Se dezgheaţă construcţiile la Tecuci

Se dezgheaţă construcţiile la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După trei luni consecutive în care iarna a blocat complet activităţile în construcţii la Tecuci, situaţia se dezgheaţă. După cum am aflat de la primarul Eduard Finkelstain (FOTO), licitaţia de reabilitare a Şcolii nr. 11  a intrat în faza finală.

La finele săptămânii trecute a avut loc licitaţia pentru reabilitarea Casei de Cultură din Tecuci. Continuă lucrările de reabilitare a albiei pârâului Tecucel, iar la Spitalul „Anton Cincu” se desfăşoară un program de eficienţă energetică, cu finanţare de la Guvern.

În ceea ce priveşte campusul preuniversitar de la Tecuci, primarul speră să fie finalizat anul acesta măcar un prim corp de clădire, internatul.

Bazinul de înot, acoperit, şi trei grădiniţe sunt şi ele pe lista de investiţii. Primăria şi-ar mai dori şi terminarea corpului principal al pieţei agroalimentare din Tecuci, rămas în stadiu de construcţie de ceva timp. Dar toate depind de bani.

Să fie lumină!

Dintre proiectele finanţate de bugetul local al Tecuciului, cel mai important este modernizarea iluminatului public, lucrare începută în iarnă.

„S-a lucrat nonstop pentru schimbarea întregului sistem de iluminat în Tecuci, cu montare de corpuri noi, economice, pe fiecare străduţă a municipiului. Va fi lumină pe stradă la preţuri mici”, spune primarul Eduard Finkelstain.

Parcări noi

Pe agenda investiţiilor din 2010 a municipalităţii tecucene figurează în special finalizarea lucrărilor începute în anii trecuţi. Una dintre ele este parcarea mare a Pieţei  Centrale, obiectiv care a rămas aşa de patru – cinci ani.

„Piaţa Centrală s-a mutat în corpul nou şi fostul platou al pieţei a fost gândit ca o parcare, dar din păcate nu au fost fonduri şi anul acesta i-a venit rândul să o finalizăm”.

„Vor fi 50-60 de locuri de parcare. Avem nevoie şi de o parcare în zona policlinicii, o zonă foarte aglomerată cu multe instituţii publice unde nu se poate trece cu maşina”, ne-a declarat primarul Tecuciului.

Răspunsurile vin greu

Răbdare, multă răbdare, ar trebui să fie cuvântul de ordine al administraţiei când vine vorba de programe europene.

„Aşteptăm răspunsul Guvernului în legătură cu un proiect de modernizare a parcului de pe Bulevard, în valoare de 18 miliarde de lei vechi, depus pe programul privind zonele verzi”.

„Vrem să accesăm şi un program european care cuprinde atât modernizarea parcului dendrodologic, cât şi reabilitarea infrastructurii rutiere de la abator până la intrarea în Galaţi”.

„Programele europene se mişcă foarte greu. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a fost printre primele depuse, a trecut de evaluarea preliminară de la ADR, acum e la Bucureşti, dar până intră pe finanţare stăm şi înroşim firele telefonului întrebând când le fundamentăm, când le bugetăm, când le proiectăm. E o problemă”, se plânge primarul tecucean.

Citit 597 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.