Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
3 comentarii

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, 16 ianuarie 2020, că a decis ca guvernul să-și angajeze răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi.

"După cum bine știți, PNL susține alegerea primarilor cu 50 la sută plus unu din voturi. În urmă cu câțiva ani, am inițiat un proiect de lege de îmbunătățire a modalității de alegere a primarilor. Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar la o defunctă comisie de cod electoral, pentru a împiedica introducerea în plen și adoptarea în Camera Deputaților. Ca atare, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața parlamentului", a declarat Orban.

"Pentru a îmbunătăți performanța administrației locale, e vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu din cetățeni, pentru a avea legitimitate", a adăugat premierul, precizând că a luat decizia asumării răspunderii pentru că nu mai este nicio șansă ca proiectul de lege să treacă de Parlament.

Citit 2365 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 23:34

3 comentarii

 • postat de florin Vineri, 17 Ianuarie 2020 09:16 213.233.101.*** Link la comentariu
  5
  5

  Alegerile primarilor in doua tururi sunt foarte necesare.Dar ce te faci cind in turul 2 a sa ai de ales intre vesnicii candidati Ciumancenco,Stan,Pucheanu sau Durbaca?Pacat ca a murit Nicolae ca participa si el!Din pacate avem aceiasi politicieni de 20 de ani care se invirt intre ei!!!Asumarea raspunderii pentru 2 tururi este facuta de piliticieni care acum 4 ani tipau ca vezi Doamne reprezintativitatea este mai nare in primiul tur si se evita jocurile politicianiste din al doilea tur!PNL-ul era de acord acum 4 ani cu aceasta teza!!Acum vezi Doamne sau democratizat!De fapt ca si acum 4 ani legea se schimba pentru ca pentru ei se pare este un moment favorabil si spera sa cistige mai multe primarii!!!Uitati-va pe cine a pus sa candideze PNL-ul acum 4 ani la Galati!Un pesedist!PNL-ul si-a batut joc si de ideea alegerii parlamentarilor uninominal!La fel atunci impreuna cu PSD au schimbat legea inaintea alegerilor!Pentru mine PNL-ul este un pasrtid de oportunisti plin cu oprtunistii din PDL si care se da mult mai mult fata mare de cit este!Dar presimt ca in doua tururi vor scoate rezultate catastrofale.Va aparea votul negativ adica cei care vor vota de exemplu cu PSD-ul in primul tur in al doilea sa voteze cu contracandidatul peneleului!Eu asa voi face!Voi vota in turul 2 pe oricine care nu este in PNL!!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de Maria Vineri, 17 Ianuarie 2020 08:40 213.233.85.*** Link la comentariu
  3
  6

  Si cu Constitutia cum ramane?! Scrie clar ca e neconstitutionala aceasta asumare! Doar interesele Pnl conteaza! Daca va gandeati la reformarea administratiei publice locale va asumati raspunderea si pentru alegerea presedintilor CJ prin vot direct! Dar pe dvs va avantajeaza alegerea acestora din randul consilierilor........Draga Pnl esti doar un Psd vopsit in galben!

  Raportează
 • postat de george Joi, 16 Ianuarie 2020 17:25 185.45.177.*** Link la comentariu
  6
  5

  Eu sper sa avem si anticipate si alegeri in doua tururi. Nu ori una ori cealalta.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.