Licitaţie pentru lucrări suplimentare la parcarea multietajată

Licitaţie pentru lucrări suplimentare la parcarea multietajată

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
4 comentarii

Primăria Galaţi a scos la licitaţie un contract în valoare de peste 2,6 milioane de euro cu TVA – aproape 600.000 de euro - pentru lucrări suplimentare de consolidare a terenului aferent blocului R5 din Mazepa I, pe care se va construi o parcare multietajată. Este al doilea contract de lucrări suplimentare pentru această investiţie.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, construirea parcării multietajate din Mazepa I a început cu stângul. În ianuarie s-a descoperit că, înainte de a începe construcţia propriu-zisă, sunt necesare lucrări suplimentare de deviere a reţelelor de utilităţi, intervenţii care s-au încheiat în septembrie. De atunci nu se mai lucrează pentru că s-a descoperit că sunt necesare şi alte „categorii de intervenţii asupra solului”, „dat fiind amploarea accidentelor subterane descoperite” în urma expertizelor geotehnice. În consecinţă, s-a impus schimbarea soluţiei de fundare şi executarea de piloţi foraţi, valoarea totală a investiţiei fiind, din nou, majorată.

Potrivit datelor din Sistemul electronic de achiziţii publice, „în vederea executării parcării supraetajate aferentă blocului R5 din cartierul Mazepa, este necesară realizarea unei infrastructuri corespunzătoare - stabilită ca urmare a studiilor geotehnice amănunţite efectuate de proiectant - care constă într-un sistem de fundare indirectă, cu piloţi foraţi cu tubaj recuperabil”. Criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut”, iar ofertele sunt aşteptate până pe 11 decembrie 2018.

Vă reamintim, că pentru proiectarea şi construcţia parcării propriu-zise, Primăria a încheiat un contract în valoare de 9.453.360 de lei cu TVA cu asocierea SC Lemacons SRL - SC S&M Expert Project SRL.

Citit 2238 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2018 18:44

4 comentarii

 • postat de saracul Vineri, 23 Noiembrie 2018 16:56 5.15.221.*** Link la comentariu
  12
  4

  mai bine lasa garajele asa cum erau ele si nu mai cheltuia o carutza cu bani....ptr. o parcare.

  Raportează
 • postat de Mihai Vineri, 23 Noiembrie 2018 16:27 86.124.202.*** Link la comentariu
  0
  12

  Pe cand incep lucrarile la obiectivul "Amenajare artera de legatura intre Bd. Dunarea si Bd. Marii Uniri", cu nr. de contract 47094/13.04.2016, constructor SC LEMACONS SRL Galati si termen de executie 4 luni, este si care este si acum in stadiul de panou publicitar.

  Raportează
 • postat de Sabrina Vineri, 23 Noiembrie 2018 15:50 82.137.15.*** Link la comentariu
  3
  11

  Dacă nu mai Cheltuim bani cu CALDURA acum ne spargem in EUROI cu Garajele Spendate și veceuri cu încălzire și apă caldă (unul costă cât o garsoniera) Dar avem după ce trage apa la WC DE MONTE CARLO /La noi până și Sindicatele sau opus măriri SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE Dar cel mai aiuritor lucru care sa realizat in Galați este la Potcoava de aur Au plantat un copac in mijlocul unui bazin umplut cu pământ /Plantați și Panseluțe olandeze fără număr la umbra copacului in floare?E frumos să ai bani care nu îi produci tu și să atunci cu ei. pe tot ce îți trece sau nu-ți trece prin CAP/TRĂIASCĂ UNIUNEA SALVAȚI ROMANIA

  Raportează
 • postat de Ady Vineri, 23 Noiembrie 2018 14:58 109.166.135.*** Link la comentariu
  0
  9

  Si aşazisul studiu de fezabilitate la ce mai trebuia? S-au papat banii pe degeaba.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.