Când vom avea (şi) tramvaie noi

Când vom avea (şi) tramvaie noi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Încă de la finele anului trecut, când a anunţat că Astra Vagoane Călători a câştigat licitaţia pentru furnizarea a opt tramvaie noi, Primăria Galaţi aşteaptă cu nerăbdare să semneze finanţarea europeană pentru achiziţia lor. Primarul Ionuţ Pucheanu speră ca acest eveniment să se întâmple luna aceasta sau luna viitoare.

Vestea bună este că s-a dat ordinul de finanţare cu fonduri europene a altor zece tramvaie noi. Valoarea totală a proiectului european este de 95.943.800, iar finanțarea nerambursabilă reprezintă aproape 98 la sută.

Cumpărarea celor zece tramvaie se află deja la licitaţia lansată de Ministerul Dezvoltării Regionale, cu care Primăria se află în parteneriat. Edilul-şef speră ca în maxim o lună să se finalizeze procedura pentru care s-au înscris doi ofertanţi Durmazlar Makine San. VE TIC A.S. şi Electroputere VFU Paşcani. Şi dacă totul va decurge fără probleme, spune primarul, la anul, în vară, tramvaiele noi ar putea ajunge la Galaţi.

Tramvaiele vor avea o capacitate totală de minim 100 de locuri, din care minim 32 pe scaune, vor fi echipate cu toate facilităţile necesare unui transport civilizat: aer condiționat, încălzire, instalație audio-video în interior.

Citit 4822 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.