Reducerea poluării, de la Prut şi Dunăre până la Marea Neagră. PROIECT

Reducerea poluării, de la Prut şi Dunăre până la Marea Neagră. PROIECT

Ovidiu Amălinei
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
1 comentariu

Promovarea unor politici de mediu coordonate şi reducerea prin acţiuni comune a deşeurilor maritime în Bazinul Mării Negre sunt obiectivele proiectului transfrontalier „Waste Free River for a Clean Black Sea”, în care sunt implicaţi ca parteneri primăria oraşului Kutaisi şi Imereti Scientists Union „Spectri” (Georgia), primăria oraşului Ungheni (Republica Moldova) şi Asociaţia Tehnopol din Galaţi.

La sesiunea de lansare a proiectului, desfăşurată marţi, 16 octombrie, la Sala de Conferinţe a Parcului de Soft, au fost prezenţi reprezentanţi ai partenerilor, dar şi ai administraţiei publice locale gălăţene, ai unor organizaţii de mediu, ai tuturor celor care, într-un fel sau altul, sunt interesaţi de limitarea poluării, inclusiv pe căile maritime şi fluviale sau în bazinele hidrografice ale unor ape interioare, cum ar fi Dunărea sau Prutul. Proiectul, în valoare peste 1 milion de euro, beneficiază de finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 şi urmează să se deruleze pe o perioadă de doi ani.

În cadrul proiectului se vor aborda, printre altele, practicile moderne de gestionare a deşeurilor, inclusiv prin realizarea unor centre de colectare selectivă şi compostare, va fi facilitat schimbul de bune practici în domeniu, se va urmări dezvoltarea colaborării pe teme de mediu între autorităţile publice şi ong-uri, dar un accent se va pune şi pe conştientizarea la nivelul populaţiei a problemelor de mediu, prin organizarea unor activităţi educaţionale sau de ecologizare.

Citit 1525 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Octombrie 2018 18:01

1 comentariu

  • postat de radu Sâmbătă, 20 Octombrie 2018 14:04 89.137.137.*** Link la comentariu
    0
    2

    Poluare se va reduce cand se vor da amenzi pentru toti needucatii care condunda Dunarea cu cosul de gunoi. Apa de la robinet vine din Dunare dar oamenii arunca orice gunoaie si deseuri in apa. Sunt needucati si inconstienti.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.