Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
4 comentarii

Un proiect de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, nu a fost aprobat la recenta şedinţă a Consiliului Local, pentru că aleşii PSD, UNPR şi ALDE s-au abţinut la vot. Paradoxal, singurele zece voturi favorabile proiectului au venit din partea opoziţiei!

Şedinţa de miercuri a Consiliului Local a fost lipsită de dezbateri intense, pentru că nici proiectele de pe ordinea de zi nu puneau mari probleme. La un moment dat, în timpul lucrărilor, primarul Ionuţ Pucheanu s-a ridicat de la locul său şi a mers la viceprimarul PSD Sorin Enache, căruia i-a şoptit ceva la ureche. Ulterior, viceprimarul Enache a mers la fiecare dintre consilierii PSD şi le-a transmis un mesaj. Au urmat discuţii pe şoptite între consilierii PSD, iar câteva minute mai târziu, un vot surprinzător.

Preşedintele de şedinţă, liberalul Onuţ Atanasiu, a supus atenţiei aleşilor un proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentaţilor Consiliului Local Galaţi în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii. Preşedintele a precizat că, potrivit legii, în componenţa comisiei intră şi trei consilieri locali titulari şi doi supleanţi, desemnaţi prin vot deschis, nu secret. Propunerile pentru membrii titulari au fost: Onuţ Valeriu Atanasiu (PNL), Moise Cornel Oancea (UNPR) şi Nicoleta Mariana Pătraşcu (ALDE), iar pentru supleanţi - Desilia Cocu şi Silviana Ciupercă (PSD).

Pentru a fi aprobate, propunerile aveau nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor. Proiectul a întrunit, însă doar zece voturi "pentru" şi 17 abţineri.

"Trebuie să mai analizăm un pic componenţa comisiei", ne-a declarat unul dintre consilierii PSD, explicând că au existat mai multe liste cu propuneri şi încă nu s-a ajuns la un consens, motiv pentru care au preferat să se abţină.

Citit 5869 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2019 00:37

4 comentarii

 • postat de Smaranda Sâmbătă, 02 Martie 2019 20:15 86.122.130.*** Link la comentariu
  3
  10

  Păi s-au abținut... pentru că Ciuma Roșie ar vrea să dețină majoritatea și în această Comisie cu oamenii ei!

  Raportează
 • postat de dinca Sâmbătă, 02 Martie 2019 20:03 95.76.1.*** Link la comentariu
  2
  11

  neispraviti

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 02 Martie 2019 11:26 78.96.81.*** Link la comentariu
  4
  12

  Da un vot in unanimitate pentru demiterea primarului nu se poate?

  Vai, ce benefic ar fi pentru orasul asta pe care l-a distrus in doi ani!

  Raportează
 • postat de IC Sâmbătă, 02 Martie 2019 06:42 5.13.251.*** Link la comentariu
  2
  28

  Asa se proceda si pe timpul comunistilor ,am crezut ca s-a schimbat ceva ,m-am inselat .oile gandesc cu capul berbecului si executa ordinul....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.