Intervenţie de urgenţă. Cât a costat remedierea tasării de pe strada Brăilei (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Intervenţie de urgenţă. Cât a costat remedierea tasării de pe strada Brăilei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Nu mai puţin de 586.328 de lei fără TVA reprezintă, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea intervenţiei de punere în siguranţă, remediere şi refacere de urgenţă a sistemului rutier de pe strada Brăilei, zona cuprinsă între blocurile G1, G2 cartier Micro 18 şi blocurile A1, A3 din Micro 20, la intersecţia cu strada Vrancei”. O intervenţie care a permis ca strada Brăilei, grav afectată de tasări şi fisuri în zona de la intrarea în oraş dinspre Tecuci, să fie redată traficului rutier.

„S-a terminat lucrarea? E totul bine?!”, a fost întrebarea care ne-a fost adresată sâmbătă, 4 mai, pe strada Brăilei, în zona blocurilor G1, G2 din Micro 18, acolo unde trotuarul şi alveola destinată parcării autoturismelor nu sunt finalizate încă. Locatarii zonei au motive să fie îngrijoraţi în condiţiile în care, la finele lunii martie, speriaţi de tasările şi fisurile care le afectau grav strada, au sunat la 112, cerând ajutorul autorităţilor.

Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, pe 30 martie, strada Brăilei, pe tronsonul cuprins între bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor, a fost închisă traficului şi decopertată pe toată lăţimea carosabilului, dar şi pe o bună parte din trotuare. În seara de 9 aprilie, artera a fost redeschisă traficului rutier. Costurile acestei intervenţii tocmai au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Extremă urgenţă

„La întrunirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi în şedinţă extraordinară, sâmbătă, 30 martie 2019, s-a încheiat procesul verbal înregistrat luni, 1 aprilie 2019, stabilindu-se achiziţia în regim de urgenţă a unor servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport şi a unor lucrări de reparare a drumurilor, ca urmare a fenomenului de tasare apărut pe strada Brăilei zona blocurilor G1, G2 din cartier Micro 18, respectiv A1, A3 din Micro 20 şi luarea măsurilor ce se impun pentru limitarea acestui fenomen”, se arată în portalul achiziţiilor publice. Conform datelor, contractul a fost atribuit prin procedură de negociere fără publicarea prealabilă a unei invitaţii la o procedură concurenţială de ofertare din cauza extremei urgenţe, determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, adică de Primărie.

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar durata contractului este de trei luni. Ofertantul câştigător al contractului de „Refacere sistem rutier de urgenţă a lucrărilor de remediere şi punere în siguranţă zona strada Brăilei - blocurile G1, G2 cartier Micro 18 si blocurile A1, A3 din Micro 20, la intersecţia cu strada Vrancei”, este compania Servland SRL. Valoarea totala estimată a contractului a fost de 588.235 de lei fără TVA, iar valoarea finală este de 586.328 de lei fără TVA.

Ce urmează

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, înainte ca strada Brăilei să aibă nevoie de o intervenţie de urgenţă, Primăria Galaţi lansase o licitaţie pentru reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier pe această arteră. Conform datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, "obiectivul principal al execuţiei lucrărilor din cadrul proiectului îl reprezintă repararea şi reabilitarea părţii carosabile, a parcărilor adiacente şi a trotuarelor" străzii Brăilei. Artera a fost împărţită în patru sectoare delimitate astfel: sector I - între sens giratoriu Cătuşa şi strada Frunzei, sector II - între strada Frunzei şi Inelul de Rocadă, sector III - între Inelul de Rocadă şi bulevardul George Coşbuc şi sector IV - între bulevardul George Coşbuc şi strada Roşiori.

Valoarea estimată a contractului este de 17.163.634 de lei fără TVA, iar singurul ofertant înscris este Asocierea Tancrad SRL - Citadina 98 SA - Romsit Construct SRL

Rămâne de văzut cât de repede va fi atribuit contractul şi când vor demara lucrările. De asemenea, reamintim că autorităţile au promis şi amenajări peisagistice pe covorul de gazon care a transformat în stadion scuarul străzii Brăilei.

Citit 8724 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2019 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.