Încărcătoare solare pentru telefoane mobile, în parcurile Galaţiului

Încărcătoare solare pentru telefoane mobile, în parcurile Galaţiului

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
5 comentarii

În Parcul Viva, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, Parcul Spicu şi Potcoava de Aur gălăţenii şi-ar putea încărca telefoanele mobile, dar şi alte gadget-uri de la stâlpii solari (Solar street mobile charger). Primăria Galaţi a lansat o achiziţie publică pentru servicii de furnizare şi montare încărcătoare solare pentru telefoane mobile.

Valoarea estimată a contractului este de 50.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 12 septembrie, iar criteriul de atribuire este ”preţul cel mai scăzut”. 
Conform caietului de sarcini, termenul de livrare, instalare şi punere în funcţiune a încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului. Serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite. 
Echipamentele şi materialele utilizate trebuie să fie noi şi neutilizate, calitative, omologate şi cu o garanţie de minimum 24 de luni. Cei cinci stâlpi solari trebuie să fie capabili să încarce telefoane mobile, tablete, camere foto şi diferite gadget-uri, fiind, la rândul lor, independenţi de reţeaua electrică. Astfel, aceştia vor fi prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger. 
„Solar street mobile charger poate fi echipat opţional cu iluminat exterior şi ambiental, cameră de supraveghere video trafic şi pietonal, inteligenţă artificială cu control vocal, priză exterioară 230v pentru laptop-uri, trotinete, hoverboard-uri scutere şi biciclete electrice, staţie meteo profesională şi panouri LED video pentru publicitate sau reclama outdoor”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice. 
Municipalitatea este convinsă că, în acest fel, mai face un pas în direcţia ”Smart City” – oraş inteligent. 
”Este încă un element pentru ca Galaţi să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obţinerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obţinerea rapidă a autorizaţiei de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicaţia mobilă Galaţi City App, proiectul cu finanţare europeană pentru instalarea de reţele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare”, a declarat, într-un comunicat de presă, Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Citit 4118 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2019 00:28

5 comentarii

 • postat de Vasile Luni, 09 Septembrie 2019 15:40 92.86.16.*** Link la comentariu
  2
  0

  Cate economie se face cu cele 10 telefoane care s-ar incarca zilnic?
  pai, din 50.000ron, cam cate telefoane si tablete s-ar incarca de la o priza nomala?
  sau cati ani s-ar incarca, ies vre-o 85.000kw ? iar un telefon consuma la o incarcare 0.01kw, si asta cu indulgenta!

  Raportează
 • postat de Acus vin alegerile Vineri, 06 Septembrie 2019 10:31 82.137.9.*** Link la comentariu
  1
  22

  Bani cheltuiti aiurea. Ma rog, pentru unii e castig, lejer. Chestiile astea tin de joi pana joi, bine zis gadgeturi. Au mai fost din aceeasi categorie scaunele cu suport si racitoare pentru laptop in Gradina Publica, iluminatul fotovoltaic din parcul Ciumacenco, deasupra de Selgros. Sa nu mai zicem cum uratesc vizualul acele panouri fotovoltaice pe stalpi, la fel si cutiile cu echipament. Pentru cei care nu stiu, sunt niste baterii cu incarcare de la celulele fotovaltaice. Iar aceste baterii tin pana la prima iarna. Daca intre timp nu se defecteaza celelalte componente pentru incarcarea lor, ori se vandalizeaza chinezareala si gata.
  Si apoi cum vedeti ca vor sta oamenii lipiti langa prize pana se incarca telefonul? Au si caburi sau trebuie sa il aduci de acasa ?
  Numai si numai lucruri mici si neimportante. Dar pe bani totusi, 50000 din nimic in an electoral ... dom' primar se crede asa subtil ...
  Primarul lucrurilor mici si de proasta calitate si scumpe.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Vineri, 06 Septembrie 2019 10:01 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  14

  Deci, CHINEZISME care vor rezista exact 3 zile (ca si minunile) !!!

  Raportează
 • postat de Oamenii copacilor Joi, 05 Septembrie 2019 22:37 108.245.201.*** Link la comentariu
  1
  27

  Sper sa luati in considerare si pe " baietii de cartier " care abia asteapta sa mai distruga ceva !!!
  Iar stricati orzul pe gaste ...... Mai bine extindeti nr de politisti / patrule per pedes , si camere de supraveghere stradale, ridicati rablele odata pt totdeauna , si cate si mai cate ar fi de facut pina la .....incarcatoarele solare ..

  Raportează
 • postat de Mihaela Joi, 05 Septembrie 2019 14:40 86.124.201.*** Link la comentariu
  0
  16

  Pe data de 04 iunie 2019, pentru „Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri” Primaria Galati declara "Ofertele din partea constructorilor interesaţi sunt aşteptate până pe 20 iunie 2019, iar criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut”. Se mai aude ceva ????? sau se asteapta luna mai 2020 cand "daca Primaria Galati nu va realiza artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace!"

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.