Jumătate de an de lucrări la sediul Consiliului Județean

Jumătate de an de lucrări la sediul Consiliului Județean
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sediul principal al Consiliului Judeţean Galaţi intră în reabilitare. A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a clădirii de pe strada Eroilor nr. 7. Lucrarea va fi realizată de asocierea Moviland SRL & Proiect SA.

"Am decis să reabilităm complet această clădire reprezentativă pentru istoria judeţului Galaţi. Ne dorim să redăm frumuseţea de altădată a acestui monument istoric. Vor fi realizate lucrări de consolidare şi de hidroizolaţie, iar acoperişul va fi înlocuit. De asemenea, scara interioară din lemn va fi refăcută, iar pardoselile vor fi schimbate în totalitate. Vor fi restaurate toate decoraţiunile exterioare. Lucrările la această clădire se vor desfăşura etapizat, astfel încât activitatea Consiliului Judeţean Galaţi să nu fie afectată", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea contractului de lucrări este de 762.736 de lei, fonduri din bugetul propriu al instituției, iar perioada de implementare a proiectului este de şase luni.

Din anul 1910, în care a fost eliberată autorizaţia de construcţie pentru acest imobil, el a fost sediul a două reprezentanţe diplomatice: Consulatul Cehoslovaciei şi Consulatul Germaniei. După 1953, clădirea a devenit sediul Casei Pionierilor, iar în deceniile 6-8 ale secolului trecut a fost Casă de oaspeţi de rang prezidenţial. După 1990, aici a funcţionat Casa Artei şi apoi Inspectoratul pentru Cultură al judeţului Galaţi, iar din anul 2000 a devenit sediul Consiliului Judeţean Galaţi. Începând din 1992, clădirea este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice.

Citit 1773 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.