Bani europeni pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean
Foto: Ovidiu Amălinei

Bani europeni pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Proiectul privind extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf.Ap.Andrei" a mai parcurs miercuri, 31 iulie, o etapă procedurală, respectiv semnarea oficială a acordului de finanţare de către reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi şi cei ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est (ADRSE).

După cum v-am mai informat în paginile ziarului "Viaţa liberă", proiectul de modernizare a Ambulatoriului de la Spitalul Judeţean are o valoare de aproape 12 milioane de lei, fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

"A fost un drum lung, anevoios, dar sperăm că şi satisfacţiile vor fi pe măsură, iar proiectul va duce la creşterea calităţii serviciilor medicale din judeţul nostru", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Proiectul, cu o perioadă de implementare de 63 de luni, va fi finalizat până cel târziu în februarie 2022. Printre obiectivele specifice se numără extinderea şi modernizarea spaţiilor medicale, diversificarea serviciilor medicale de investigare şi tratament în Ambulatoriu, precum şi modernizarea serviciilor medicale de specialitate. Printre echipamentele medicale cu care va fi dotat Ambulatoriul se numără un topograf cornean (oftalmologie), un ecograf 4D (ginecologie) şi un electroencefalograf computerizat (neurologie).

Licitaţiile din cadrul proiectului au fost deja lansate, existând posibilitatea ca lucrările efective să fie demarate la sfârşitul lui 2019, începutul lui 2020.

Citit 1502 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.