletinul de vot”)? Să sperăm că Bereştiul nu va mai avea parte de ele.

Explicaţie foto: Agentul Daniel Coşug, printre oamenii de rând, care vor vota la 22 noiembrie: „Dacă veţi observa fapte de încălcare a prevederilor legislaţiei electorale, sunaţi imediat la 112 şi vom interveni”.

Citit 902 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.