Aproape 200 de amenzi pentru murdărirea oraşului

Aproape 200 de amenzi pentru murdărirea oraşului

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru murdărirea domeniului public
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
2 comentarii

Luna trecută, poliţiştii locali de la Ordine Publică şi Serviciul de Protecţie a Mediului au aplicat 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 94.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul Planului de măsuri privind asigurarea curăţeniei în municipiul Galaţi.

Pe toată perioada lunii aprilie, oamenii legii au intervenit pe raza municipiului, în parcuri, zone de agrement şi de promenadă, acolo unde se înregistrează un aflux de persoane. Poliţiştii locali au acţionat cu precădere pentru menţinerea curăţeniei localităţii, prin conştientizarea populaţiei asupra obligaţiilor ce le revin.

Cele mai multe amenzi aplicate, 161 la număr, în baza HCL 260/2018, au fost pentru: murdărirea domeniului public (76), împrăştierea gunoiului menajer (29), parcarea pe spaţiul verde (14), nestrângerea dejecţiilor (9), depozitarea de moloz în spaţii neamenajate (11), lipsă lesă şi botniţă la câine de talie mare (8), etc. De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului, conform prevederilor HCL 124/2016, au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale pentru depozitarea de moloz şi alte patru pentru depozitarea deşeurilor menajere pe domeniul public şi introducerea deşeurilor provenite din construcţii în recipiente de colectare a deşeurilor menajere. Alte cinci sancţiuni contravenţionale au fost date de poliţiştii locali de la Mediu în baza Legii  24/2007, pentru ocuparea nelegitimă a terenurilor cu spaţii verzi (o sancţiune), şi conform prevederilor Legii 211/2011, alte patru sancţiuni pentru abandonarea deşeurilor pe domeniul public.

Reamintim că până în luna septembrie 2019, la nivelul municipiului Galaţi Poliţia Locală are în derulare Planul de măsuri "Estival 2019". În cele cinci luni, mai - septembrie, oamenii legii vor desfăşura acţiuni specifice în diferite locaţii şi la evenimente cu participarea unui public numeros. Sunt vizate următoarele zone: Faleza Dunării, Grădina Publică, Parc Viva, Esplanada de la P-uri, Orăşelul Copiilor, Parc Selgros, Parc Cloşca, Turn TV, Parc CFR, Parc Libertăţii, zona Lacului Vânători, Parc Rizer, zonele limitrofe ale municipiului Galaţi, pieţele agroalimentare. Pe toată perioada de derulare a Planului de măsuri "Estival 2019", poliţiştii locali au în atenţie inclusiv depistarea persoanelor care deteriorează materialul dendro-floricol, mobilierul urban sau murdăresc domeniul public.

Citit 1633 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 12:04

2 comentarii

 • postat de cetatean Vineri, 17 Mai 2019 08:25 109.97.51.*** Link la comentariu
  1
  3

  Ar fi bine sa fie sanctionati si paznicii Parcului din Micro 17 de langa Penny Market si adultii care nu au nicio problema cu cei care se joaca fotbal pe spatiul verde, parintii fiind multumiti de jocul cu mingea pe spatiul verde. Nu exista nicio pancarda prin care sa fie avertizati sa nu calce spatiul verde. Multe persoane calca spatiul verde pentru a reduce drumul pana la Penny. Daca persoanele autrizate vor lua masuri si impotriva pazei astfel ca acestia sa nu mai stea la sah sau la odihna pe banci si asupra celor care incalca regulile de a proteja mediul atunci poate vom avea un parc demn de admirat.

  Raportează
 • postat de Vizantea Joi, 16 Mai 2019 23:16 86.122.130.*** Link la comentariu
  3
  5

  Cam putine amenzi in 30 zile pentru atatea tipuri de sanctiuni la atatea persoane care se ocupă cu așa ceva!
  Foarte puține pentru salariile lor și la cum arată orașul. Asta se întâmplă pentru că nu există INDICATORI CLARI de PERFORMANȚĂ în Administrația Publică!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.