Lansare de proiect la Parohia Catolică. Lucrările la Centrul Social ar putea începe în vară

Lansare de proiect la Parohia Catolică. Lucrările la Centrul Social ar putea începe în vară
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conferința de lansare a proiectului Parohiei Romano - Catolice din Galați privind "Consolidarea și transformarea imobilului situat pe strada Mihai Bravu nr. 1 în Unitate de Servicii Sociale pentru Persoane Vârstnice (fără componentă rezidențială) și refacerea gardului de împrejmuire a incintei", a avut loc vineri, 28 februarie.

După cum am mai scris, valoarea totală a proiectului, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, se ridică la 4,39 milioane de lei, din care componenta nerambursabilă depășește 4,3 milioane de lei.

Această inițiativă prevede acordarea de servicii sociale unui număr de 600 de persoane, până la sfârșitul anului 2023, constând în acordarea unei mese calde/reci și participarea a 150 de persoane vârstnice (peste 65 de ani) la diverse activități în cadrul celor trei ateliere ce urmează a fi înființate: IT, datini străbune și meșteșuguri.

"Pentru că ne pasă de cei bătrâni și necăjiți, haideți să ne întoarcem la originile bisericii, cu menirea de a hrăni pe cei flămânzi", a menționat managerul Cristian Dumea, părintele paroh al așezământului romano-catolic. El a mai menționat că, la acest "proiect de suflet", lucrările de construcții ar putea începe în luna iulie, în condițiile în care se intenționează o procedură de achiziție în SEAP cumulată, atât pentru serviciile de proiectare, cât și în ceea ce privește execuția.

Citit 2747 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2020 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.