Viorel Mînzu a plecat din PSD

Viorel Mînzu a plecat din PSD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Demisionarul spune că nu se va înscrie în partidul aflat la putere, PD-L *

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof. dr. Viorel Mînzu, şi-a dat demisia din Partidul Social Democrat. Evenimentul s-a produs în ajunul Crăciunului şi a avut ca motivaţie „o serie de nemulţumiri legate de conducerea centrală a partidului”, după cum declară Viorel Mînzu.

„Nemulţumirile au fost legate în primul rând de o serie de acţiuni ale candidatului nostru la preşedinţie, dar şi de declaraţiile unor ˝fruntaşi˝, care ne-au adus prejudicii de imagine şi nouă, membrilor de rând ai partidului”, a explicat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Întrebat dacă au existat nemulţumiri legate şi de conducerea locală a PSD, Viorel Mînzu a preferat să fie diplomat.

„Nu vreau să comentez relaţia cu conducerea locală, cert e că în cererea mea de demisie am ţinut să le mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat în aceşti ani”, a mai spus demisionarul din PSD.

Acesta susţine, totuşi, că nu se pune problema să schimbe barca politică şi să treacă de partea puterii.

„Nu, nici vorbă să merg la PD-L”, a răspuns tranşant Viorel Mînzu, care nu a exclus însă viitoare candidaturi pentru diverse funcţii politice.

„E prea devreme să dau un răspuns, nu ştiu ce va fi pe viitor, însă deocamdată vă pot spune că, din când în când, e bine să faci o analiză şi să îţi revizuieşti atitudinea faţă de partidul alături de care ai fost vreme îndelungată”, a explicat rectorul „Dunării de Jos”.

Demisia lui Viorel Mînzu din PSD a venit la doar câteva zile de la numirea noului ministru al Educaţiei, în persoana lui Daniel Funeriu, membru PD-L, ceea ce ar putea duce cu gândul la o încercare de repoziţionare politică a şefului universităţii de stat din Galaţi faţă de ministerul de care depinde.

Viorel Mînzu a respins totuşi o astfel de speculaţie. „Eu întotdeauna am avut relaţii bune cu ministrul Educaţiei, indiferent cine a fost şi sunt convins că voi avea relaţii bune şi cu actualul ministru. Demisia mea nu are nicio legătură cu relaţia dintre Universitate şi Ministerul Educaţiei”, a mai precizat rectorul de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Viorel Mînzu şi-a început cariera politică în urmă cu 11 ani, în fostul partid Alianţa pentru România (ApR), iar în ultimii nouă ani a activat în PSD, partid pe care l-a şi reprezentat în două mandate de consilier judeţean şi un scurt mandat de consilier local.

Citit 1457 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.