Grădiniţă cu bani europeni, în locul unor garaje demolate

Grădiniţă cu bani europeni, în locul unor garaje demolate
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pe 30 iunie 2021 ar trebui să fie gata prima grădiniţă construită de la zero în Galaţi, după 1990, cu fonduri europene. Construcţia nou-nouţă se va ridica Ţiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, pe locul unei baterii de garaje demolate. Contractul de finanţare europeană pentru această investiţie a fost semnat luni, de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminiţa Mihailov.

Primăria Galaţi va construi cu fonduri europene o grădiniţă cu opt săli de clasă, prima ridicată după 1990, după cum a ţinut să spună primarul Ionuţ Pucheanu. Clădirea cu parter şi două etaje se va înălţa în cartierul Ţiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, pe un teren 1.626 metri pătraţi, eliberat de o baterie de garaje.

"E o surpriză semnarea acestui contract, pentru că proiectul era sub semnul întrebării. Este vorba despre fonduri suplimentare, nefolosite de alte municipalităţi, dar pentru că noi am depus spre finanţare un număr consistent de proiecte, atunci am intrat şi cu acesta, accesând banii", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

"Grădiniţa va avea opt săli de clasă, două săli multifuncţionale, un cabinet medical, spaţii de joacă pentru copii, dotări şi mobilier. Beneficiari direcţi sunt 160 de preşcolari, care vor avea condiţii moderne de educaţie", a precizat Luminiţa Mihailov.

Prin proiect vor fi asigurate dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice etc. La exterior se vor amenaja standuri de joacă pentru copii, inclusiv pentru cei cu dizabilităţi, care vor avea la dispoziţie căsuţe, leagăne sau tobogane. Pentru persoanele cu dizabilităţi este prevăzută o platformă hidraulică pentru accesul la parter, iar pentru copiii cu dizabilităţi sunt prevăzute şi grupuri sanitare speciale.

Conform autorităţilor, aici ar trebui să fie mutată Grădiniţa nr. 40, care funcţionează în apropiere, la parter de bloc.

Valoarea totală a proiectului este de 7.017.694 de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482 de lei. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Conform graficului, grădiniţa ar trebui să fie gata să-şi primească preşcolarii pe 30 iunie 2021, dar totul depinde de licitaţii.

Citit 3805 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2020 01:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.