Trei tone de peşte au ajuns în balta Zătun

Trei tone de peşte au ajuns în balta Zătun
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nu mai puţin de trei tone de crap, de diferite dimensiuni, au fost deversate în balta Zătun, în cadrul unei acţiuni de populare desfăşurate luni, 7 octombrie, de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi.

Peştele a fost adus de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi, fiind achiziţionat la preţul de 13,08 lei pe kilogram, cu TVA inclus, iar valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 39.240 de lei.

“Mi-am propus ca în fiecare an să realizăm cel puţin două acţiuni de populare a bălţii Zătun. Astfel, după ce în această primăvară am populat balta cu o tonă de crap şi peste două tone de caras, astăzi am adus trei tone de crap românesc. Greutatea medie a crapului cu care am populat balta este de aproximativ un kilogram. Deja am demarat discuţiile pentru o nouă populare cu peşte, în primăvara anului viitor", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În vederea adaptării peştelui la noile condiţii de habitat, balta Zătun va fi închisă până la sfârşitul lunii octombrie. Aceasta are 27 de hectare de luciu de apă, iar tariful pentru o zi de pescuit este de 60 de lei.

Citit 2264 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.