Proiect în dezbatere | Concurs cu premii pentru asociaţiile de proprietari
Foto: Bogdan Codrescu

Proiect în dezbatere | Concurs cu premii pentru asociaţiile de proprietari
Proiect de hotărâre în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

O maşină electrică de tuns iarba (în valoare de 400 de lei), un foarfece electric de tuns gardul viu (250 de lei), un trimmer electric şi o greblă (200 de lei), dar şi două seturi de grădinărit (de câte 100 de lei fiecare). Aceste bunuri vor constitui premiile şi menţiunile puse în joc de Primăria Galaţi la concursul pe care vrea să-l organizeze. Este vorba despre competiţia "Galaţi - oraşul meu, oraşul nostru!" dedicată asociaţiilor de proprietari/locatari care au încheiat Convenţia privind întreţinerea spatiilor verzi cu Primăria.

Primăria a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind organizarea concursului „Galaţi - oraşul meu, oraşul nostru!” şi aşteaptă opiniile cetăţenilor până pe 9 septembrie 2019.

La concurs vor putea participa numai asociaţiile de proprietari/locatari care au încheiat Convenţia privind întreţinerea spaţiilor verzi, şi chiar se ocupă de asta, efectuând şi lucrări de întreţinere a aleilor şi a trotuarelor din vecinătatea imobilelor. Conform administraţiei locale, ar fi peste 160 de asociaţii care au semnat convenţiile, luând în grijă grădinile de bloc.

Regulamentul propus

Conform documentelor postate de Primărie pe portalul propriu, concursul ar urma să se desfăşoare în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2019. Asociaţiile care s-au implicat în programul de conservare și înfrumusețare a spațiilor verzi din municipiu, lansat de municipalitate în această primăvară, se vor putea înscrie în competiţie depunând maxim cinci fotografii cu spaţiile verzi întreţinute.

După efectuarea lucrărilor de curăţenie şi întreţinere a spaţiilor verzi, a aleilor şi a trotuarelor din vecinătatea imobilelor, comisia de jurizare va verifica fiecare amenajare în parte, în perioada 28 octombrie şi 8 noiembrie şi va acorda punctaje. Vor fi punctate integrarea armonioasă în ansamblul zonei şi coerenţa stilistică a amenajării, curăţenia, originalitatea, expresia estetică, designul peisagistic, sustenabilitatea şi aportul ecologic.

Pe 15 noiembrie ar urma să fie anunţate rezultatele finale, iar pe 22 noiembrie s-ar putea acorda premiile.

Documentaţia concursului, expunerea de motive şi raportul de specialitate pot fi consultate pe portalul Primăriei www.primariagalati.ro. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare a persoanelor interesate, pot fi depuse zilnic până luni, 9 septembrie 2019  fie prin formularul online afisat la începutul sectiunii, ca mesaj pe e-mail - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin posta, pe adresa strada Domnească nr. 54.

În foto 1, galerie - unul dintre primele spaţii verzi luate în îngrijire de o asociaţie de proprietari

Citit 4417 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2019 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.