Investiţiile majore în cartiere se amână. Licitaţii anulate

Investiţiile majore în cartiere se amână. Licitaţii anulate

Trotuar din Ţiglina I Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
9 comentarii

Primăria municipiului Galaţi va fi nevoită să scoată din nou la licitaţie cele trei contracte, fiecare cu o valoare estimată între 3 şi 8,9 milioane de lei cu TVA, pentru execuţia, în următorii trei ani, a lucrărilor de refacere a sistemului rutier şi de regenerare urbană în cartierele Ţiglina I, Mazepa I şi Mazepa II. Până atunci, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, susţine că vor fi executate lucrări în interiorul cartierelor, ca şi în anii trecuţi, de către Ecosal.

Aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", administraţia locală şi-a dorit încheierea unor acorduri-cadru, cu trei operatori economici care să execute, în următorii trei ani, lucrări de refacere a sistemului rutier şi de regenerare urbană în cartierele Ţiglina I, Mazepa I şi Mazepa II.

Obiectivul principal al lucrărilor, în fiecare dintre cele trei cartiere, îl reprezenta refacerea părţii carosabile şi a trotuarelor pietonale dezafectate. Mai exact, era vorba despre: reparaţia parcărilor existente şi realizarea de parcări noi, reparaţia şi întreţinerea suprafeţei carosabile, a trotuarelor şi a aleilor pietonale, înlocuirea bordurilor mari şi mici, marcaje şi semnalizare rutieră. Primăria mai avea în vedere resistematizarea rutieră prin crearea de sensuri unice, demolarea construcţiilor cu caracter provizoriu, dar şi realizarea de racorduri electrice pentru staţii de încărcare vehicule electrice şi hibrid.

Criteriul de atribuire a contractelor era preţul cel mai scăzut, urmând ca lucrările să fie executate în limita fondurilor disponibile.

Din păcate, însă, niciuna dintre cele trei licitaţii lansate de Primărie nu s-a finalizat cu succes. Motivul? "Au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme", se arată în Sistemul electronic de achiziţii publice, unde procedurile figurează ca fiind "anulate". Conform aceleiaşi surse, pentru lucrările din Ţiglina I s-a primit o singură ofertă, din partea Tancrad, pentru cele din Mazepa I ofertanţii erau Tancrad şi asocierea Rovis Lider SRL - Euro Building SRL - Dreams Riviera SRL, iar pentru Mazepa II au licitat asocierea Citadina 98 SA - Lemacons SRL şi asocierea Rovis Lider SRL - Euro Building SRL - Dreams Riviera SRL. Toate ofertele au fost descalificate.

Ce urmează

Municipalitatea nu renunţă, însă, la demersul său şi susţine că va relua licitaţiile, documentaţiile fiind deja trimise spre reavizare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Până când procedurile vor fi reluate, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, afirmă că se vor executa lucrări de interiorul cartierelor, aşa cum s-au făcut şi în anii trecuţi, de către Ecosal.

Potrivit edilului şef, în maximum două săptămâni ar urma să înceapă lucrările în cartierele Ţiglina I, Mazepa II, Aurel Vlaicu şi Micro 39. Intervenţiile realizate în această toamnă vor fi decontate de la bugetul de reparaţii, nu din cel de investiţii, iar valoarea lor va fi scăzută din proiectele pe trei ani.

N.R. Pentru două dintre cartiere, Ţiglina I şi Mazepa II, licitaţiile au fost relansate, ieri după-amiază, în sistemul electronic de achiziţii publice, iar data-limită de primire a ofertelor este 23 octombrie.

Citit 3834 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2018 18:25

9 comentarii

 • postat de Cetatean Miercuri, 19 Septembrie 2018 22:23 89.137.138.*** Link la comentariu
  2
  6

  Așa dom primar doar in aceste cartiere.in micro 21 să nu veniți.doar când sunt alegeri pt vot.sa va fie rusine

  Raportează
 • postat de Greg Miercuri, 19 Septembrie 2018 16:22 86.125.0.*** Link la comentariu
  1
  7

  Am trecut recent printr-o zona din Tiglina 1, unde ma jucam cand eram mic, printre blocuri, alei, o parcare. Tot asfaltul crapat, gropi, nu s-a pus o mana de ciment de cand a fost facuta parcarea probabil, de prin anii 80.
  Inainte jucam fotbal, tot felul de jocuri unde se fugea. Acum nu sunt conditii nici sa mergi normal.
  Asa este 90% din oras.
  Asta ar trebui sa fie principalul obiectiv al autoritatilor.

  Raportează
 • postat de costel Miercuri, 19 Septembrie 2018 13:25 109.166.134.*** Link la comentariu
  4
  10

  Pentru un primar ales cu 9,5% este inca bine !!

  Raportează
 • postat de C.Lumina ! Miercuri, 19 Septembrie 2018 11:54 100.117.12.*** Link la comentariu
  5
  9

  Sper ca prostii votanti vor cadea n gropile respective si nu vor mai ajunge la votare !!

  Raportează
 • postat de Terente Miercuri, 19 Septembrie 2018 10:50 81.12.149.*** Link la comentariu
  5
  13

  Primarul nostru numai freze si mingi are in cap!
  A deschis santiere peste tot anul asta in Galati, in care nu se lucreaza mai nimic din lipsa de forta de munca sau de proiecte clare, iar acum vrea sa extinda praful din oras si mai tare!
  Ca sa nu mai spunem ca majoritatea lucrarilor se vrea realizate cu firmele de casa ale Ciumei Rosii..

  Raportează
 • postat de Chips Miercuri, 19 Septembrie 2018 10:02 109.166.155.*** Link la comentariu
  9
  21

  Complet stupid sa dai atatia bani pentru refacerea infrastructurii rutiere. Pai nu mai bine faci de banii aia niste biserici ca sa ai unde sa te rogi sa creasca la loc drumurile, sa se acopere toate gropile si sa arate si orasul asta....hai nu ca de secolul 20, dar macar de-un secolul 19 tarziu....

  La naiba, daca a mers asta in loc de spitale si camine de batrani, de ce nu ar merge si pentru strazi? O biserica pentru orice...

  Raportează
 • postat de Alexuz Miercuri, 19 Septembrie 2018 09:50 5.2.205.*** Link la comentariu
  3
  17

  Opaaaa, nu mai sunt bani dar inventam tot felul de motive.:))))

  Raportează
 • postat de D`ale lui Mitica Miercuri, 19 Septembrie 2018 09:44 109.166.133.*** Link la comentariu
  2
  19

  Bravo! Interventiile facute de catre Ecosal Galati, se numesc pur si simplu ''carpeli'', anumite cartiere arata inca deplorabil, nu exista portiune de drum in care sa nu ''dai'' intr-o groapa. Referitor la Strada Otelarilor, proaspat ''refacuta'', ai o portiune de cativa metri in care e mai de '''Doamne Ajuta'' in rest.. inca se lucreaza, deci prost spus, au fost finalizate lucrarile.... Nu se refac ci se '' carpesc'' e termenul cel mai corect, si pe care trebuie sa il folosim atunci cand discutam despre infrastructura.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 19 Septembrie 2018 08:18 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  15

  Doar tergiversari - De fapt nu sunt bani

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.