Exact ce ne lipsea: sistem de sonorizare pe Domnească şi Brăilei

Exact ce ne lipsea: sistem de sonorizare pe Domnească şi Brăilei
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Reclame, anunţuri sau mesaje către populaţie, melodii, urări de sărbători sau cu prilejul altor evenimente vor răsuna pe arterele Domnească şi Brăilei, graţie sistemului de sonorizare pe care Primăria municipiului Galaţi tocmai l-a contractat.

Primăria municipiului Galaţi va cheltui 149.345 de lei cu TVA, adică peste 32.400 de euro, pentru achiziţia, cu proiectare şi montaj, a unui sistem de sonorizare pe două dintre cele mai importante artere ale oraşului, Domnească şi Brăilei. Contractul a fost câştigat de firma Petea Sound SRL, criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut".

Ce vrea municipalitatea

Potrivit caietului de sarcini al achiziţiei publice, durata contractului este de 60 de zile. Misiunea câştigătorului va fi să realizeze proiectul sistemului audio folosindu-se de o serie de echipamentele stabilite în caietul de sarcini, centrul de control al sistemului urmând să fie la sediul Primăriei municipiului Galaţi din strada Domnească nr. 54. "Toate echipamentele se vor monta şi se vor programa la un calculator pus la dispoziţie în locaţia Primăriei municipiului Galaţi, iar softul necesar pentru difuzarea mesajelor audio este inclus în valoarea echipamentelor", se precizează în contract.

"Sistemul de sonorizare trebuie să poată difuza, la intervale orare prestabilite, mesaje audio de tipul: reclame, anunţuri sau mesaje către populaţie, melodii, mesaje de sărbători sau cu prilejul altor evenimente. Aceste mesaje audio pot fi programate să fie difuzate automat, cu ajutorul unui mixer, programator, eventual mesaje live cu ajutorul unui microfon. Ordinea reclamelor, mesajelor, anunţurilor se va stabili de câte ori este necesar, până când sistemul va fi optimizat conform cerinţelor. Se vor efectua instruiri ale personalului Primăriei cu privire la modul corect de exploatare a echipamentelor, inclusiv a manualului de utilizare a sistemului audio şi softului acestuia cât timp sistemele se află în garanţie", se precizează, expres, în caietul de sarcini.

Difuzoare tip "goarnă"

În lista cu echipamentele necesare sunt trecute difuzoare tip goarnă pentru sonorizare publică - 72 de bucăţi la număr - care să reziste la eventualele lovituri (vandalizări), dar şi un cablu audio cu armătură, rezistent la intemperii. Planul de amplasament începe din strada Domnească nr. 62 şi continuă până la blocul M4, după care coboară pe strada Brăilei până în dreptul Monumentului Apărătorilor Galaţiului, pe o distanţă totală de 1,54 kilometri.

Echipamentele şi materialele utilizate trebuie să respecte toate elementele tehnice şi calitative impuse la nivel internaţional, să aibă o garanţie de minimum 24 de luni şi rezistenţă la aplicaţii de exterior.

Rigurozitate

Primăria se dovedeşte extrem de riguroasă în ceea ce priveşte montajul sistemului de sonorizare, obligând firma să nu afecteze structural integritatea domeniului public: "Nu se admit săpături, cabluri care să atârne periculos, improvizaţii de orice fel, cablurile urmând să fie instalate cu echipe autorizate pentru lucrul la înălţime. În cazul în care, în timpul desfăşurării contractului, se constată distrugeri, sustrageri de bunuri, contractantul va fi obligat să plătească despăgubiri echivalente cu valoarea prejudiciului produs din cauza sa, să facă dovada declaraţiilor şi a certificatelor de conformitate sau calitate, iar echipamentele să respecte parametrii solicitaţi", se precizează în caietul de sarcini.

Citit 9840 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.