UPDATE. Autobuzul BMC nu va intra pe trasee, va fi doar expus (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

UPDATE. Autobuzul BMC nu va intra pe trasee, va fi doar expus (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Gălăţenii nu vor putea călători cu noul autobuz fabricat de compania BMC Turcia, aflat de ieri în Galaţi, deşi managerul Transurb, Mihai Cadinoiu, declarase acest lucru. Potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi de compania publică de transport, autobuzul va putea fi doar văzut.
„Traseele de centru vor fi deservite de acest autobuz. Urmează să le stabilim şi vom comunica traseele pe care vom introduce acest autobuz. Am rugămintea către toţi cetăţenii care vor urca în acest autobuz să ne dea câte un feedback. Poate ar mai trebui ceva care ne-a scăpat nouă”, declara, ieri, directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu.
Printr-un comunicat de presă transmis redacţiei în această dimineaţă, societatea Transurb SA anunţă că „toţi cetăţenii din municipiul Galaţi sunt invitaţi să vadă modelul de autobuz  fabricat de compania BMC Turcia în mai multe locaţii din oraș.  Compania BMC Turcia, prin intermediul dealerului din România, a câștigat licitaţia organizată de societatea Transurb SA pentru furnizarea a 40 de autobuze de mare capacitate.
Astfel, autobuzul va putea fi văzut în următoarele locaţii:
Miercuri - 03.07.2019
- Ora 10,00 - capăt troleibuz Micro 19
- Ora 11,30 - pe esplanada din faţa Universităţii „Dunărea de Jos”
- Ora 12,45 - capăt de linie Gradina Publică
Joi - 04.07.2019
- Ora 10,00 - capăt de linie Micro 13
- Ora 11,30 - capăt de linie Carrefour
- Ora 12,45 - capăt de linie Bariera Traian”, se precizează în comunicatul de presă.


Un autobuz nou-nouţ produs de BMC Truck & Bus SA, compania care a câştigat licitaţia organizată de SC Transurb SA pentru furnizarea a 40 de asemenea mijloace de transport, va fi la dispoziţia gălăţenilor până vineri, circulând pe traseele importante ale oraşului. Mihai Cadinoiu, directorul general al Transurb aşteaptă cu interes părerile cetăţenilor care vor testa noul mijloc de transport, pentru că în perioada 15-30 noiembrie trebuie să ajungă în Galaţi toate cele 40 de autobuze noi.

Directorul general al companiei publice de transport local, Mihai Cadinoiu, a sosit ieri la Primăria municipiului Galaţi cu autobuzul. Nu cu un mijloc de transport vechi şi degradat, ci cu unul nou-nouţ produs de BMC Truck & Bus SA, dotat cu aer condiţionat şi cu toate facilităţile necesare unei călătorii civilizate în anul 2019. Este produs de compania care a câştigat licitaţia organizată de SC Transurb SA pentru furnizarea a 40 de autobuze Euro 6, cu podeaua joasă, lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant și un loc conducător auto).

Entuziasm

După ce l-au admirat de la exterior, autorităţile locale, în frunte cu viceprimarii Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR) şi city managerul Marius Humelnicu, s-au grăbit să urce în autobuz pentru a testa confortul scaunelor, inclusiv cel al şoferului, climatizarea şi condiţiile de transport, dar şi pentru a-şi face fotografii. A fost testată, de asemenea, şi rampa pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Pe traseu, până vineri

Potrivit directorului Mihai Cadinoiu, autobuzul va rămâne la Galaţi până vineri, şi va circula pe traseele importante ale oraşului, gălăţenii fiind invitaţi să-şi spună părerea despre noul mijloc de transport: „Am rugămintea către toţi cetăţenii care vor urca în autobuz să ne dea câte un feedback. Poate ar mai trebui ceva care ne-a scăpat nouă din vedere”.
Din fericire, acesta nu este un autobuz aflat meteoric în teste în Galaţi, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi. Conform directorului Transurb, în perioada 15-30 noiembrie ar trebui să sosească în Galaţi toate cele 40 de autobuze contractate: „Autobuzele vor fi construite exact la fel ca acesta, numai că vor avea altă culoare - cea pe care o au troleibuzele - şi dotări superioare: afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing. Un lot din model de autobuz a mai fost livrat doar în Serbia. Sunt autobuze de generaţie nouă, cu motoare performante, deci nu avem nici un motiv să ne temem că am făcut o achiziţie neperformantă. Noi am respectat legea, am organizat o licitaţie, care s-a finalizat cu câştigarea acestui brand BMC. Vom face în aşa fel încât la 1 Decembrie să avem deja noile autobuzele pe trasee”, a precizat Mihai Cadinoiu.
Reamintim că valoarea celor 40 de autobuze noi, de mare capacitate, este de 26.246.000 de fără TVA, respectiv 656.150 de lei. Valoarea totală a achiziției va fi suportată de Transurb prin contractarea unui credit bancar, în care Primăria Galați va fi garantul societății. Săptămâna viitoare, Primăria ar urma să atribuie, la rândul său, contractul pentru achiziţia a 20 de minibuze noi.

Citit 16777 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2019 00:50

25 comentarii

 • Joi, 04 Iulie 2019 15:26
  89.136.7.***
  Pentru habarnistii care ma injura pe aici, alde george si alethia...... ia cautati voi urmatoarele tramvaie/trolee/autobuze si vezi vedea ca nu au captuseala pe scaune. Nici soferii Transurb nu o vor, iar voi va apucati sa vorbiti aiurea, mancand castane.


  - LuxTram (tramvaiul din Luxemburg, inaugurat in 2017, 0% captuseala de orice fel!)
  - STB (autobuzele mercedes si otokar din Bucuresti)
  - CTP Arad (tramvaiele din Arad, astea nou-noute, au o captuseala foarte dura si care acopera putin din scaun)
  - Gaziantep, Turcia (sistem de tramvaie inaugurat in 2015, tramvaiele avand o captuseala foarte subtire si integrata in scaun direct)
  - Metrorex Bucuresti (metrourile IVA, Bombardier si CAF)
  - St Louis, SUA (metrourile au doar plastic pe scaune)

  Si va mai pot da exemple de scaune fara captuseala de niciun fel. Asta inseamna gandire.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 03 Iulie 2019 16:45
  5.13.249.***
  Am ajuns de rasul galaxiei. Din ciclul, cum sa devii penibil, tot stabaretul orasului a "executat" fotografii pe scaunul soferului sau pe cele ale pasagerilor si au ajuns, probabil, la concluzia ca bine mai e sa fii sofer la Transurb.
  Ii invit la probat scaune, intr-un SH, la orele pranzului, cand oul iti fierbe in gura. Dar cu siguranta ca toti vor avea treaba pana peste cap...
  La inaugurarea Aquapark-ului o sa-i admiram, in toata splendoarea lor, pe tobogane ?
  3
  23
  Raportează
 • Miercuri, 03 Iulie 2019 15:22
  109.166.133.***
  M-am plimbat azi cu el. Autobuzul este silențios. Șoferii îl lauda pt moment iar aerul condiționat este forță. Trebuiau aduse 80 pt a elimina mult mai multe rable actuale. Așadar, până acum avem 40 de autobuze, 17 troleibuze, 20 de minibuze și 8 tramvaie, toate noi și sigure de venire (excepție făcută de troleibuzele skoda deja aici de doi ani).

  Minibuze tot vreo 40 as fi adus. Pt traseele actuale (sau viitoare comasate), 13, 14, 15, 16, 30, 31.
  8
  8
  Raportează
 • postat de Alethia
  Miercuri, 03 Iulie 2019 15:11
  89.136.76.***
  Stefan Badita esti un bou
  10
  14
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 03 Iulie 2019 15:10
  89.136.76.***
  Stefan Badita esti un **** *****. Meriti sa stai in cotet pe scaun nici macar de platic ci de fier sa te doara curul. BOULE
  9
  13
  Raportează
 • postat de Mihai
  Miercuri, 03 Iulie 2019 12:51
  213.218.53.***
  ce se mai "trag in poze" toti burtosii din Primarie...n-au fost in stare sa faca un dosar corect si complet pt o finantare UE nerambursabila! Au facut un credit pe care tot noi il vom plati din taxe si impozite...

  Ca sa nu mai zic ca niciunul dintre acei burtosi nu au circulat/circula cu mijloacele de transport in comun, habar n-au in ce conditii se circula in prezent....invit toti burtosii sa faca o tura cu un "11" sau "18" in acest moment...
  4
  21
  Raportează
 • postat de caddy
  Miercuri, 03 Iulie 2019 11:51
  89.238.225.***
  Foarte dragut, felicitari
  6
  6
  Raportează
 • postat de Popescu elena
  Miercuri, 03 Iulie 2019 10:51
  93.122.251.***
  Numai bune ptr pensionari ca să se plimbe la piață ca doar au abonamente moaca.Ies de la servici la ora 3 și sunt pline de pensionari. Ce cauta pe străzi la ora aia? Dimineața prânz și seara dai de ei. Dealtfel se plâng ca le este rău.
  10
  13
  Raportează
 • postat de GAGA
  Miercuri, 03 Iulie 2019 06:57
  82.79.132.***
  Foarte tare frate masini noi diesel pe motorina ...euro 6 ..deci tot poluante vor fi?!!Primarii din vestul tarii sunt cei mai prosti domnule...ei nu vad decat masini electrice sau hibride....prosti domnule rau de tot....al nostru vezii ce cumpara bmcuri nu mertane sau scodite destept tare ....
  5
  16
  Raportează
 • postat de Laurențiu
  Miercuri, 03 Iulie 2019 06:44
  51.37.11.***
  Ce caterincă. Autoritățile încearcă să facă cât mai mult zgomot pentru ce? Un autobuz. După ce ții zeci de ani transportul public la pământ,capusat politic, cu tramvaie și autobuze sh,normal că aducerea unui autobuz nou ,in ochii multora va fi egal cu primii pași pe lună. De aici se poate vedea stadiul in care am ajuns. Vin viceprimarii și se așează ei pe scaune....... Jenant,că să nu spun altceva.Si încă o chestiune. Cei ce călătoresc cu autobuzul să trimită un ,, feedback" autorităților căci ele săracele poate au uitat ceva,cum ar trebui și să funcționeze un autobuz. Băi mă lași? Atitudinea aceasta de ia uită-te mai saracule ți-am luat și autobuz să nu te mai plângi,na! Hai intră și te minunează! De ceva ani buni lucrez într-un oraș cu un grad de civilizație al transportului public în care mulți ar dori sa l folosească. Nu sunt autobuze vechi, tramvaie noi,tabele electronice cu afișaj în care știi sigur in câte minute vine mijlocul de transport, oameni civilizați care păstrează un rând în ordinea sosirii in statie, autobuze curate, etc. Iar la schimbarea unui autobuz vechi cu unul nou primarul dau altcineva din primărie nu vezi să facă circul ăsta ieftin cu ziariști,și atitudinea asta de domnișorică vai ne așezăm pe scaune....., Domnilor educația, sănătatea, străzile sunt ceva ce țin de sfera normalului, pentru o societate normală. Nu trebuie ,cel puțin din punctul meu de vedere să ne împăunăm la fiecare chestie ce ține de sfera normalului. Ce credeți că dacă nu chemați ziariștii și nu va așezați pe scaune , oamenii acestui oraș nu observau autobuzele noi? Dar tipic romanesc,vine campania electorală....
  4
  17
  Raportează
 • postat de Culmea nesimțirii
  Miercuri, 03 Iulie 2019 01:21
  86.122.130.***
  Nu înțeleg de ce autobuzul a poposit la Primărie, unde toți șmecherii își fac selfie, în loc să ajungă în curtea Transurb la specialiștii de acolo?
  Nu cumva asta înseamnă un populism de doi bani ai Ciumei Roșii care nu a făcut mai nimic până acum?
  P.S. Cred că trebuiau achiziționate pentru început mai degrabă 20 de astfel de autobuze și 40 de minibuze, nu invers. Vom vedea cât de pline vor fi acestea la toate orele.. mai ales după e-ticketing!
  10
  46
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 02 Iulie 2019 23:47
  95.76.3.***
  dar unde sunt mult vestitele si promisele autobuze din Estonia? net superioare.Deja s-a uitat. Astea sunt frumoase pt.ca sunt noi si atat.....in rest.......plastic turcesc,jeftin si fara kalitet .Vorbim peste doar cateva luni de folosinta.
  5
  39
  Raportează
 • postat de Andrei
  Marți, 02 Iulie 2019 22:30
  95.77.107.***
  Ce rad ei bai frate ca niste eroi ,, imi este sila , de parca le au cumparat cu banii lor si le dau la fraieri in folosinta ...VOMIT
  5
  46
  Raportează
 • Marți, 02 Iulie 2019 21:45
  89.136.7.***
  Sunt produse la Ciorogarla, langa Bucuresti. BMC este ceva de genul ROMANI+ENGLEZI+TURCI.
  6
  22
  Raportează
 • postat de Un calator
  Marți, 02 Iulie 2019 21:45
  5.13.163.***
  Din păcate, sunt foarte mulți oameni necivilizați care știu doar să distrugă bunul public. Sper ca odată cu introducerea noilor autobuze pe trasee să existe și anumiți oameni care să se asigure că nu există evenimente neplăcute din cauza diferiților cetățeni. Toată lumea o știe pe Dana, fata care lovește coșurile de gunoi, scaunele în autobuze, ușile autobuzelor, unele mașini și nu aș mai vrea să se întâmple astfel de lucruri.
  7
  16
  Raportează
 • postat de Alin 19
  Marți, 02 Iulie 2019 20:50
  188.24.223.***
  Sunt ok,frumoase,le asteptam la Galati mai repede,ca avem mare nevoie de ele,ne-am saturat de SH-uri.Dar sa vezi ca o sa fie distribuite pe traseul 102 ca doar restul se pot bucura in continuare de SH-uri nu?
  Sper sa puna si pe 11 si pe 18 si pe 28 nu numai acolo in centru.
  Oricum e firma romaneasca cu patroni turci si sunt mai bune ca cele Otokar din Bucuresti.
  Deabia astept sa merg cu unul.
  11
  13
  Raportează
 • postat de Blade
  Marți, 02 Iulie 2019 20:08
  89.137.231.***
  Am dori sa stim si noi, amarastenii platitori de taxe, care au fost ofertele, de a reusit turcul sa castige si la ...Galati!
  10
  31
  Raportează
 • Marți, 02 Iulie 2019 19:48
  89.136.7.***
  La prima vedere, prima parere:


  - Eliminati acea captuseala de pe scaune. Nu-si are rostul, este doar un rezervor de praf. Scaunele de plastic se spala mai usor si nu se murdaresc imediat.
  23
  21
  Raportează
 • postat de Pasionat de autobuze
  Marți, 02 Iulie 2019 19:46
  2.99.172.***
  Bine că nu am achiziționat tomberoane Otokar care circulă pe traseele STB București. În orice caz, Galați-ul se va alege cu autobuze produse în Turcia, care sunt TOMBEROANE! Duceți-vă la Cluj să vedeți transport în comun de calitate!
  10
  36
  Raportează
 • postat de Virgil
  Marți, 02 Iulie 2019 18:14
  86.124.206.***
  DE CAND viceprimarii Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR) şi city managerul Marius Humelnicu sunt autorizati si DE CATRE CINE, sa testeze confortul scaunelor, inclusiv cel al şoferului, climatizarea şi condiţiile de transport acestor viitoare mijloace de transport in comun ????? De mult laudatele troleibuze se mai aude ceva ????
  Pe data de 04 iunie 2019, pentru „Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri” Primaria Galati declara "Ofertele din partea constructorilor interesaţi sunt aşteptate până pe 20 iunie, iar criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut”. Se mai aude ceva ????? sau se asteapta luna mai 2020 cand "daca Primaria Galati nu va realiza artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace!"
  11
  39
  Raportează
 • postat de Civilizatia 2020
  Marți, 02 Iulie 2019 16:55
  84.117.42.***
  Daca au aer conditionat e bine si e bine ca s-au dat contracte la romani. Noi la cea mai mare companie din galati nu avem autobuze cu aer conditionat si e sauna cand plecam dupa amiaza. Problema e acele autobuze nu au nici ferestre sa intre aer. Lesinam de caldura si curg apele pe noi.
  10
  11
  Raportează
 • postat de Costel
  Marți, 02 Iulie 2019 16:51
  5.13.163.***
  Eu as dori sa aiba muzica acest bus
  14
  8
  Raportează
 • postat de Aderin
  Marți, 02 Iulie 2019 15:42
  109.166.137.***
  M-aș bucura să angajați femei de serviciu că să facă curățenie la sfârșit de program, nu doar șoferul sa de-a o mătură și un mop ud tot autobuzul.
  Așa le vom avea și mai curate și se vor pastra mai mult.
  5
  26
  Raportează
 • Marți, 02 Iulie 2019 15:00
  217.10.214.***
  Un autobuz foarte frumos
  16
  8
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 02 Iulie 2019 14:50
  89.136.76.***
  Este din eneratia noua care o avem si noi pe strazile Brailei si sunt destul de bune fata de SH-urile BMC care sunt si ele pe strazile Brailei si care au deseori probleme.
  9
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.