Trei tone de peşte au ajuns în balta Zătun

Trei tone de peşte au ajuns în balta Zătun

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
3 comentarii

Nu mai puţin de trei tone de crap, de diferite dimensiuni, au fost deversate în balta Zătun, în cadrul unei acţiuni de populare desfăşurate luni, 7 octombrie, de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi.
Peştele a fost adus de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi, fiind achiziţionat la preţul de 13,08 lei pe kilogram, cu TVA inclus, iar valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 39.240 de lei.
“Mi-am propus ca în fiecare an să realizăm cel puţin două acţiuni de populare a bălţii Zătun. Astfel, după ce în această primăvară am populat balta cu o tonă de crap şi peste două tone de caras, astăzi am adus trei tone de crap românesc. Greutatea medie a crapului cu care am populat balta este de aproximativ un kilogram. Deja am demarat discuţiile pentru o nouă populare cu peşte, în primăvara anului viitor", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În vederea adaptării peştelui la noile condiţii de habitat, balta Zătun va fi închisă până la sfârşitul lunii octombrie. Aceasta are 27 de hectare de luciu de apă, iar tariful pentru o zi de pescuit este de 60 de lei.

Citit 1537 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 00:55

3 comentarii

 • postat de Terente...din Galati Miercuri, 09 Octombrie 2019 19:12 89.137.231.*** Link la comentariu
  0
  3

  Pe vremea cand omul de tip nou inventat de Ceausescu, nu aparuse inca, baltile constituiau adevarata pepiniera a pestelui galatean, digurile nu ferecau criminal malurile Dunarii iar mesele amarastenilor erau pline de mancaruri din peste: bors, prajit, saramura, rasol...In copilaria mea, la casa de pe malul Dunarii , la 100m de locul unde "Libertatea" fusese ancorata, aproape nas in nas cu zidurile "Precistei", aproape zilnic trecea cate un pescar si striga la bunica-mea ca daca vrea ceva peste proaspat?! Mai spre toamna pana dadea frigul, venea cu raci. 10 la leu...sau cei mari 15 bani racul...
  Pe atunci , Romania avea cam aceiasi populatie ca si astazi. Peste era din belsug.
  Dunarea este astazi tot la locul ei, dar baltile si "gropile", au disparut. Odata cu ele si pestele si racii si ploile varatice "de lunca Dunarii".

  Raportează
 • postat de macarie banu Miercuri, 09 Octombrie 2019 10:31 95.76.3.*** Link la comentariu
  0
  3

  Tzeapaaa!!!!!....reclama mascata...........cum se face ca in 12 partide de pescuit(de-a lungul a 6 sapt.), un cetatean a prins doar 2kg de caras?!.......nu stie sa pescuiasca,nu-i asa?!........si mai are si ghinion.Ma gandeam io.......

  Raportează
 • postat de Ion Marți, 08 Octombrie 2019 21:28 5.13.155.*** Link la comentariu
  0
  3

  Fir Intins si ...bafta la peste!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.