Fost director Transurb, secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului

Fost director Transurb, secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Prin Decizia nr. 34/2020 a premierului Ludovic Orban, gălăţeanul Gigel Caliga a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, fiind responsabil cu Strategia Dunării. Responsabilitatea lui Caliga va fi coordonarea programelor şi proiectelor dezvoltate în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Dunăre.

De profesie economist, Gigel Caliga are 60 de ani şi este unul dintre liderii ALDE Galaţi. Politicianul are deja experienţă ministerială, pentru că a fost consilier personal la cabinetul ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, dar cea mai importantă funcţie pe care a deţinut-o la Galaţi a fost cea de director general provizoriu la SC Transurb SA.

Potrivit CV-ului, Gigel Caliga a absolvit, în 1984, Academia de Studii Economice Bucureşti, iar în perioada 2001-2017 a urmat cursurile anuale organizate de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România şi Camera Auditorilor Financiari din România, dar şi alte traininguri de dezvoltare profesională organizate de Banca Naţională a României şi instituţii financiare nebancare. Gigel Caliga a fost consilier economic onorific al primarului Marius Stan, consilier local PNL şi apoi independent. De asemenea, a fost consilier personal la cabinetul ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, dar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general provizoriu al Transurb.

Citit 6933 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.