Revolta viceprimarului Picu Roman, în şedinţa CL: Filmarea examenelor a terorizat toţi tinerii din România
Foto: Sonia Baciu

Revolta viceprimarului Picu Roman, în şedinţa CL: Filmarea examenelor a terorizat toţi tinerii din România
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

„Terminaţi-o cu înregistrările astea, că ne-am săturat!”, a ripostat viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman, jignit că liberalul Onuţ Atanasiu a propus ca interviurile candidaţilor la postul de membru în Consiliul de Administraţie al SC Transurb să fie filmate şi transmise on-line. Scena s-a petrecut în plenul şedinţei recente a Consiliului Local.

Până pe 2 octombrie, Primăria Galaţi aşteaptă dosarele de candidatură din partea persoanelor care îşi doresc să ocupe unul dintre cele cinci posturi vacante de membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Transurb. Consilierul local PNL Onuţ Atanasiu a propus ca, în cadrul procedurii de selecţie, interviurile susţinute de candidaţi să fie filmate şi transmis on-line „ca să vadă toţi gălăţenii, pentru că pe ei îi reprezintă membrii CA din orice societate”.

„Eu propun să invităm un simplu membru de la USR care, oricum, e mereu on-line cu telefonul şi cred că am rezolva problema şi ieftin şi bun”, i-a replicat, primarul Ionuţ Pucheanu.

Consilierilor li s-a explicat că procedura de selecţie se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale, care nu includ filmarea, ci o comisie de selecţie şi un expert independent, dar liberalul Atanasiu a insistat că legea nu exclude filmarea.

Viceprimarul PSD Sorin Enache a invocat legislaţia privitoare la protecţia datelor cu caracter personal: „Putem filma, cred, dar nu ştiu dacă putem da şi on-line! Eu ştiu că există o apetenţă pentru telenovelă, pentru fel şi fel de bâlbâieli, mici chestii, dar nu ştiu dacă este corect şi legal!”.

„Renunţ la on-line! Rămâne doar înregistrarea”, a propus Onuţ Atanasiu. Ca o soluţie de compromis, primarul a propus ca, în cazul în care filmarea nu contravine legii, ea să fie introdusă printr-un amendament, într-o şedinţă viitoare. Discuţia s-ar fi stins dacă viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman nu ar fi pus paie pe foc.

Cine pe cine a jignit

Picu Roman i-a reproşat lui Onuţ Atanasiu că, prin propunerea făcută, jigneşte, fără temei, întregul plen şi consilierii locali care fac parte din această comisie de selecţie a membrilor CA: „Mă gândeam că, totuşi, scena politică se schimbă, evoluează, dar văd că dumneavoastră aţi rămas ancorat într-un fel de a face politică extrem de păgubos şi urât şi jignitor, şi care aduce atingere unei anumite abordări cinstite şi loiale în Consiliul Local. Eu v-aş spune să cereţi scuze consilierilor locali pentru jignirea adusă acum!”.

Surprins de reacţia viceprimarului, Onuţ Atanasiu a spus că, dacă vreunul dintre consilierii locali s-a simţit jignit, îşi cere scuze. Şi că, pe acest principiu, ar trebui să se simtă jigniţi toţi candidaţii la bacalaureat, la evaluarea naţională, la titularizare şi definitivat.

„Dl. coleg Atanasiu, de la Galaţi a plecat şi filmarea tuturor examenelor de bacalaureat! A terorizat toţi tinerii din România asta! S-au făcut traume – trame – traume extraordinare! Terminaţi-o cu înregistrările astea, că ne-am săturat!”, a izbucnit Picu Roman.

„S-a făcut referire la înregistrări. Cred că preocupaţi ar trebui să fim de înregistrările de care nu avem cunoştinţă, nu de cele pe care le propunem în mod oficial”, a intervenit consiliera independentă Simona Vreme. Curios, primarul i-a adresat „o întrebare naivă: Ştiţi că ar exista şi înregistrări de care noi, cei de faţă, sau alţii, nu avem cunoştinţă?!”.

„Dar dumneavoastră credeţi că instituţiile statului lasă din mână nişte persoane care conduc acest municipiu?! Nu! Instituţiile statului îşi fac treaba, activitate despre care noi nu putem avea informaţii. Dar aici venim cu o propunere de înregistrare care este pertinentă. Eu nu cred că copiii mei sau copiii dvs. au fost lezaţi dacă au fost înregistraţi video!”, a conchis Simona Vreme.

Citit 9719 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.