Un director în plus şi 17 muncitori în minus, la Gospodărire Urbană

Un director în plus şi 17 muncitori în minus, la Gospodărire Urbană
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Prin votul aleşilor locali, SC Gospodărire Urbană SRL se pricopseşte cu un director executiv în plus şi va avea 18 funcţii de conducere în loc de 17. Pe de altă parte, organigrama nouă are cu 16 posturi mai puţin decât cea veche.

Aprobarea unei noi organigrame şi a statului de funcţii pentru societatea Gospodărire Urbană SRL a făcut obiectul unui proiect de hotărâre aprobat joi de aleşii locali. Conform documentelor ajunse pe masa consilierilor locali, noul director al societăţii publice, Dragoş Magearu, a simţit nevoia să modifice organigrama lăsată de fostul director, Bogdan Ardean.

"În urma analizei întregii activităţi a societăţii în ultimele cinci luni, directorul general a constatat necesitarea reorganizării atât a structurii organizatorice cât şi a încadrării personalului în funcţie de nevoi, activităţi concrete, pregătire profesională şi eficienţă economică, precum şi modificarea organigramei societăţii. Menţionăm faptul că posturile care se transformă/ desfiinţează sunt atât vacante, cât şi ocupate", se arată în documente.

Una dintre cele mai importante modificări este înfiinţarea postului de director executiv la o nou-înfiinţată Direcţie Executivă Spaţii Verzi şi Cimitire. Întrebat cu privire la această schimbare, Vergiliu Vals, reprezentant al Adunării Generale a Acţionarilor la Gospodărire Urbană, a răspuns că modificare a organigramei are ca principal scop tocmai eficientizarea şi îmbunătăţirea acestei activităţi. Potrivit documentelor, în organigramă se mai înfiinţează şi o Direcţie Administrare şi Exploatare, cu postul de director aferent, se înfiinţează noi posturi de şef-birou şi se desfiinţează altele.

"Prin modificarea organigramei, scade numărul de personal de la 383 la 367. Deci e clar o reducere a costurilor, în principal cu munca vie", a precizat Vergiliu Vals.

Pe scurt, organigrama lăsată de fostul director Ardean număra 383 de posturi, din care 17 funcţii de conducere, 39 de execuţie cu activitatea permanentă, 57 de posturi personal administrativ şi 270 de personal muncitor, din care 50 de muncitori necalificaţi în perioada de sezon. Organigrama cerută de directorul Magearu numără 367 de posturi, din care 18 de conducere, 45 de execuţie cu activitate permanentă, 51 de posturi personal administrativ şi 253 de personal muncitor, din care 50 de muncitori calificaţi/ necalificaţi pe perioada determinată.

Citit 5459 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 01:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.