PSD strânge rândurile înainte de Congres

PSD strânge rândurile înainte de Congres
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Brânzan, back in business * Din punct de vedere oficial, social-democraţii gălăţeni nu sunt împărţiţi în tabere * Dacă ele există, nemulţumirile de după alegeri prezidenţiale sunt ţinute secrete; cel puţin la Galaţi nu sare nimeni la bătaie… *

Vineri, la Galaţi, a avut loc Conferinţa Judeţeană a PSD, ocazie cu care social-democraţii locali au pus „ţara la cale”, în vederea Congresului programat pentru data de 20 februarie.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, în cadrul şedinţei – la care nu s-au înregistrat absenţe notabile – s-au discutat propunerile de modificare a statutului partidului, s-au completat diverse posturi politice de conducere şi s-au desemnat membrii delegaţiei care va participa la Congresul PSD.

În primul rând, au fost aleşi membrii Consiliului Naţional (care, până acum, a avut în componenţă 12 gălăţeni, dar care de acum înainte va avea 19).

În plus, postul rămas liber după demisia din PSD a lui Laurenţiu Chirvăsuţă a fost ocupat de către Daniel Butunoiu. Au fost completate şi locurile din Consiliul Judeţean PSD; iar alegerile nu au fost provocate doar de plecarea din partid a unor membri, ci şi de … întoarcerea altora.

Este cazul lui Claudiu Brânzan, care a revenit în mod oficial în structura de conducere a PSD, după ce demisionase anul trecut, când a fost numit prefect.

Mandatul pentru Bucureşti şi zvonuri neoficiale

„Totodată, s-au stabilit şi cei 42 de delegaţi ai Congresului PSD de pe 20 februarie: parlamentarii, europarlamentara noastră, toţi preşedinţii organizaţiilor, judeţeană, municipală, de tineret, de femei, primarii”, a declarat Claudiu Brânzan.

Cât priveşte mandatul cu care vor merge delegaţii la Bucureşti, aici lucrurile sunt destul de neclare.

„S-a luat decizia să se voteze pentru organizaţia judeţeană Galaţi. Adică, vom susţine varianta în care Dan Nica va fi în continuare vicepreşedinte, pentru că noi, organizaţia de la Galaţi asta ne dorim: ca Dan Nica să obţină încă un mandat de vicepreşedinte”, a declarat Claudiu Brânzan.

Acesta a infirmat zvonurile potrivit cărora ar exista în interiorul partidului tensiuni, create de nemulţumirile legate de voturile obţinute la alegerile prezidenţiale.

„Este suficient că suntem în opoziţie la Guvern, suntem în opoziţie şi în Parlament; nu trebuie să fim în opoziţie şi în partid”, a spus şi Eugen Chebac, în şedinţa Conferinţei Judeţene PSD Galaţi. 

Dincolo de declaraţiile oficiale şi semnalul de unitate pe care vor să îl transmită social-democraţii gălăţeni, circulă zvonuri potrivit cărora în partid se luptă cele două „aripi” (Nica şi Saghian). Iar vorbele zboară repede, mai ales când este vorba de „aripi” în partide…

Scenariile par să se dezvolte şi mai mult având în vedere că joi, la Brăila, Conferinţa Judeţeană de acolo l-a avut ca invitat de onoare pe Adrian Năstase, în timp ce ieri, la Galaţi, lucrurile s-au reglat „în interior”, fără nici un oaspete de la Centru…

Totuşi, fie că nemulţumirile social-democraţilor gălăţeni sunt ţinute cu grijă, sub cheie, fie că acestea au fost deja depăşite de calculele politice pentru următoarele zece zile, un lucru este sigur: la Galaţi, lupta este puţin mai elegantă decât la Brăila

Pentru că joi, în oraşul vecin, Congresul extraordinar al PSD a început cu un scandal de pomină, în care şeful filialei locale, Gheorghe Bunea Stancu, a fost la un pas de a-l bate pe fostul său coleg de partid Ilie Lascu, fost senator şi prefect al oraşului. 

Citit 682 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.