UPDATE. Autobuzul BMC nu va intra pe trasee, va fi doar expus (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

UPDATE. Autobuzul BMC nu va intra pe trasee, va fi doar expus (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Gălăţenii nu vor putea călători cu noul autobuz fabricat de compania BMC Turcia, aflat de ieri în Galaţi, deşi managerul Transurb, Mihai Cadinoiu, declarase acest lucru. Potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi de compania publică de transport, autobuzul va putea fi doar văzut.

„Traseele de centru vor fi deservite de acest autobuz. Urmează să le stabilim şi vom comunica traseele pe care vom introduce acest autobuz. Am rugămintea către toţi cetăţenii care vor urca în acest autobuz să ne dea câte un feedback. Poate ar mai trebui ceva care ne-a scăpat nouă”, declara, ieri, directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu.

Printr-un comunicat de presă transmis redacţiei în această dimineaţă, societatea Transurb SA anunţă că „toţi cetăţenii din municipiul Galaţi sunt invitaţi să vadă modelul de autobuz  fabricat de compania BMC Turcia în mai multe locaţii din oraș.  Compania BMC Turcia, prin intermediul dealerului din România, a câștigat licitaţia organizată de societatea Transurb SA pentru furnizarea a 40 de autobuze de mare capacitate.

Astfel, autobuzul va putea fi văzut în următoarele locaţii:

Miercuri - 03.07.2019

- Ora 10,00 - capăt troleibuz Micro 19

- Ora 11,30 - pe esplanada din faţa Universităţii „Dunărea de Jos”

- Ora 12,45 - capăt de linie Gradina Publică

Joi - 04.07.2019

- Ora 10,00 - capăt de linie Micro 13

- Ora 11,30 - capăt de linie Carrefour

- Ora 12,45 - capăt de linie Bariera Traian”, se precizează în comunicatul de presă.


Un autobuz nou-nouţ produs de BMC Truck & Bus SA, compania care a câştigat licitaţia organizată de SC Transurb SA pentru furnizarea a 40 de asemenea mijloace de transport, va fi la dispoziţia gălăţenilor până vineri, circulând pe traseele importante ale oraşului. Mihai Cadinoiu, directorul general al Transurb aşteaptă cu interes părerile cetăţenilor care vor testa noul mijloc de transport, pentru că în perioada 15-30 noiembrie trebuie să ajungă în Galaţi toate cele 40 de autobuze noi.

Directorul general al companiei publice de transport local, Mihai Cadinoiu, a sosit ieri la Primăria municipiului Galaţi cu autobuzul. Nu cu un mijloc de transport vechi şi degradat, ci cu unul nou-nouţ produs de BMC Truck & Bus SA, dotat cu aer condiţionat şi cu toate facilităţile necesare unei călătorii civilizate în anul 2019. Este produs de compania care a câştigat licitaţia organizată de SC Transurb SA pentru furnizarea a 40 de autobuze Euro 6, cu podeaua joasă, lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant și un loc conducător auto).

Entuziasm

După ce l-au admirat de la exterior, autorităţile locale, în frunte cu viceprimarii Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR) şi city managerul Marius Humelnicu, s-au grăbit să urce în autobuz pentru a testa confortul scaunelor, inclusiv cel al şoferului, climatizarea şi condiţiile de transport, dar şi pentru a-şi face fotografii. A fost testată, de asemenea, şi rampa pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Pe traseu, până vineri

Potrivit directorului Mihai Cadinoiu, autobuzul va rămâne la Galaţi până vineri, şi va circula pe traseele importante ale oraşului, gălăţenii fiind invitaţi să-şi spună părerea despre noul mijloc de transport: „Am rugămintea către toţi cetăţenii care vor urca în autobuz să ne dea câte un feedback. Poate ar mai trebui ceva care ne-a scăpat nouă din vedere”.

Din fericire, acesta nu este un autobuz aflat meteoric în teste în Galaţi, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi. Conform directorului Transurb, în perioada 15-30 noiembrie ar trebui să sosească în Galaţi toate cele 40 de autobuze contractate: „Autobuzele vor fi construite exact la fel ca acesta, numai că vor avea altă culoare - cea pe care o au troleibuzele - şi dotări superioare: afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing. Un lot din model de autobuz a mai fost livrat doar în Serbia. Sunt autobuze de generaţie nouă, cu motoare performante, deci nu avem nici un motiv să ne temem că am făcut o achiziţie neperformantă. Noi am respectat legea, am organizat o licitaţie, care s-a finalizat cu câştigarea acestui brand BMC. Vom face în aşa fel încât la 1 Decembrie să avem deja noile autobuzele pe trasee”, a precizat Mihai Cadinoiu.

Reamintim că valoarea celor 40 de autobuze noi, de mare capacitate, este de 26.246.000 de fără TVA, respectiv 656.150 de lei. Valoarea totală a achiziției va fi suportată de Transurb prin contractarea unui credit bancar, în care Primăria Galați va fi garantul societății. Săptămâna viitoare, Primăria ar urma să atribuie, la rândul său, contractul pentru achiziţia a 20 de minibuze noi.

Citit 18338 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2019 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.