BEJ Galaţi a trimis buletinele nule la Bucureşti

BEJ Galaţi a trimis buletinele nule la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri seara, la ora la care autorităţile locale făceau ultimele pregătiri pentru inaugurarea bradului, membrii Biroului Electoral Judeţean Galaţi împachetau de zor buletinele nule pentru a le trimite la Biroul Electoral Central de la Bucureşti, unde urmau să fie reverificate şi renumărate, conform deciziei Curţii Constituţionale.

Operaţiunea se desfăşura sub paza strictă a jandarmilor şi ochiul vigilent al presei. Buletinele nule erau deja închise în plicurile sigilate abia aduse de la Tribunal, şi închise în cutii de carton.

Toţi membrii biroului au participat la sigilarea celor trei cutii de carton şi au semnat procesul-verbal de trimitere a buletinelor nule. După cum am mai scris, la nivelul judeţului Galaţi s-au înregistrat 4.376 de voturi nule, reprezentând 1,5 la sută din numărul total al voturilor exprimate.

Reamintim că, în turul I al prezidenţialelor, numărul voturilor nule a depăşit 6.000. Mai trebuie spus că PSD a cerut, printr-o întâmpinare depusă la Biroul Electoral Judeţean, reverificarea şi renumărarea voturilor nule, dar Biroul Electoral Judeţean a respins cererea.

Transportul voturilor nule a fost însoţit de preşedinta BEJ, judecător Rodica Miron, de locţiitoarea acesteia, judecătorarea Rodica Arhip şi de reprezentanta PSD, Simina Gociu. BEJ Galaţi nu-şi face probleme în privinţe verificării buletinelor pentru că ştie că şi-a făcut treaba aşa cum trebuie la alegeri.

Citit 764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.