Contract de 20,7 milioane de euro pentru o axă rutieră

Contract de 20,7 milioane de euro pentru o axă rutieră

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
1 comentariu

Peste 97 de milioane de lei cu TVA, adică mai mult de 20,7 milioane de euro, reprezintă valoarea totală estimată a contractului scos la licitaţie ieri de Primăria Galaţi. Licitaţia vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai şi a carosabilului arterelor Traian Vuia, Henri Coandă, George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Al Măcelaru).

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, administraţia locală îşi doreşte să continue modernizarea cu fonduri europene a celor mai importante axe rutiere din Galaţi. După ce a obţinut deja finanţare europeană pentru modernizarea liniilor tramvai şi a carosabilului străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, Primăria a solicitat fonduri europene şi pentru acelaşi tip de lucrări pe străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coşbuc - tronson Henri Coandă - Alexandru Măcelaru. Conform administraţiei locale, proiectul a fost selectat pentru finanţare şi se aşteaptă semnarea contractului.
Pentru operativitate, administraţia locală a lansat ieri licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor care au fost votate de consilierii locali anul trecut.

Lucrările dorite

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, investiţia licitată vizează arterele Milcov, Traian Vuia, Henri Coandă şi George Cosbuc. Este vorba despre reabilitarea infrastructurii rutiere, realizarea de locuri de parcare noi, reamenajare trotuare, execuţia de piste pentru biciclişti, modernizarea căii de rulare a tramvaielor, amenajarea peroanelor şi a adăposturilor pentru călători, înlocuirea reţelelor cu durata de viaţă expirată, lucrări de iluminat public stradal şi amenajări peisagistice.
Ofertele sunt aşteptate până pe 2 octombrie 2019, iar criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – preţ.
Pentru modernizarea axei Siderurgiştilor - 1 Decembrie 1918, contractul pentru a fost câștigat de asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Citadina 98 SA - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL, cu o propunere financiară de 97,8 milioane de lei cu TVA.

Citit 4535 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 22:52

1 comentariu

  • postat de Virgil Miercuri, 28 August 2019 07:20 86.124.201.*** Link la comentariu
    0
    2

    Pe data de 04 iunie 2019, pentru „Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri” Primaria Galati declara "Ofertele din partea constructorilor interesaţi sunt aşteptate până pe 20 iunie 2019, iar criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut”. Se mai aude ceva ????? sau se asteapta luna mai 2020 cand "daca Primaria Galati nu va realiza artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace!"

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.