Licitaţii în derulare pentru utilaje şi sare. Peste 9,5 milioane de euro pentru deszăpezire

Licitaţii în derulare pentru utilaje şi sare. Peste 9,5 milioane de euro pentru deszăpezire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un contract cu valoarea maximă estimată de 40,6 milioane de lei cu TVA, adică peste 8,8 milioane de euro, pentru închirierea de vehicule industriale cu şofer pentru servicii de deszăpezire, şi un altul, pentru achiziţia de sare pentru deszăpezire, cu o valoare maximă estimată de 3,2 milioane de lei cu TVA, adică aproape 710.000 de euro, au fost scoase la licitaţie de către Serviciul Public Ecosal Galaţi.

Obercons Comp SRL, Tancrad SRL, Gendav SRL şi Citadina ’98 sunt companiile care, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, au depus oferte în cadrul licitaţiei deschise organizate de Serviciul Public Ecosal Galaţi, pentru închirierea de vehicule industriale cu şofer pentru servicii de deszăpezire.

Deşi lansată din luna septembrie, procedura de achiziţie încă nu s-a finalizat. Motivul l-am aflat de la directorul general al Ecosal, Mirela Furtună: licitaţia este monitorizată de Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice, care trebuie să-şi dea acordul pentru fiecare pas făcut de autorităţi, de aceea atribuirea durează mai mult decât în anii trecuţi. Mai mult, documentaţia licitaţiei a fost transmisă încă din iulie, dar s-au tot cerut clarificări, care în anii trecuţi nu au fost necesare!

Conform datelor publice ale licitaţiei, se doreşte încheierea unui acord-cadru cu mai mulţi operatori economici, valoarea totală estimată fiind între 21.612 de lei şi 40.691.684 de lei cu TVA. Licitaţia este împărţită în opt loturi, criteriile de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Licitație deschisă pentru sare

Până pe 15 noiembrie, Ecosal aşteaptă ofertele în cadrul licitaţiei deschise pentru achiziţia de sare industrială pentru deszăpezire. Şi în acest caz este vorba tot despre un acord-cadru, pe 36 de luni. Cantitatea ce urmează a fi achiziţionată este între minim 3.500 tone şi maxim 8.000 de tone sare, valoarea totală estimată a contractului fiind între 1.428.595 de lei fără TVA şi 3.265.360 de lei cu TVA. Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Şase zone, ca şi anul trecut

Strategia pe care autorităţile o vor aplica pentru deszăpezire este este aceeaşi ca şi anul trecut. Oraşul a fost împărţit în şase zone: Zona 1 cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barboşi, Zona Cătuşa 1 şi Dimitrie Cantemir, Zona 2 - Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgiştilor Vest, Zona Cătuşa 2 şi Ţiglina II, Zona 3 - cartierele Aurel Vlaicu 1, Aurel Vlaicu 2, Micro 40, Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 13, Micro 14 şi Fileşti, Zona 4 - Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II, Faleza Inferioară, Zona Piaţa Centrală şi aliniamentele stradale situate între bulevardul George Coşbuc, Al. Măcelaru şi strada Traian, Zona 5 - Centru, Valea Oraşului, Port şi se defineşte între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului şi bulevardul Marii Uniri, din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian, şi Zona 6 care cuprinde cartierele Traian Nord, Arcaşilor, Ştefan Cel Mare, având ca limite străzile Ştefan cel Mare, Arcaşilor, Traian şi Tunelului.

După cum ne-a asigurat directorul Mirela Furtună, în prima fază a deszăpezirii, Ecosal este pregătit să intervină cu şapte sărăriţele şi 12 tractoare. Există deja un stoc de material antiderapant, dar şi un contract pe baza căruia se pot achiziţiona încă 4.000 de tone de sare industrială pentru deszăpezire.

Citit 2572 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2018 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.