Senatorul Stângă vrea să atragă la Galaţi grupul Volkswagen

Senatorul Stângă vrea să atragă la Galaţi grupul Volkswagen
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Printr-o scrisoare deschisă, liderul PNL Galaţi, senatorul George Stângă, le cere primarului Ionuţ Pucheanu şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, să iniţieze demersuri concrete şi imediate pentru a atrage în zonă grupul Volkswagen AG.

Potrivit senatorului, preşedintele Volkswagen a anunţat că intenţionează deschiderea unei fabrici în Europa de Est, care să devină operaţională din 2022.

"Concernul german ia în calcul trei ţări: România, Turcia şi Bulgaria. Este o oportunitate de care Galațiul ar putea să beneficieze, iar dumneavoastră, în calitate de reprezentanți ai autorităților publice locale, ar trebui să inițiați demersuri concrete și imediate pentru a prezenta întreaga zonă Galați - Brăila ca o opțiune viabilă pentru constructorul german de automobile", scrie senatorul. În opinia acestuia, o asemenea fabrică s-ar putea construi în Parcul Industrial, în Zona Liberă sau chiar pe terenul de o mie de hectare dintre Galaţi şi Brăila, în condiţiile în care există forţă de muncă bine pregătită şi calificată. Iar marele avantaj este Dunărea, care ar putea asigura aprovizionarea cu materii prime, dar şi livrarea produselor finite către Europa Centrală şi de Vest.

Citit 7920 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2018 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.