Lucrările suplimentare la extinderea Centurii Galațiului se scumpesc

Lucrările suplimentare la extinderea Centurii Galațiului se scumpesc
Încă o licitaţie lansată de Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În vreme ce Consiliul Judeţean Galaţi a scăpat de grija contractării unui proiectant şi a unui constructor pentru extinderea şi modernizarea Drumului de Centură, Primăria municipiului Galaţi încearcă pentru a doua oară să atribuie contractul pentru lucrările suplimentare la proiectul variantei ocolitoare. După o primă licitaţie anulată, valoarea contractului a fost majorată de la 15,6 la peste 18 milioane de lei cu TVA.

În completarea lucrărilor aferente proiectului "Extindere şi modernizare varianta ocolitoare a municipiului Galaţi", Primăria municipiului Galaţi şi-a asumat realizarea din bugetul local a lucrărilor suplimentare de deviere a reţelelor şi nu numai, investiţii neeligibile pe fonduri europene.

Este vorba, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, despre reabilitarea trotuarelor şi a spaţiilor verzi adiacente carosabilului străzii Nicolae Mantu, reconfigurarea unui sector de drum, amenajarea unei piste pentru biciclişti, reabilitarea reţelei de apă din zona Drumului de Centură, preluarea apelor pluviale, reabilitarea instalaţiei de iluminat şi de coborârea în subteran a instalaţiei aeriene electrice şi de comunicaţii.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", prima licitaţie organizată de Primărie pentru proiectarea şi execuţia acestor intervenţii a fost anulată. Singura ofertă, depusă de asocierea Vega 93 SRL - Tancrad SRL - SPC Elite Consulting SRL, a fost considerată neconformă, de aceea contractul cu o valoare estimată de 15,6 milioane de lei cu TVA nu a putut fi atribuit.

Municipalitatea a lansat o nouă achiziţie publică, de această dată cu o valoare mai mare - peste 18 milioane de lei - şi aşteaptă ofertele până pe 1 iulie 2019. Criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate - preţ".

Rămâne de văzut câţi ofertanţi se vor prezenta de această dată şi dacă procedura se va finaliza cu succes. Vestea bună este că atribuirea contractului de deviere a reţelelor nu condiţionează demararea lucrărilor pe fonduri europene contractate deja de Consiliul Judeţean Galaţi.

Citit 8739 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.