Contract pentru drumul expres Buzău - Brăila

Contract pentru drumul expres Buzău - Brăila
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a semnat contractul pentru "Elaborarea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul drum expres Buzău - Brăila" cu firma spaniolă Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial SA. Acesta are o durată de 24 de luni, iar valoarea este de 16.591.031,97 lei, exclusiv TVA.

Încă din data de 19 decembrie 2018, CNAIR SA a depus aplicația de finanțare pentru proiect, în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, ca parte din rețeaua TEN-T Globală.

Conform Master Planului General de Transport al României, interconectarea acestuia (cu o valoare preconizată a ajunge la peste 384 milioane de euro fără TVA) s-ar realiza prin intermediul unui alt drum expres, existent deocamdată doar pe hărțile virtuale, Milcovia Expres (Focșani - Galați - Giurgiulești), în zona comunei brăilene Cazasu.

Citit 5911 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2020 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.