Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”, reabilitat cu finanţare europeană

Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”, reabilitat cu finanţare europeană
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asocierea firmelor Dreams Riviera SRL - Romsit Construct SRL - Rovis Lider SRL - Submit SRL a câştigat licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, investiţie cu fonduri europene. Potrivit Primăriei Galaţi, contractul în valoare de 5.089.561,72 lei fără TVA a fost semnat, fiind prevăzute două luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primărie, în cadrul proiectului, Colegiul va beneficia de lucrări de reabilitare şi de consolidare, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă, reabilitarea instalaţiilor sanitare şi electrice, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea placajelor cu faianţă, zugrăveli lavabile la pereţi şi tavane. De asemenea, vor fi executate lucrări de sistematizare verticală, achiziţionare de mobilier şcolar (bănci, scaune, catedre) şi calculatoare. Investiţia este posibilă datorită finanţării europene.

Conform Primăriei, valoarea totală a proiectului este de 8.192.852 de lei, din care cheltuieli totale nerambursabile reprezintă 3.813.699 de lei, cheltuielile neeligibile sunt de 4.301.321 de lei, contribuţia municipiului Galaţi fiind de 77.830 de lei.

Clădirea şcolii a fost construită în anul 1982 şi este formată din două tronsoane, regim de înălţime Sb+P+3 etaje+pod, suprafaţa construită fiind de 927 mp. În prezent, sunt 598 elevi înscrişi în unitatea de învăţământ, situată pe strada Anghel Saligny nr. 117.

În perioada de programare 2014-2020, Primăria municipiului Galaţi a depus cereri de finanţare pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare şi dotare pentru 18 unităţi de învăţământ, în valoare totală de peste 20 de milioane de euro.

Citit 1560 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2020 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.