Valea Ţiglinei şi Faleza pun la încercare imaginaţia arhitecţilor

Valea Ţiglinei şi Faleza pun la încercare imaginaţia arhitecţilor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Anunţate încă din 25 iunie, concursurile de idei/soluţii urbanistice pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea obiectivelor Valea Ţiglinei şi Faleza Dunării au fost, în sfârşit, lansate atât pe portalul Primăriei Galaţi, cât şi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Data-limită de predare a soluţiilor este 19 septembrie.

Regulamentul, tema soluţiilor urbanistice precum şi panourile standard cu secţiuni prestabilite (text, bune practici etc) pentru descrierea soluţiilor pot fi consultate atât pe portalul Primăriei, cât şi pe platforma achiziţiilor publice. Conform Primăriei, concurenţii pot fi arhitecţi cu diplomă, urbanişti cu diplomă/licenţă plus masterat sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect/urbanist, potrivit legislaţiei naţionale a statului de provenienţă.

Calendarul de concurs

Conform datelor oficiale, până pe 23 august se pot cere clarificări sau se pot pune întrebări. Vizita la amplasamente este programată în perioada 5-9 august, iar în perioada 26 august - 6 septembrie municipalitatea va da răspunsuri la întrebări. Proiectele sunt aşteptate din 9 septembrie şi până pe 19 septembrie, ora 14,00.

În 23 septembrie va începe jurizarea proiectelor, care va dura până pe 4 octombrie. „Juriul, multi-disciplinar, este format din reprezentanţi ai Primăriei municipiului Galaţi, Registrului Urbaniştilor din România, Universităţii ”Ion Mincu” Bucureşti, Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi, mediului de afaceri şi societăţii civile (ONG-uri). Pentru stabilirea ierarhiei câştigătorilor, fiecare membru va acorda un punctaj de la 1 la 25 pentru fiecare criteriu de evaluare, iar prin însumarea punctajelor se vor stabili câştigătorii”, precizează Primăria.

Premiile pentru fiecare concurs în parte se vor acorda după cum urmează: locul 1 - 25.000 de lei; locul 2 - 15.000 de lei; locul 3 - 5.000 de lei.

În perioada 7 - 11 octombrie va avea loc prezentarea proiectelor câştigătoare, în cadrul unei expoziţii. Proiectele câştigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare şi investiţii pentru cele două zone.

Citit 3846 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.