Salarii mai mari la Gospodărire Urbană pentru muncitorii de la Spaţii Verzi

Salarii mai mari la Gospodărire Urbană pentru muncitorii de la Spaţii Verzi

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
7 comentarii

Atât deficitul de personal din cadrul societăţii Gospodărire Urbană, cât şi lipsa doritorilor să se angajeze sunt unele dintre cele mai invocate motive atunci când conducerea societăţii încearcă să răspundă referitor la situaţia scăpată de sub control a spaţiilor verzi gălăţene.
Astfel, pentru eficientizarea activităţilor desfăşurate, menită să asigure un climat urban civilizat, printr-o întreţinere corespunzătoare a zonele verzi, s-a decis o creştere salarială care vizează această categorie de personal. Conform directorului societăţii, Dragoş Magearu, începând cu data de 1 septembrie, se va modifica grila de salarizare, acordându-se un salariu tarifar de încadrare de 3.200 lei. Decizia are drept scop atragerea de personal nou, dar şi o prevenire a fluctuaţiei, prin retenţia personalului existent.
“Creşterea salarială de acum va fi pentru personalul muncitor de la serviciul Zone Verzi, unde ne confruntăm cu un deficit mare de personal, unde salariile nu erau stabilite în raport cu complexitatea sau dificultatea muncii prestate şi unde salariile nu erau atractive pentru a creşte numărul de personal ca să putem presta servicii de calitate şi unde avem mai multe reclamaţii”, a declarat Magearu.

Citit 3580 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2019 19:54

7 comentarii

 • postat de galatiul meu si al vostru Luni, 26 August 2019 17:15 136.255.148.*** Link la comentariu
  1
  11

  Care spatii verzi ? nu se vede o floare , gazon s-a plantat doar pe scuarul unde alta data infloreau, minunat , trandafirii. Prin asa zisele spatii verzi vezi cate un smoc de buruieni ofilite. In orasul dintre ape gospodarirea urbana asteapta ploaie de la Dumnezeu ca sa ude si putinele locuri unde mai creste cate ceva. La potcoava si Dunarea copacii plantati deja se usuca. Daca nu va ploua curand centrul si nu numai, va arata ca Cernobalul , dupa explozie. Niciodata gospodarirea urbana si Ecosalul nu au avut o conducere mai proasta. Peste tot este o mizerie de nedescris. Daca vrei sa pleci din centru sau Potcoava , catre piata, pe strazi munti de gunoie si nationalitatea conlocuitoare la spart seminte si la preparat hrana in mijlocul strazii. Chiar ar fi de cercetat ce face si Politia Locala si celelalte servicii ale Primariei in acest sens. Oamenii acestia stau in case gata sa se darame, in mizeria care emana din locuinte si care ii trimite, pe caldura, pe etnici, in strada inclusiv cu salteaua patului (saptamana trecuta am vazut un barbat, pe Columb , care a scos salteaua din casa si s-a intins pe ea , in strada , la umbra unui copac in timp ce la 5 m , la intersectia cu Aleea Marea Neagra, trona un intreg morman de gunoi intrat in putrefactie). Verifica cineva daca locuiesc legal acolo, daca se plateste chirie etc... caci de muncit nu cred ca se ingramadeste cineva in zona. A dat cineva amenzi pentru mizeria din inima orasului. Ce cauta astfel de specimene in zone cu impact istoric pentru Galati. Ecosalul ridica gunoiul ca strazile, e clar, nu au vazut maturi.
  Cum in orasele din Ardeal nu vezi infectia zilnica din Galati ? Cum, acolo se pot uda , la 2-3 zile , spatiile verzi, desi Dunarea e la sute de km distanta? Cum Primaria are grija, in acele orase, ca cei certati cu curatenia sa o ia pe calea cea dreapta? Politia locala nu trece pe strazile de langa piata sa vada satrele cum stau pe marginea bordurii, sparg seminte si tipa pana la ore tarzii.
  Unde sunt trandafirii de pe scuarele din str Brailei?
  In tiglina II scoala 13 este inconjurata de garaje mizere de copiilor le este frica sa treaca pe acolo. Primaria doarme si nu vede. Spatiile verzi au iarba de un metru iar capusele sunt aici la ele acasa. De vina sunt si locatarii care s-au invatat sa aiba grija doar de apartament. Nimeni nu mai iese sa faca un pic de curatenie , nici macar sub propriile geamuri. Asta arata ca ne complacem in situatia de a trai in jegul asta urban.
  La papadie mai este putin si dalele se duc cu totul.
  Spatiile verzi spre Ancora sunt pline de gunoaie. Masinile sunt parcate pe Brailei in timp ce parcarile din spatele BR-urilor sunt goale.
  Fostul complex din Tiglina I a ajuns o groapa plina de mizerie cu miros de excremente umane. Primaria nu a fost in stare sa dea o fata la putinul ce a ramas in picioare si sa puna pavele in zonele de acces. Aplica amenzi dezvoltatorului???? care a lasat scheletele acelea a unor constructii neterminate????
  De faleza s-ar putea scrie romane cu nelijenta directiilor abilitate din Primarie cu gospodarirea zonei....Ar trebui sa scriem zeci de pagini cu ceea ce vedem in zonele cele mai circulate (de cartierele marginase ce sa mai spunem....)

  Raportează
 • postat de Adi Luni, 26 August 2019 08:41 5.2.205.*** Link la comentariu
  5
  4

  Ok, foarte bine ca se maresc dar vad ca nimeni nu se intreaba de unde vin banii pentru maririle astea. Si nici directorasul ala nu se oboseste sa o faca atata timp cat nu il intreaba nimeni. Si probabil chiar daca l-ar intreba are raspuns pregatit.

  Raportează
 • postat de Stroe Duminică, 25 August 2019 12:14 5.13.133.*** Link la comentariu
  4
  7

  Aduceti vietnamezi!!

  Raportează
 • postat de alla Sâmbătă, 24 August 2019 10:54 188.24.234.*** Link la comentariu
  5
  20

  Pai ce pretentii sa ai la ei cand nici propriul sediu nu este ingrijit,priviti numai ce fel arata cladirea,exact ca orasul.

  Raportează
 • postat de dgi Vineri, 23 August 2019 21:24 213.233.103.*** Link la comentariu
  8
  19

  Pentru cei cu venit mai mic la stat sau privat este o oportunitate. Mai ales ptr cei care cred ca munca la spati verzi este usoara.... Daca un director nu face ceva ptr salariati este rau, daca face ceva este tot rau. Cu venituri mai bune si bineinteles cu organizare pe masura poate se imbunatateste acest serviciu. Intr-o limita de timp rezonabila.

  Raportează
 • postat de Cetatean Vineri, 23 August 2019 20:11 84.117.41.*** Link la comentariu
  11
  31

  Dar putorile care primesc ajutor social de ce nu le puneti la munca?
  Am 36 de ani de munca calificata la privat si abia am 2800 ron salariu de incadrare
  nu spor de vechime, nu spor de munca grea, nu spor de toxicitate, nu voucher de vacanta
  si voi o faceti pe milostivii pe banii nostrii, ai contribuabililor.
  Sa va fie rusine! O sa mai pupati administratia locala cand o zbura scoafa
  iar daca se va intampla asta, ma voi otravi negresit.

  Raportează
 • postat de Galatean Vineri, 23 August 2019 12:01 78.96.81.*** Link la comentariu
  8
  39

  Da, foarte bine, dati salarii bune celor care muncesc!

  Dar, spuneti-le cetatenilor, ca sa fiti credibili,va organizati bine munca?!! Aveti niste norme privind cantitatea si calitatea muncii, dupa care sa evaluati activitatea zilnica a fiecarui lucrator, condusi de peisagisti, pe module de specialitate?

  Par example, cum ii evaluati pe cei care slutesc copacii???!!! Nu am vazut niciun sef, ma rog specialist, in timpul cat Dorelii vostri taiau nemilos crengi vitale din tei pe Domneasca, ci, doar asa, la ochio-metru dorelist, nesimtit, lipsit de responsabilitate, cu limba intre dinti, gandidu-se la cu totul altceva!

  In general, compartimentul de personal di la voi ,mi specialistilor, are un sef competent cari sa angajeze numai personal de specialtate, pe baza unor norme specifice, din care sa le faca si fisa postului, reper pentru activitate!???

  Si, la urma urmei, voi, de fapt, lucrati dupa ureche, dupa cum se vede in tot orasul; de ce regula asta cu salarii "mai bune", nu se aplica si la celelalte activitati ale Gospodariei Urbane, intrucat toata aceasta sintagma, gospodarie urbana, trebuie facuta corect, si in cimitire unde este haos, peste tot!

  De fapt, orasul asta, asa cum arata acum, este haos, si nu mai mira pe nimeni de ce niste parliti de la o gospodarie, se fac ca fac ceva, nu gospodaresc!
  Pai stiti voi ce exprima acest termen, gopodarie?!

  Gopodarie, gospodina, gospodar, pai sunt sinonime de maxima respinsabilitate gospodareasca, mamelucilor, si voi folositi termenul doar spre a-l degrada, murdari.

  Huo!

  P.S.
  Nu am dat nume de persoane, ca primul gospodar al orasului, et company din Primarie, ca sa nu murdaresc ochii cititorilor acestui comentariu!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.