Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
7 comentarii

Consiliu Local al municipiului Galaţi se află într-o situaţie inedită, dar şi paradoxală. Unul dintre fotoliile de ales local din partea UNPR este disputat de trei politicieni: Ilie Gheţu - care a fost validat, a depus jurământul şi îl ocupă din ianuarie 2017, Victor Malinovici - care tocmai l-a câştigat în instanţă, şi Marius Stan - care, deposedat de locul câştigat în Consiliul Local, încă se luptă în justiţie pentru a-l primi înapoi.

„Povestea indiană «O floare şi doi grădinari», în variantă politică, la Consiliul Local”, scriam, în ianuarie 2017, când aleşii au trebuit să decidă pe care dintre cei doi „grădinari”- Ilie Gheţu sau Victor Malinovici - îl validează consilier local UNPR în locul lui Marius Stan. Acesta şi-a pierdut locul în forul deliberativ al Galaţiului după ce aleşii au luat act de ordinul prefectului Gabriel Panaitescu, potrivit căruia mandatul de consilier al lui Marius Stan a încetat de drept, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, UNPR.
Concret, lui Stan i s-a imputat că a candidat la Senat din partea PMP, în condiţiile în care era consilier local UNPR. Deşi cele două partide, PMP şi UNPR, fuzionaseră, la acea vreme procesul nu era finalizat. Prin urmare, s-a considerat că mandatul lui Stan a încetat odată cu pierderea calităţii de membru al UNPR.

Păreri împărţite

Validarea unui nou consilier UNPR, în locul lui Stan, n-a fost o simplă formalitate. Şi asta pentru că, pe mesele consilierilor, ajunseseră două adrese, ambele cu antetul şi cu ştampila UNPR, dar semnate de preşedinţi diferiţi. Un document era semnat de Victor Malinovici, care îşi cerea validarea, adăugând o adresă în care liderul naţional Valeriu Steriu îl numea preşedinte interimar al UNPR Galaţi. O altă adresă, semnată de Eugen Chebac - reconfirmat în funcţia de preşedinte al UNPR Galaţi de liderul naţional Marian Vasiliev - îl nominaliza spre validare pe Ilie Gheţu, precizând că Victor Malinovici, următorul pe lista de supleanţi, a fost exclus din UNPR. Iar în sala de şedinţe se aflau atât Ilie Gheţu, cât şi Victor Malinovici.
Nu doar în Comisia de Validare a Consiliului Local părerile au fost împărţite, ci şi în plenul şedinţei: „În momentul de faţă nu se ştie exact cine este preşedintele partidului şi cine desemnează pe următorul pe listă. De aceea am propus ca validarea să aibă loc în şedinţa viitoare, până când departamentul juridic al Primăriei va face demersurile necesare pentru a afla cine este preşedintele UNPR”, a spus consilierul local PNL Onuţ Atansiu..
Propunerea a fost ignorată şi, cu 15 voturi „pentru” şi zece abţineri, Gheţu a fost validat şi a depus jurământul, devenind consilier local, iar Malinovici a părăsit sala.

Proces câştigat

Victor Malinovici a dat în judecată Consiliul Local, municipiul Galaţi şi pe Ilie Gheţu, şi a câştigat definitiv la Curtea de Apel. Hotărârea instanţei dispune nu doar anularea Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 7/26.01.2017, prin care Ilie Gheţu a fost validat consilier local în locul lui Marius Stan. „Obligă pârâţii să emită o hotărâre de Consiliu prin care să fie validat mandatul de consilier local al reclamantului (Victor Malinovici). Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantului suma de 1.600 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată efectuate la fond (taxa de timbru şi onorariu avocat)”, se arată în soluţia pe scurt, postată vineri, 26 octombrie, pe portalul instanţelor.

Ce urmează

Conform Primăriei municipiului Galaţi, se aşteaptă comunicarea oficială a hotărârii judecătoreşti şi se va proceda în consecinţă, în acord cu procedurile legale. Practic aleşii locali vor trebui să anuleze hotărârea prin care Ilie Gheţu a fost validat, şi să îl valideze, în loc, pe Victor Malinovici. Când? Asta rămâne de văzut! Problema este că şi Marius Stan îşi doreşte mandatul de consilier local pe care l-a pierdut!

Încă două dosare 

Marius Stan a intentat două procese: unul în contradictoriu cu Instituţia Prefectului, prin care cere anularea ordinului prin care şi-a pierdut mandatul de consilier local, şi unul în contradictoriu cu Consiliul Local, prin care cere anularea hotărârii prin care Ilie Gheţu a fost validat. Judecătorii Tribunalului au decis să suspende judecarea procesului deschis Consiliului Local până la soluţionarea definitivă a cauzei cu Instituţia Prefectului.
În acest dosar cu Prefectura, conform datelor postate pe portalul instanţelor, Marius Stan a câştigat în prima instanţă, la Tribunal, dar a pierdut definitiv, la Curtea de Apel. Rămâne acum la dosarul cu Consiliul Local să fie repus pe rol şi instanţa să ia o decizie.

Citit 5496 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2018 01:12

7 comentarii

 • postat de La ignorante Vineri, 09 Noiembrie 2018 14:29 51.15.82.*** Link la comentariu
  1
  1

  Radeti voi cat vreti si luati in bascalie, in deradere, prin comentarii cat vreti proiectul tunelului pe sub Dunare de la Galati care ar fi putut fi cel mai mare proiect de infrastructura rutiera pentru orasul nostru, care ar fi obligat investitorii sa nu ne mai ocoleasca orasul, trecand pe langa orasul nostru, pe celebra centura ocolitoare. Tunelul pe sub Dunare de la Galati daca s-ar fi realizat ar fi fost o poarta de acces, in inima Galatiului, atat pentru galateni cat si pentru toti romanii sau strainii care ar fi tranzitat aceasta parte de tara. Dar cum galatenii nostri, multi dintre ei asa-zis cetateni galateni, doar in buletin galateni, sunt niste tradatori locali care au strambat din nas la orice proiect, ca nu le convine pentru propriul nostru oras proiectul respectiv...asa am ramas fara si vom ramane in continuare fara astfel de proiecte mari de infrastructura rutiera, de sosele(punti) de mare viteza. O sa ne ocoleasca toti orasul.

  Iata stimati galateni, ce ati fost si ce inca sunteti carcotasi la orice s-a vrut a face pentru ORASUL NOSTRU GALATI, iata ce fac altii la ei in regiunile, in orasele, lor:

  https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/un-tunel-dublu-fata-de-cel-de-pe-transfagarasan-va-fi-construit-pe-autostrada-transilvania-741642

  http://www.economica.net/bulgaria-va-avea-unul-din-cele-mai-lungi-tuneluri-rutiere-din-europa_75354.html

  Dar bineinteles ca noua galatenilor(unor anumiti zevzeci tradatori) ne-a putit urat ideea de a avea realizat in orasul Galati un astfel de proiect grandios de infrastructura rutiera.

  Pucheanu si toti ceilalti urmasi veniti in fruntea obstii(dar si politicieni galateni din opozitia locala) care nu au sustinut si nu au continuat proiectul de infrastructura rutiera al/pentru Galati(ului) cu tunelul pe sub Dunare, au vitregit, au viciat inca o data sansele acestui oras Galati pentru a se dezvolta si pentru a se moderniza. Spunem ca vrem noi galatenii sa ne vina naibii investitori in orasul nostru Galati, dar noi ca niste cetateni galateni ticalosi ne-am impotrivit si ne impotrivim in continuare oricarui proiect de infrastructura rutiera care sa deschida, care sa conecteze Galatiul de restul oraselor si de restul regiunilor tarii...fiindca noua galatenilor(unor zevzeci) ne pute urat mirositor ideea de a ne construi tunel de subtraversare a Dunarii. Niste ignoranti o sa ramaneti mereu.

  La fel de tradator al Galatiului nu este numai Pucheanu ce a anulat proiectul, cat si cetatenii acestui oras, cetateni galateni doar pe hartie, ca in realitate nu sunt galateni daca nu tin cu orasul Galati, daca nu lupta pentru propriul oras, pentru modernizarea propriului oras Galati. Sa le fie rusine atat lui Pucheanu cat si celor ignoranti si aroganti cetateni galateni care au strambat din nas si care nu au sustinut acel proiect de infrastructura ci au considerat mai degraba ca e potrivit sa fie luat in deradere. ALTII ISI CONSTRUIESC TUNELURI, INFRASTRUCTURA DEMNA DE SECOLUL IN CARE TRAIM, PE CAND NOUA GALATENILOR(UNORA) NE PUTE RAU IDEEA CA ORASUL NOSTRU SA AIBA REALIZAT UN ASTFEL DE PROIECT DE INFRASTRUCTURA.

  Si mai pretindeti voi cetatenii galateni ca vreti sa vi se modernizeze si sa se dezvolte propriul oras Galati? Hai nu zau.

  Niste impostori. "Mandriti-va" dragi galateni cu modernizarea Brailei, "mandriti-va" galateni cu modernizarea altui oras (ca sa ati ajuns, de rasul curcilor), cu construirea podului de la Braila, pe cand orasul vostru Galati in care traiti va ramane o hazna lipsita de proiecte grandioase implementate si construite pe teritoriul administrativ al Galatiului. Dar cu atatea cohorte de incompetenti si de ingusti la minte care nu gandesc deloc in beneficiul Galatiului si in beneficiul modernizarii propriului oras...asta e. Centura sa avem, ca sa ne ocoleasca toti...a, da...si centuriste sa avem, ca asta ne place, centuristele care dau din fundul gol pe manele.

  Ne pleaca copiii din acest oras, fugiind in tari straine, fugind din acest oras subdezvoltat, oras Galati viciat si batjocorit la secunda, in fiecare secunda, de parca Galatiul ar fi cel mai ghinionist oras din lume fara proiecte grandioase de infrastructura in interiorul teritoriului administrativ al judetului Galati.

  P.S.: Ma bucur sa vad la cat mai multe articole ca din ce in ce mai multe doamne, domnisoare comenteaza la articolele acestui ziar, fiindca pana acum vedeam multe comentarii suburbane ale unor puslamale, juni sau domni care nu aveau 'bunul simt al dialogului civilizat' dezvoltat.

  Raportează
 • postat de Eleonora Joi, 08 Noiembrie 2018 21:49 185.248.160.*** Link la comentariu
  0
  0

  Si? Aveti si un termen pana la care, sau o data la care se va rezolva aceasta problema sau cumva e cu termen de "Pastele cailor" onor politicii romanesti si onor tuturor lucrurilor care asteapta la infinit rezolvari.

  E interesant de aflat care va castiga fotoliul de consilier local...Deznodamantul telenovelei va fi cu siguranta savuros. S-au fixat termene? Sau ati dat stirea asa exhaustiv?
  E interesant de aflat cum se va rezolva aceasta problema si mai ales e interesant cand anume se va rezolva? Mai ales pentru ca observ ca ati scris ca daca e sa luam in calcul, numai unul din candidati are deschise doua procese pentru a-si recastiga locul in Consiliul Local.

  Iar daca ordinea pe liste nu are nicio importanta asa cum se comporta unii, dand afara pe cine vor ei in loc sa respecte voturile cetatenilor, atunci nu le mai vad rostul listelor si atunci zic eu ca cel mai bine ar fi ca fiecare sa candideze singur pentru Consiliul Local, daca listele nu mai au niciun fel de valoare fiindca ei netrebnicii nu le respecta ordinea. Dar nu ne mira cu politica de 100 de ani a Romaniei, ca tot e cu Centenarul acum.

  Sa respecte naibii listele si locurile pe liste, nu sa invalideze cum vor ei netrebnicii, in locul voturilor cetatenilor. Cum naiba sa zici ca alegi cum vrei tu si pe cine vrei tu din lista, ca sa validezi, adica de exemplu tu ticalos validezi ultimii doi candidati de pe lista si unul din mijlocul listei, mi se pare ticalos discretionar vorba 'ceea "curat murdar coane Firica".

  Ar trebui sa se respecte listele, nu sa invalideze ceilalti dupa cum vor ei in Consiliu, aruncand la cos voturile oamenilor. Daca nu le mai convine votul oamenilor atunci sa plece cu totii acasa. Respectati votul romanilor, fie ca va convine cum au votat si pe cine au votat. Care era ordinea de pe liste?

  Raportează
 • postat de v.t. Marți, 30 Octombrie 2018 19:53 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  3

  In politica se castiga bani frumosi fara munca si batai de cap. Si multi bani.

  Raportează
 • postat de macarie banu Marți, 30 Octombrie 2018 17:22 78.96.81.*** Link la comentariu
  0
  1

  ciolanicaaa!!!!!.........mica ciolaniada se transforma in osonovela........tre sa ne cumparam semintze,urmeaza multe episoade........noi urmarim......

  Raportează
 • postat de Suzi quatro Marți, 30 Octombrie 2018 13:50 82.137.14.*** Link la comentariu
  1
  4

  TREI într-unul MOCCA FOSTUL PRIMAR ARE ÎNTÂIETATE ȘTIE CUM SE FACE SI TUNELUL PE SUB DUNĂRE ALBASTRĂ

  Raportează
 • postat de Caţavencu Marți, 30 Octombrie 2018 11:21 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  13

  Super articol, super poveste cu super politicieni!
  Urmeaza Episodul 2: "Marius Stan se intoarce!"
  Numai la noi se poate intampla asa ceva cand avem o legislatie KAKA MAKA, facuta doar pentru politicienii aflati la putere.
  Suntem tara tuturor posibilitatilor!

  Raportează
 • postat de Mihai Marți, 30 Octombrie 2018 08:43 213.218.53.*** Link la comentariu
  1
  11

  ...la munca baieti, lasati ''politichia'', ca nu e de voi! Daca ati mai trai 1000 de ani, 1000 ani nu ati lasa scaunul ala deloc, ca deh, sunteti in ''slujba orasului si a cetatenilor''.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.