Cât mai durează lucrările la Romarta şi Spicu (FOTO)

Cât mai durează lucrările la Romarta şi Spicu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

„Luna noiembrie a acestui an reprezintă termenul de finalizare a întregii investiţii care schimbă din temelii zona centrală a oraşului, de la Potcoava de Aur şi esplanada din faţa Hotelului "Danube Stars" până la Romarta şi Spicu”, consemnam, pe 31 iulie anul acesta, declaraţiile făcute în conferinţă de presă de arhitectul, peisagistul şi constructorii care execută lucrările în valoare de 11,03 milioane de lei fără TVA. Suntem deja în decembrie, tocmai de aceea am fost curioşi care este stadiul lucrărilor şi am solicitat Primăriei Galaţi informaţii în acest sens.

Fântâna arteziană „Fata pe valuri” dispăruse sub un cort uriaş în interiorul căruia se desfăşurau lucrările luni, 9 decembrie, la ultima vizită în zona Romarta. Iată ce spune Primăria. 

„Referitor la solicitarea dvs privind zona centrală vă comunicăm că, în continuare, pentru zona Piaţa Regală şi zona Romarta mai trebuie realizate lucrări de modernizare în imediata apropiere a Pasajului Dunărea. Astfel, şi aceste zone adiacente vor fi pavate cu dale de granit, cu precizarea că lucrările se vor putea efectua imediat după finalizarea lucrărilor de la pasaj”, ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

„În zona Romarta, se execută lucrările pregătitoare pentru placarea fântânii <Fata pe valuri>, după ce s-au realizat lucrările la instalaţiile de apă aferente, iar în zona Spicu mai trebuie realizate lucrări pentru postamentul statuii lui C. Negri. În aceste zone s-au montat dale şi mobilier urban, s-au amenajat spaţii verzi care vor fi întreţinute de sisteme de irigaţii automatizate care au fost deja instalate şi s-au plantat arbori. După finalizarea lucrărilor la Pasajul Dunărea, zona centrală va avea un aspect modern, deschis şi primitor, care i-a lipsit până acum oraşului”, spune Primăria, adăugând că, tot în zona centrală, se are în vedere în continuare amplasarea, în paviment, a unor medalioane de tip „Walk of Fame".

Citit 5906 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2019 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.