Încărcătoare solare în Parcul ”Eminescu” şi la Foişor

Încărcătoare solare în Parcul ”Eminescu” şi la Foişor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Parcul „Eminescu”, Parcul Şahiştilor din Ţiglina I şi Faleza Inferioară, la Foişor, sunt locurile în care Primăria municipiului Galaţi doreşte să amplaseze încărcătoare solare pentru telefoane mobile, tablete, camere foto şi diferite gadget-uri. În acest scop a lansat o achiziţie publică în valoare estimată de 36.000 de lei fără TVA, şi aşteaptă ofertele până pe 9 martie 2020, criteriul de atribuire a contractului fiind „preţul cel mai scăzut”.

Vă reamintim că primul stâlp solar (solarstreet mobile charger) a fost amplasat în Parcul Viva, iar alte patru dispozitive se află în Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, zona Potcoava de Aur şi zona Romarta. 

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă", stâlpii solari sunt independenţi de reţeaua electrică, fiind alimentaţi cu panouri solare. Conform datelor tehnice din caietul de sarcini, aceştia vor fi echipaţi cu: iluminat exterior şi ambiental, cameră de supraveghere video trafic şi pietonal, priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere şi biciclete electrice, încărcare wireless. 

Primul contract pentru furnizarea şi montarea încărcătoarelor solare a fost încheiat cu firma Power Pure Energy SRL, având o valoare de 49.500 de lei fără TVA.

Citit 2340 ori Ultima modificare Joi, 05 Martie 2020 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.