Vot ”surpriză” în Consiliul Local Galați. Aleşii PSD au ”picat” un proiect al primarului

Vot ”surpriză” în Consiliul Local Galați. Aleşii PSD au ”picat” un proiect al primarului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un proiect de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, nu a fost aprobat la recenta şedinţă a Consiliului Local, pentru că aleşii PSD, UNPR şi ALDE s-au abţinut la vot. Paradoxal, singurele zece voturi favorabile proiectului au venit din partea opoziţiei!

Şedinţa de miercuri a Consiliului Local a fost lipsită de dezbateri intense, pentru că nici proiectele de pe ordinea de zi nu puneau mari probleme. La un moment dat, în timpul lucrărilor, primarul Ionuţ Pucheanu s-a ridicat de la locul său şi a mers la viceprimarul PSD Sorin Enache, căruia i-a şoptit ceva la ureche. Ulterior, viceprimarul Enache a mers la fiecare dintre consilierii PSD şi le-a transmis un mesaj. Au urmat discuţii pe şoptite între consilierii PSD, iar câteva minute mai târziu, un vot surprinzător.

Preşedintele de şedinţă, liberalul Onuţ Atanasiu, a supus atenţiei aleşilor un proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentaţilor Consiliului Local Galaţi în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii. Preşedintele a precizat că, potrivit legii, în componenţa comisiei intră şi trei consilieri locali titulari şi doi supleanţi, desemnaţi prin vot deschis, nu secret. Propunerile pentru membrii titulari au fost: Onuţ Valeriu Atanasiu (PNL), Moise Cornel Oancea (UNPR) şi Nicoleta Mariana Pătraşcu (ALDE), iar pentru supleanţi - Desilia Cocu şi Silviana Ciupercă (PSD).

Pentru a fi aprobate, propunerile aveau nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor. Proiectul a întrunit, însă doar zece voturi "pentru" şi 17 abţineri.

"Trebuie să mai analizăm un pic componenţa comisiei", ne-a declarat unul dintre consilierii PSD, explicând că au existat mai multe liste cu propuneri şi încă nu s-a ajuns la un consens, motiv pentru care au preferat să se abţină.

Citit 7006 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2019 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.