Cum vor arăta noile spaţii de agrement de la Balta Zătun

Cum vor arăta noile spaţii de agrement de la Balta Zătun
Noi posibilităţi pentru petrecerea timpului liber
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Zona de agrement de la Balta Zătun va fi considerabil extinsă graţie unui proiect în valoare de 2,03 milioane de lei, a cărui finanţare a fost câştigată de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi prin Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM). Zona de agrement va oferi, din vara anului viitor, atât facilităţi suplimentare pentru pescari, cât şi noi spaţii de cazare, locuri de joacă, foişoare, pentru petrecerea timpului liber în familie sau alături de prieteni.

În ultima şedinţă a CJ Galaţi, de joi, 29 august, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului „Baza de agrement cu specific pescăresc Zătun 2”, aşa cum rezultă ei din Studiul de fezabilitate, precum şi cheltuielile ce vor fi angajate, pe partea de cofinanţare şi cheltuieli neeligibile.

„Balta Zătun este un spaţiu foarte căutat şi solicitat de gălăţeni, ceea ce ne-a „forţat” să căutăm soluţii pentru a extinde această zonă de agrement. Şi am reuşit să obţinem ca şi acest al doilea proiect de la Zătun să fie finanţat într-o bună măsură din fonduri europene. Din proiectul de 2,03 milioane de lei, valoarea finanţării nerambursabile, prin Programul Operaţional pentru Pescuit, este de 1,11 milioane de lei. O parte a zonei de agrement va fi amenajată în actuala livadă de la Zătun, care nu mai este chiar atât de productivă, dar care oferă un cadru natural foarte plăcut pentru amenajarea căsuţelor şi foişoarelor. Vom avea, de asemenea, mai multe pontoane pentru pescari, dotate cu mese, umbreluţe, dar şi zone de protecţie, inclusiv pentru copii. Nu în ultimul rând, în paralel, vom continua şi popularea cu peşte a bălţii de la Zătun - avem un luciu de apă de 27 de hectare, iar adresabilitatea este foarte mare, sunt multe persoane care vin aici să-şi petreacă timpul liber”, a explicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Conform proiectului, punctele forte ale zonei de agrement „Zătun 2” vor fi nouă căsuţe, mai mari decât cele existente în prezent, dotate şi cu o serie de facilităţi pentru gătit, un spaţiu de joacă pentru copii, cinci pontoane pescăreşti şi trei foişoare de diferite dimensiuni. Acestea din urmă au fost astfel gândite, încât să poată oferi spaţiu şi unor grupuri de 30-70 de persoane, existând solicitări în acest sens pentru organizarea unor team-building-uri, concursuri de pescuit sau alte activităţi recreative.

Potrivit autorităţilor judeţene, în perioada imediat următoare vor fi lansate licitaţiile aferente acestei lucrări, urmând ca amenajările la „Zătun 2” să fie finalizate până în viitorul sezon de vară.

În foto 4-9, galerie - zona de agrement de la Balta Zătun. Imagini-arhivă ”Viața liberă”

Citit 8830 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 02:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.