Centura mare a Galaţiului, scoasă la licitaţie. Contract de peste un miliard de lei
Foto: Anca Melinte

Centura mare a Galaţiului, scoasă la licitaţie. Contract de peste un miliard de lei
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

După drumul expres Brăila-Galaţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a scos astăzi la licitaţie deschisă proiectarea şi execuţia variantei de ocolire Galaţi. Este vorba despre centura mare a Galaţiului, ai cărei indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi miercuri, 2 octombrie 2019, în şedinţa de Guvern. Varianta de ocolire Galaţi este un „proiect vital pentru dezvoltarea judeţului prin realizarea conectivităţii cu podul peste Dunăre, precum şi cu infrastructura rutieră din zonă”, după cum afirmă secretarul de stat Marius Humelnicu, care a reprezentat Ministerul Transporturilor la şedinţa Executivului.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ofertele şi cererile de participare la licitaţie sunt aşteptate până pe 12 decembrie 2019, iar valoarea estimată a contractului este de 899.555.992 de lei fără TVA, adică 1.070.471.630 de lei cu TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia variantei de ocolire Galaţi, în lungime de 33,6 km. Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preţ”. Achiziţia va fi finanţată din fonduri ale Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM, la fel ca drumul expres Brăila Galaţi.

Varianta de ocolire ar urma să lege Giurgiuleştiul de localităţile Vânători şi Traian. Conform documentaţiei prezentate, investiţia ar urma să se deruleze pe o perioadă de trei ani şi jumătate.

Citit 7558 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.