Galaţiul şi-a premiat excelenţa

Galaţiul şi-a premiat excelenţa
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Galaţiul şi-a premiat excelenţa pe scena Teatrul Naţional de Operă şi Operetă ”Nae Leonard”. Potrivit unui comunicat de presă, miercuri seara, pe 11 decembrie, au fost decernate distincţiile Premiul Municipiului Galaţi” şi Titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi”.

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă", noul Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi este prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, recompensat cu acest titlu pentru activitatea prodigioasă şi excelenţă în învăţământul universitar. "Astăzi am primit tilul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi! Este o mare onoare atât pentru mine, cât şi pentru Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi! Mulţumesc Consiliului local Galaţi, domnului primar, domnului rector ales, care a reprezentat UDJG la decernare. Mulţumesc colegilor, studenţilor, elevilor şi colaboratorilor cu care am reuşit să fac şi cu care voi face acţiuni deosebite de promovare şi stimulare a potenţialului tinerilor gălăţeni! Mulţumesc profesorilor mei, prietenilor şi familiei", scrie în mesajul de mulţumire publicat pe Facebook de prof. Fetecău. 

Multimedaliată la olimpiadele internaţionale şi naţionale, eleva Daria Teodora Hărăbor a fost recompensată cu Premiul Municipiului Galaţi. Aceeaşi distincţie i-a fost decernată şi studentului Andrei Marian Stoian, pentru pasiunea şi performanţa obţinută în domeniul cercetării astronomice. 

Ştefania Tristiana Cojocaru - pentru implicarea şi energia de care dă dovadă la nivelul comunităţii şi pentru insuflarea spiritului naţional în rândul tinerilor, Monica Măciuceanu - pentru dăruire, implicare şi rezultatele deosebite obţinute în pregătirea Grupului ”Voces” - şi prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan - pentru iniţiativa şi dezvoltarea cooperării transfrontaliere în învăţământul universitar gălăţean - au primit, de asemenea, Premiul Municipiului Galaţi. 

Aceleaşi distincţii au fost acordate: Centrului de Zi Galaţi din cadrul Fundaţiei "Inimă de Copil”, pentru implicarea şi educarea în spiritul voluntariatului şi solidarităţii sociale a comunităţii gălăţene, Şantierului Naval Damen Galaţi S.A., pentru contribuţia remarcabilă adusă la dezvoltarea economică a Municipiului Galaţi, societăţii ALITEC SOLUTION SRL Galaţi, pentru contribuţia adusă la incluziunea pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şi Fundaţiei Comunitare Galaţi, pentru Proiectul Știinţescu, proiect inovator ce susţine dezvoltarea interesului elevilor pentru ştiinţă şi tehnologie. 

”Cu ei ne mândrim, oameni care fac performanţă în domeniile lor de activitate, care se implică în comunitate şi care merită pe deplin aceste distincţii. Sunt exemple demne de urmat şi adevărate valori pentru oraşul nostru”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 

Citit 4473 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2019 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.