Cazanul de la PT Cristal a pus autorităţile pe jar. Mesajul alarmant al ”fochistului”

Cazanul de la PT Cristal a pus autorităţile pe jar. Mesajul alarmant al ”fochistului”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Punerea în funcţiune a Punctului Termic (PT) Cristal, care, printre altele, va asigura căldura pentru Palatul Administrativ, a pus puţin pe jar autorităţile locale. Şi asta, pentru că o postare pe o reţea de socializare, aparţinând cuiva care s-a prezentat drept "fochist Calorgal", afirma că pornirea PT Cristal "este un pericol" şi se face "fără niciun fel de protecţie".

Mesajul respectiv a ajuns şi la primar, duminică seara, şi la prefect, luni dimineaţa, iar telefoanele Primăriei şi cele ale Calorgal au început să se înroşească.

Persoana respectivă a acceptat să se prezinte cu nume şi prenume pentru "Viaţa liberă" şi şi-a susţinut, ieri, declaraţiile: "Vor să monteze un cazan la PT Cristal pentru Prefectură, fără niciun fel de siguranţă, cazan care a fost adus de la PT Studenţi. Este un pericol, poate să bubuie, cazanul a fost fisurat şi apoi sudat, ne obligă să facem o supraveghere periculoasă".

De partea cealaltă, directorul general al Direcţiei Generale Servicii Comunitare de Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Galaţi, Vergiliu Vals, susţine că "e o aberaţie, un fake" şi că nu există niciun pericol. "E aceeaşi situaţie ca a unui domn care spunea pe Facebook că nu-i place iluminatul festiv de anul acesta, iar eu l-am întrebat de unde ştie, că nu e încă aprins. Aşa e şi aici, toată lumea îşi dă cu părerea. Iniţial era vorba de un cazan de la Sala Sporturilor, de 1.400, în momentul în care am constatat că nu pot să-l "iscirizez" (n.red. - acreditare ISCIR - Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat) din cauza unor probleme, am decis, împreună cu cei de la Calorgal, să schimbăm soluţia: am luat un cazan deja "iscirizat", care a funcţionat în bună stare, de la PT Studenţi, şi l-am montat la PT Cristal. Am lucrat sâmbătă şi duminică, lucrăm şi acum, vrem să-i dăm drumul azi (n.red. - luni). Toate instalaţiile se montează în condiţii de siguranţă şi nu e niciun pericol, putem demonstra la orice oră", a spus reprezentantul Primăriei Galaţi.

Citit 7008 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.