Încărcătoare solare pentru telefoane mobile, în parcurile Galaţiului
Foto: Bogdan Codrescu

Încărcătoare solare pentru telefoane mobile, în parcurile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În Parcul Viva, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, Parcul Spicu şi Potcoava de Aur gălăţenii şi-ar putea încărca telefoanele mobile, dar şi alte gadget-uri de la stâlpii solari (Solar street mobile charger). Primăria Galaţi a lansat o achiziţie publică pentru servicii de furnizare şi montare încărcătoare solare pentru telefoane mobile.

Valoarea estimată a contractului este de 50.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 12 septembrie, iar criteriul de atribuire este ”preţul cel mai scăzut”. 

Conform caietului de sarcini, termenul de livrare, instalare şi punere în funcţiune a încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului. Serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite. 

Echipamentele şi materialele utilizate trebuie să fie noi şi neutilizate, calitative, omologate şi cu o garanţie de minimum 24 de luni. Cei cinci stâlpi solari trebuie să fie capabili să încarce telefoane mobile, tablete, camere foto şi diferite gadget-uri, fiind, la rândul lor, independenţi de reţeaua electrică. Astfel, aceştia vor fi prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger. 

„Solar street mobile charger poate fi echipat opţional cu iluminat exterior şi ambiental, cameră de supraveghere video trafic şi pietonal, inteligenţă artificială cu control vocal, priză exterioară 230v pentru laptop-uri, trotinete, hoverboard-uri scutere şi biciclete electrice, staţie meteo profesională şi panouri LED video pentru publicitate sau reclama outdoor”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice. 

Municipalitatea este convinsă că, în acest fel, mai face un pas în direcţia ”Smart City” – oraş inteligent. 

”Este încă un element pentru ca Galaţi să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obţinerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obţinerea rapidă a autorizaţiei de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicaţia mobilă Galaţi City App, proiectul cu finanţare europeană pentru instalarea de reţele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare”, a declarat, într-un comunicat de presă, Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Citit 5453 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.