”În oraşul care se duce la vale... ” | Bani publici, câştigaţi în familie

”În oraşul care se duce la vale... ” | Bani publici, câştigaţi în familie

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
2 comentarii

Este de notorietate faptul că societăţile Citadina ’98 SA şi Lemacons SRL nu sunt rivale, ci au strânse legături, fiind parte a uriaşei afaceri create de Corneliu Istrate.

În 2018, valoarea cumulată a contractelor adjudecate în urma licitaţiilor de Lemacons, ca lider de asociere, se ridică la 13.825.433 de lei fără TVA, adică mai bine de 3 milioane de euro. În ceea ce priveşte Citadina ’98, valoarea totală a celor două contracte adjudecate ajunge 5.091.897 de lei fără TVA, adică peste un milion de euro. Însumând cifrele, deducem lesne că cele două firme vor câştiga, împreună, nu mai puţin de 18.917.330 de lei fără TVA, o sumă deloc de neglijat!

Mai ales dacă punem la socoteală şi banii care vor reveni Lemacons de pe urma contractelor în care Tancrad este lider de asociere, iar ea, doar asociat.

Nu mai puţin adevărat este că atât Citadina, cât şi Lemacons figurează, de ani buni, printre marile câştigătoare de cursă lungă ale licitaţiilor importante organizate de Primăria municipiului Galaţi şi nu numai!

Paradox

În contradicţie cu toate datele publice potrivit cărora atât firma Citadina '98 SA, cât şi Lemacons SRL au de câştigat de pe urma contractelor pe bani publici cu Primăria Galaţi şi nu numai, vine declaraţia pe care fiul omului de afaceri Corneliu Istrate, Ionuţ Istrate, a făcut-o în publicaţia "Alternativa – Jurnalism fără mogul", ca justificare a faptului că tocmai au fost scoase la vânzare, pe OLX, importante active ale imperiului creat de tatăl său: complexul hotelier "Viva Club" şi nava pasager "Vega River": "Afacerile nu merg deloc bine în Galaţi. Oraşul se duce la vale".

Paradoxal, în oraşul care "se duce la vale", firmele familiei Istrate construiesc, în prezent, pe bani publici: o parcare multietajată cum este cea de la R5 din Mazepa I, scumpită a doua oară, modernizează străzi precum Dr. Carnabel şi Cerealelor şi restructurează urban zone întregi precum cea din Ţiglina I… Lucrări importante, aşa cum, mai bine sau mai rău, companiile familiei Istrate au realizat, de-a lungul anilor, în Galaţi.

Morala? Se pare că nu întotdeauna copiii se ridică la capacitatea managerială a părinţilor…

Cine câştigă ”partea leului” din contractele cu Primăria Galaţi. Top 10 [VEZI AICI]

Citit 3678 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 14:11

2 comentarii

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro