Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
5 comentarii

Anunţate încă din 25 iunie, concursurile de idei/soluţii urbanistice pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea obiectivelor Valea Ţiglinei şi Faleza Dunării au fost, în sfârşit, lansate atât pe portalul Primăriei Galaţi, cât şi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Data-limită de predare a soluţiilor este 19 septembrie.

Regulamentul, tema soluţiilor urbanistice precum şi panourile standard cu secţiuni prestabilite (text, bune practici etc) pentru descrierea soluţiilor pot fi consultate atât pe portalul Primăriei, cât şi pe platforma achiziţiilor publice. Conform Primăriei, concurenţii pot fi arhitecţi cu diplomă, urbanişti cu diplomă/licenţă plus masterat sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect/urbanist, potrivit legislaţiei naţionale a statului de provenienţă.

Calendarul de concurs

Conform datelor oficiale, până pe 23 august se pot cere clarificări sau se pot pune întrebări. Vizita la amplasamente este programată în perioada 5-9 august, iar în perioada 26 august - 6 septembrie municipalitatea va da răspunsuri la întrebări. Proiectele sunt aşteptate din 9 septembrie şi până pe 19 septembrie, ora 14,00.
În 23 septembrie va începe jurizarea proiectelor, care va dura până pe 4 octombrie. „Juriul, multi-disciplinar, este format din reprezentanţi ai Primăriei municipiului Galaţi, Registrului Urbaniştilor din România, Universităţii ”Ion Mincu” Bucureşti, Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi, mediului de afaceri şi societăţii civile (ONG-uri). Pentru stabilirea ierarhiei câştigătorilor, fiecare membru va acorda un punctaj de la 1 la 25 pentru fiecare criteriu de evaluare, iar prin însumarea punctajelor se vor stabili câştigătorii”, precizează Primăria.
Premiile pentru fiecare concurs în parte se vor acorda după cum urmează: locul 1 - 25.000 de lei; locul 2 - 15.000 de lei; locul 3 - 5.000 de lei.
În perioada 7 - 11 octombrie va avea loc prezentarea proiectelor câştigătoare, în cadrul unei expoziţii. Proiectele câştigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare şi investiţii pentru cele două zone.

Citit 3084 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 17:38

5 comentarii

 • postat de grecu Joi, 01 August 2019 15:40 5.13.149.*** Link la comentariu
  0
  1

  D-le VIRGIL ,postați acestă opinie pe pagina de socializare a primarului Ionuț Pucheanu,o voi face și eu și sper că și alții și într-un final poate se aude vocea gălățenilor susținători ai acestui proiect lansat de aproape 5 ani.

  Raportează
 • postat de Mai multe betoane ! Joi, 01 August 2019 14:02 77.111.247.*** Link la comentariu
  2
  12

  Bineinteles ca vor castiga proiectele care prevad...CAT MAI MULTE BETOANE!
  Va castiga acel ,,geniu" care va prezenta un ,,proiect" care sa implice taierea a cat mai multor copaci si crearea a cat mai multor suprafete betonate sau pavate pe care, ulterior, vor fi amplasate terasele care, deja, au invadat tot orasul. Bineinteles ca aceste genii in ale arhitecturii vor...proiecta totul in asa fel incat ulterioarele extinderi (cu niste carciumi pe mai multe nivele) sa fie posibile.

  Raportează
 • postat de macarie banu Joi, 01 August 2019 08:52 95.76.3.*** Link la comentariu
  1
  23

  super tare!.....propun ca cel sau cei care castiga concursul sa inlocuiasca in functii arhitectii,urbanistii si peisagistii din Primarie,platiti degeaba dealtfel.Eventual poate organizam un concurs si pentru gasirea unui primar cu idei reale despre cum se gestioneaza un oras de marimea Galatiului.

  Raportează
 • postat de Paul Mironov Joi, 01 August 2019 08:26 5.13.133.*** Link la comentariu
  1
  14

  D-le Ionut vrem multe betoane pe faleza!

  Raportează
 • postat de Virgil Joi, 01 August 2019 00:12 188.24.214.*** Link la comentariu
  2
  30

  Viata Libera OnLine - Ziar independent Stiri Noutati Galati 08:19 SâMBăTă, 27 IULIE 2019
  https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/128495-licitatie-pentru-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera
  „Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, este investiţia pentru care Primăria Galaţi tocmai a scos la licitaţie un contract cu o valoare estimată de 4.352.053 de lei fără TVA. Este mult aşteptatul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră, pentru realizarea căruia administraţia locală a atribuit, în 2016, un contract în valoare de 3.388.039 de lei, firmei Lemacons. Potrivit city-managerului Marius Humelnicu, firma a renunţat la această lucrare, contractul a fost anulat, prin urmare administraţia locală a scos la licitaţie execuţia acestei artere.
  Ofertele din partea constructorilor interesaţi sunt aşteptate până pe 20 iunie, iar criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut”.
  Reamintim că, dacă până în mai 2020 Primăria municipiului Galaţi nu va realiza artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace!
  A AUZIT CINEVA CEVA ?????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.